Meni

Ekonomija

„Verano” imperija – od „pežoa” do Beogradskog sajma

dragana maric | 28/06/2009 22:30

Bez teksta , stvarno bez teksta .

Vladan Jakovljevic | 29/06/2009 00:20

Preduzece koje dobro posluje se prodaje zarad cega? Za nekoliko desetina miliona koje ionako sam uneo u toku sedam osam godina!

011  | 29/06/2009 01:36

Postoji i treci partner koji je jos 92-93 otisao u Grcku a potom u Italiju.

Nikola  | 29/06/2009 02:17

Naravno da se peru pare, i to dobrim delom nase pare.

A evo sta treba ispitati posto te kupovine i nisu toliko usko povezane kao sto je recimo kupovina voznog parka za Policiju. Kupuju se stari pezoi 206, kupuju se VW Polo, kupuju se Fiati, uzimaju se modeli u penziji, prazne se lageri jer drugacije ne bi mogli, dakle vozila Verana i Delte, zasto se ne kupuju neke druge marke? Pre svega, zasto se ne kupuje domaca verzija Punta 2?

Jovan Majstorovic | 29/06/2009 03:19

Kako se ne znaju odnosi Živanića i Babovića, kad cela čaršija zna da njih dvojica više i ne govore. Jedino Živanić nije učestvovao u skupljanju novca za otkup Babovića. Svojevremeno je Žarko Zečević, koji je bio velik prijatelj i sa Babovićem i sa Živanićem, rekao da mu se Živanić ne pojavljuje pred očima zbog skrivanja po mišjim rupama tokom otmice Babovića.

kimi  | 29/06/2009 07:47

pa vecina su mrtvi(M.Niksic,B.Trojanovic,...). tesko da neko moze vise da kaze...

Čitalac između redova | 29/06/2009 07:51

Da, možemo samo da nagađamo odgovore na serijal pitanja postavljenih u tekstu. Mežutim, čak ako neko i analitički osmisli "nagađanja", vi to nećete objaviti. Prema tome, čemu uopšte ovaj tekst prepun pitanja, kad su odgovori, mnogima danas, blago rečeno, neprikladni.

marko kraljevic | 29/06/2009 12:29

Ma, u redu je to, ali niko ne spominje trećeg... JOVAN ILIĆ, vlasnik ELTIM-a. Eltim su zajedno osnovali Milija Babović, Radomir Živanić i Jovan Ilić!!! Njih trojica su u svim poslovima od 1990, pa do otmice Babovića. No, Živanić i Ilić su nastavili saradnju do propasti Elrim-a. Sada je Ilić u teškom psihičkom stanju i van zemlje

Slobodan Tesic | 29/06/2009 13:02

... ne mogu a da ne prokomentarišem ovu odluku AP.Naime, kako god je zvali, to je faktički četvrto produžavanje roka jedinom, više nego očigledno gađanom, učesniku tendera za (ras)prodaju Beogradskog sajma.Odgovorno tvrdim gađanom jer u arhivi vesti ukucavanjem teme Beogradski sajam lako se ustanovi da su pojedinci znali par godina pre zvanične objave kakvi će biti uslovi za učesnike tendera.To je i rezultiralo tragikomičnom situacijom da se svi potencijalni investitori moraju prvo obratiti sajmu iz Riminija, bez obzira koliko državi hteli dati direktno novca, da bi formalno pravno ispunili “special de lux” uslove tendera. Naravno nismo deca, a uostalom i sami su predstavnici sajma iz Riminija, što je neverovatna drskost, izjavili da imaju poteškoća oko nalaženja partnera, čitaj ovce za šišanje, u Srbiji. Uslovi tendera su uspostavljeni modernoj ekonomiji nepoznatom procedurom i očigledno je da su postavljeni samo da bi se uzele pare od domaćih investitora jer je više nego očigledno da ih Rimini sajam nema! Država je mogla sajamsku delatnost zaštiti sa 1-2 obične klauzule a čak i bez toga nijedan investitor ne bi ugrozio izuzetno profitabilan sajamski biznis.Jedino što bi promenio to je menadžment koga ima i u firmi a i na tržištu rada

Гоца Технолошки вишак  | 29/06/2009 16:39

По мом скромном мишљењу, боље наши него странци под условом да су паметни и племенити.

jovanka  | 29/06/2009 22:17

pobogu zasto vec jednom ne pocnemo da se cenimo mwdjusobno, nego nam je uvek kad uvezemo nekog stranca lakse i milije?treba pustiti drzavu da se bavi zakonom a nas da pocnemo da verujemo da ce nasa deca otvaranjem novih koncepta imati vise i vece sanse.

Milica  | 30/06/2009 01:00

Pa sta? Koga briga odakle Zivanicu pare! Po ovom i slicnim tekstovima ispada da sada svi treba da se gadimo i upnemo da unistimo sve domace kompanije koje rade, zaposljavaju ljude, redovno im isplacuju pristojne plate, ... zato sto su njihovi vlasnici isli legitimnom logikom kapitalista - koristili su svaku priliku da zarade. Za sebe, pre svega. Ali, kao sto u kapitalizmu jeste red, kad ima za njih ima i za drzavu, jer porez moze da se naplati samo od uspesnih. E, sad, pitanje je da li je nasa drzava naplatila sve sto je trebalo i od svih od kojih je trebalo. Ako nije, pitanje je zasto nije, tako da prava tema nisu Zivanic, Miskovic, Beko, Kostic i razglabanje kako su dosli do onoga sto imaju, nego kako od onoga sto imaju da danas korist ima sto vise ljudi. A, to generalno moze samo tako sto ce drzava raditi ono sto joj je zadatak - da stvori uslove da oni koji znaju da rade to i mogu, a da od onog sto zarade placaju poreze i doprinose. Treba reci "sta je bilo bilo je, prvobitna akumulacija kapitala je zavrsena. Pravila su sada ta i ta, i ko ih ne postuje snosice sankcije" Uspesni ce raditi i dalje, neuspesni propasti i tacka. Uostalom, lepo je docent Vuletic objasnio kako smo dosli do kapitalizma i kako nam valja razmisljati ako cemo dalje(rubrika Sta da se radi, txt Deset odsto nize cene mito usluga?).

Z Z | 30/06/2009 13:22

Na tekst imam samo jedan komentar: neka mi neko izračuna kako prodjajom vozila, farmerki i televizora u ratom i sankcijama opustošenoj zemlji može da se zaradi za kupovinu sajma i robnih kuća, da ništa drugo ne gledamo.

Poslednjih par komentara mi deluju smešno: "BOlje domaći tajkuni ako su plemeniti , nego stranci" Igrom slučaja dosta sam po terenu i video sam atmosferu, plate i odnos prema ljudima u domaćim i stranim firmama. Moj zaključak je: BEŽITE KOLIKO VAS NOGE NOSE OD POSLOVA U DOMAĆIM "PLEMENITIM" FIRMAMA. Lično priželjkujem dan kad će se ova zemlja više otvoriti, i kada će ti domaći Orbin Hud-ovi propasti ili biti primorani da promene odnos ka radniku.

djordje djokic | 30/06/2009 15:57

Negde u Januaru 2007.g. Radomir Zivanic Baja je licno krvnicki i divljacki pretukao radnika u firmi Projmetal(koju je pripojio Verano grupi)samo zato sto se jadnicak usudio da pusi u kancelariji gde je to zabranjeno. Zavrsio je na Urgentnom centru sa 20-ak kopci i savova i momentalnim otkazom. Naravno Bajini sluzbenici su napisali tuzbu protiv pomenutog radnika kao da je on napao Baju ! Ne dugo posle toga, na sastanku sa podizvodjacima Baja samara poslovnog partnera. Po dolasku policije mladji inspektor uzima izjavu a stariji kolega prilazi i oduzima mu beleznicu uz obecanje da ce on to da resi. I naravno - pojeo vuk magarca. Par meseci kasnije Baja ulece u pekaru "Toma" sa kesama punim smeca i baca ih na pult sa kasom i vitrine sa pecivom uz pretnje i viku zbog toga sto su ih zaposleni stavili suvise blizu ulaza u Projmetal. A njegovi telohratinelji se smeskaju u pozadini. Sve ovo znam zato sto sam u to vreme i sam radio u Projmetalu

Slede komentari na jedan ranije objavljen clanak o Radomiru Zivanicu Baji:

Prve pare napravio na dilerisanje kokaina i kockarske prevare po b.brdu...posle pumpa sa Arkanom...Posle toga ekipa Verano i dogovor sa zemuncima i Legijom da otmu Miliju a da on kao pozajmi pare Miliji Babovicu za otkup i na osnovu toga preuzme Verano sto je i uradio.Posle toga privatizuje na mucke i upropastava firme po Beogradu radi prodaje njihovih ekskluzivnih lokacija ( Projmetal,RK Beograd...). Prebija zaposlene on licno ili dok ih drzi njegovo obezbedjenje,zaposleni mu zavrsavaju na urgentnom redovno,prebije ih pa ih otpusti...to je plavi baja buduci predsednik Partizana. Ah da za vreme Sablje pobegao iz zemlje sta mislite zasto?

no com... yes com... | 30/06/2009 20:25

sta reci...ujedi se za jezik,cutanje je ZLATO,mozda mi da i neku paru,al+dinar JOK.

Nada Ugašena | 02/07/2009 10:42

Baja i ekipa u crno su zavile firme koje su radile na adaptaciji Robnih kuća.Ja radim u jednom takvom,sada već skoro propalom preduzeću.Ispada,da smo ga finansirali,zato što već mesecima ne isplaćuje dugovanja.Naši radnici više ne primaju platu,poreze nemamo od čega da platimo i što je najgore,tako je sa svima koji su radili,nismo mi jedini.Ovo je,izmedju ostalog,upozorenje ostalima da beže od njega i da ne sklapaju nikakve poslove,ni sa Veranom,ni sa Projmetalom.Prodavnice u sklopu R.K.,takozvane‚‚Familija marketi‚‚,posluju sa gubitkom,svoje ljude otpuštaju,pa čemu mi,kojima duguje milione,da se nadamo.Toliko o uspešnom biznismenu.Za one koji me ne poslušaju-vidimo se na birou!!!

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije