Meni

Uvodnik

Veliki Trnovac

Milos Kosovac | 16/07/2009 00:36

Evo opet Srbina koji manje zna o Albancima nego sto zna potpredsednik Amerike, Bajden. Kakva ironija, javljaju se srpski intelektualci, i analiticar pise za “Politiku”:”Podeliti Kosovo”, dok G. Bajden kaze “ne”! A sada citam nesto sto pokazuje da covek nikada nije radio na ovom problemu.Evo deo poente kolumne:”Да би Албанцима с југа Србије Београд био ближи од Приштине, неопходно је да држава са више слуха и у области просвете, правосуђа и привреде буде присутна у ове три општине.” Sve sto su imali, dobijali Albanci u ubijenoj SFRJ, jos se treba setiti da su oni prvi potegli oroz, upotrebili su da se spoje sa Albanijom. Albanci koji zive ne jugu Srbije gledaju i slusaju samo ono sto im se servira iz Pristine. Oni su telom u Srbiji, no dusom i srcem u Pristini. Oni su upravo zapoceli da se bore za autonomiju, onakvu kao sto su izdejstvovali u Makedoniji – drzava u drzavi. Sada u gradovima i opstinama u kojima su Albanci na vlasti, sto im inace Ohridski dogovor obezbedjuje, vrse pritisak na makedonsku vladu i na Makedonce, zauzimaju prostor. Amerika je tu da pomaze demokratiju, ali svakim danom je sve prisutnija Saudiska Arabija, naravno najaktivna na Kosovu, Makedoniji i jugu Srbije, tamo gde se Albanci bore da osvoje i ociste teritoriju od hriscana. Arabija priprema preko djamije svoje talibane, koje ce za koju godinu da napadnu i Amerikance. Zbog toga Amerika pravi tvrdjave umesto ambasade. No, kao sto Srbi, Makedonci, sledeci su Grci i Crnogorci, koji su amaorfna masa ne mogu da se suprostave koncentriranoj, tacnije krisataliziranoj sili, tako ni Amerika, koju vode ljudi u sluzbi kapitala ( culiste da je Dik Cejni sprecio da najvaznija vojna inoformacija dodje do Kongresa!), a ne da stite interese naroda.A to znci takva sila nije ni kristalna niti konzistentna, sto znaci uvek je slabija od one koju imaju islamisti u Saudi Arabiji. Bin Laden pripripada najvisoj klasi svoje zemlje. Sa tom klasom americki kapitalisti su nabolji prijatelji! Nema mesta za vise.

Данијел - Бања Лука  | 16/07/2009 02:01

И за Велики Трновац има лијека, само треба воље!

Srboljub Savic | 16/07/2009 02:33

Ovo sto se dogadja na jugu Srbije je nastavak svega
sto se dogadjalo decenijama (a pauza izmedju cinova
srpske drame pocela 1999). Scenario - plan i program su isti. Srbiji svakako preti nova oruzana intervencija
- za sprecavanje humanitarne katastrofe, osim ako brze-
bolje ne predamo i ovaj deo Srbije, da se ujedini sa
NDK. Za razliku od 1987 i 1988, Srbija nema vojsku a
ne moze da angazuje ni dovoljne policijske snage.
Autor clanka opet "duva u istu tikvu" sa NVO i priprema "opravdanje" za novu tragediju.
Bilo bi dobro da nam navede gde to drzavljani neke
zemlje nipodastavaju drzavu i nekaznjeno cine zlodela.
[ Slobodno moze da poredi, cak i neuporedivo - Baske
u Spaniji.]
Redakciji Politike:
Srpski jezik je jezik drzave Srbije. Politika nema
prava da svojim novinarima ne koriguje jezik, jer
nema prava da ucestvuje u prljanju i ruzenju jezika.
Iako naizgled -sitnica, nije "hramovna" vec crkvena
bez obzira sto je crkva i hram.
S postovanjem,
S. Savic

Nikola G | 16/07/2009 02:47

Udzbenici na Albanskom jeziku,moja Srbijo,kojim pravcom ides..od neznam koji broj zemalja i tri kontinenta sto sam obiso,tako nesto nisam video..

@Milos Kosovac  | 16/07/2009 03:01

Nemojmo biti naivni i misliti da je Amerika takva. Niti ce Albanci srusiti Crnu Goru a kamoli Ameriku. Uspeli su srusiti samo Srbiju i to ne zato sto su jako mocni, vec zbog toga sto su se nasli u pravo vreme na pravoj strani protiv jednog u vremenu i prostoru izgubljenog diktatora.
Sve ovo, nazalost, su jos uvek samo posledice njegove vlasti.

potomak  | 16/07/2009 06:43

Da bi Albanci sa juga Srbije Beogradu bili blizi.
Albanci u Srbiji imaju veca prava nego bilo koja druga
etnicka grupa u svetu.Znaci jos samo preostaje da im se
dozvoli da polako konstantno zauzimaju povrsine Srbije
i tako se priblize Beogradu.
Veliko hvala gospodinu Milosu Kosovac i svima drugima
koji se naveliko zalazu,da Srbija bude ono sto joj
pripada."Celovitost,sloboda,bratska sloga i svetlost
slave".Ziveli!

Milan  | 16/07/2009 08:03

Resite prvo pitanje kriminala, to jest droge, pa ce posle resavanje politickih pitanja biti mnogo lakse.

Cvorak  | 16/07/2009 08:13

Ujutru u cetiri postavi deset kontrolnih punktova i imas jedno tri do pet patrola jacine voda na terenu. Sacekusa mada bi neki morali da budu i u pokretu. zig-zag. Prvi kontajkt trobloni, zolje, drugi minobacaci i ostatak znate:) Pedantno i bez nervoze. Obezbedis bokove da ne mogu da pridju sa strane ili od pozadi punktiva i to je to. Licna karta, gepek, labrador i sve ostalo. Severna Irska, one scene kao tamo u Belfast. Moze i scene iz pojasa Gaze i palestine.

dragoslav pavkov  | 16/07/2009 08:42

Prvi put se slažem sa Milošem.Samo,šta dalje?Po mom mišljenju samo su dva načina za rešenje problema u ove tri opštine:Ili će Srbija NA BILO KOJI NAČIN uspostaviti suverenitet i u Velikom Trnovcu,ili će priznati da je nemoćna protiv velikoalbanske mašinerije i OVK.Nažalost,iz iskustva koje imam sa vlastima ove zemlje zadnjih 40-tak godina znam sledeće:Ništa od ovoga neće biti!Ako organi Srbije pokušaju da se energičnije postave u Preševu,Bujanovcu i Medveđi zameriće se svojim Euroatlantskim sponzorima koji podržavaju Albance u njihovim zahtevima prema državi Srbiji.Sa druge strane,ako aktuelna vlast po modelu ustava '74 "kosovizuje" tzv.Preševsku dolinu-izgubiće prve sledeće izbore,jer na njihovu žalost u Srbiji još nije formirana kritična masa budućih svetskih putnika koja bi zbog "belog Šengena" pristala da se odrekne dela državne teritorije.Znači,sleduje nam još nekoliko godina mrcvarenja,iscrpljivanja i "lobiranja" neinteligentnih Titovaca koji će nas odvesti u još veći glib...

randjel randjelovic | 16/07/2009 11:57

Izmestiti(preseliti)80% svih drzavnih institucija iz Beograda u Kursumliju,Presevo,Bujanovac, Medvedju i ostale sporne Srpske pogranicne predele.
Kada se srz problema odradi odlicno,ostalo dolazi samo po sebi.

ТРН  | 19/07/2009 00:33

Тај "трн" ваља извадити из ткива да више не боде. Доста је било трпељивости у име не знам чега све не...Да ли би тако што трпели на својој територији Амери или Европљани? Свакако да не. Ако Риза Халими не може сам да их смири на један цивилизован, разуман начин, ваља му помоћи. Србија је суверена земља, на чијој се територији морају поштовати њени закони. Како је овде у питању чист тероризам, зна се како се поступа према терористима. Ту дилеме нема: вади трн напоље!

cani aliuc | 25/12/2009 14:37

ovdje neki napisa da nije nigdje vidio na svijetu UDJBENIKE NA ALBANSKOM.....pitanje je gdje si ti isao...ja zivim u drzavi gdje djeca uce tri jezika koja se govore u toj drzavi pa tek onda neki strani...Zar nije glupost da smo imali 2-3 miliona albanaca u yugi a niko nije znao njohov jezik dok sam ja ucio recimo ruski...a nacin na koji bi neki da rijese taj problem moze se lahko i obit od glavu...bilo je i toga i 90-tih pa gje sada.....

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije