Meni

Beograd

Akademija za barmene

Biti vrhunski barmen, pripremati maštovite koktele i žonglirati bocama u letnjem baru pred gostima, san je mnogih muškaraca koji žude za neobičnim i atraktivnim poslom. Ali biti spretan poput Toma Kruza u filmu „Koktel” nije baš lako, jer za takav posao potrebna je stručna obuka pod vođstvom iskusnih majstora. Prilika da uče o svim tajnama barmenskog poziva mnogima se ukazuje otvaranjem Belgrade Bartending Academy  koja omogućava profesionalno obrazovanje na najvišem nivou.

Prvi kurs u trajanju od 16 dana počinje prvog aprila i ima mesta za deset polaznika koji će dobiti kompletnu obuku posle koje će moći da rade u bilo kom ugostiteljskom objektu. To je osnovni kurs za koji nije potrebno iskustvo i predznanje.

Osim mešanja pića i pripremanja najboljih koktela, zatim obuke u vinu i flairu slobodnom načinu pripreme koktela uz žongliranje bocama, polaznici Akademije uče o komunikaciji, pravilnom odnosu prema gostima, struci i poslodavcu, zakonima ugostiteljske struke, kako napisati radnu biografiju i doći do željenog posla.

Polaznici će moći da saznaju ono što je najbolje iz američkih i evropskih škola, a dobiće i edukativni materijal koji će im i kasnije koristiti. Najboljima će biti obezbeđen posao.

Da bi dobili diplomu, studenti će polagati završni ispit iz teorijskog i praktičnog dela. Svoje umeće i stečeno znanje pokazivaće pred komisijom sastavljenom od predstavnika Akademije, kompanije Pernod Ricard i nekih od visokih škola za hotelijerstvo i turizam.

Akademija nudi i različite seminare, radionice za usavršavanje, a pored osnovnog postoji i specijalizovani kurs „Barista” – škola kafe u kojoj se uči sve ono što je neophodno o ovom popularnom napitku, kao i umetnost njegove pripreme. Savetodavne usluge Akademija pruža svima koji su zainteresovani da poboljšaju i usavrše poslovanje svog bara. Njihov sajt je www.belgradebartendingacademy.com.

L. M.

objavljeno: 12/03/2008

Poslednji komentari

nenad nistor | 04/08/2012 09:29

hteo bih da napravim saradnju i otvorim skolu u BG sa najvecom akademijom barmena, ko je interesovan pisi na nenadnistor@hotmail.com

Danica Grbic | 18/08/2012 10:40

i? jeste li saznali cenu? jel se isplati?

Danilo Milicevic | 20/10/2012 16:27

Andrija je barmen od kojeg ce te nauciti na najbolji nacin osnovu bartending-a,bez koje u Srbiji ne postoji sansa postati pravi barmen,jedino mi je zao sto posle kursa me je iskulirao i nije hteo da mi pomogne,a samo sam trazio neke recepte i da mi javi kad imaju neki seminari za barmene.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije