Meni

Beograd

Za 180 autobusa – sedam ponuđača

Agenciji za javne nabavke grada juče su otvorene ponude kompanija koje pretenduju da sa GSP-om sklope ugovor o isporuci vozila. – Stručnjaci Evropske banke za obnovu i razvoj, koja će kreditirati kupovinu, imaju pravo da od kandidata zatraže dodatna pojašnjenja

Prva runda: čitanje ponuda u Agenciji za javne nabavke grada (Foto A. Vasiljević)

U Agenciji za javne nabavke grada Beograda juče su otvorene ponude sedam kompanija koje učestvuju na tenderu Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” za kupovinu 180 novih autobusa. Komisija je konstatovala da je pet pretendenata ispunilo uslove za ovu fazu tendera. Dve firme, „Gaz grupa” iz Moskve i „Ikarbus” iz Srbije, nisu navele po kojoj ceni bi isporučili autobuse za Beograd, ali njihove ponude za sada nisu formalno odbijene.

Finansijski najbolju ponudu dostavila je kompanija „Ašok Lejland” iz Indije, ali to ne znači da će upravo ona GSP-u isporučiti 180 autobusa. U naredne dve do tri nedelje, komisija će „vagati” sve pristigle ponude, a stručnjaci iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja će kreditirati kupovinu, imaju pravo da od kandidata zatraže dodatna pojašnjenja.

– U ovoj fazi tendera komisija treba da ustanovi da li su učesnici tendera ispunili sve uslove, a potom će procenjivati ponude – objasnio je Dragan Ivanović, koji je vodio tenderski postupak.

Ukoliko sve bude teklo u skladu sa propozicijama koje je propisao EBRD, u javni gradski prevoz će se najverovatnije od marta 2013. uključiti 180 novih niskopodnih i zglobnih autobusa, sa evro-pet motorom, koji su klimatizovani i opremljeni rampama za osobe sa invaliditetom. GSP je ovlastio Agenciju za javne nabavke gradske uprave da sprovede ovaj postupak. Posao će dobiti kompanija koja ispuni uslove koje su propisali eksperti banke-kreditora.

Ovih 180 autobusa su „prvi ešelon”, a u toku 2013. biće kupljeno još 220 vozila. Vrednost obnove voznog parka GSP Beograd procenjena je na 130,5 miliona evra. Polovinu sume pokriće kredit EBRD-a, ostatak će se obezbediti iz budžeta grada, GSP-a ili komercijalnih kredita domaćih banaka.

U poslednje četiri godine grad ulaže velika sredstva da se vozni park GSP-a unapredi i obnovi. Samo u prethodne dve godine kupljeno je 158 novih vozila – 83 trolejbusa, 30 tramvaja i 45 autobusa na gas.

------------------------------------------------

Strogi uslovi EBRD-a

Propozicijama konkursa za nabavku 180 autobusa precizirano je da ponuđač mora da ispuni nekoliko uslova, od kojih su najznačajniji:

* da je u poslednjih pet godina isporučio najmanje 400 autobusa ili da ima iskustvo isporučioca vozila u najmanje tri ugovora u poslednjih pet godina, od kojih svaki vredi najmanje 15 miliona evra;

* da je barem jedan od tih ugovora zaključen van zemlje proizvođača;

* da kompanija-ponuđač ima prosečni godišnji promet od 20 miliona evra, likvidna sredstva, kao i neopterećenu imovinu vrednu najmanje pet miliona evra;

* da uz ponudu prilože tendersku garanciju od dva miliona evra ili ekvivalentni iznos u konvertibilnoj valuti;

* Pod „lupom” EBRD-a nisu samo ponuđači, već i naručilac posla. Otkako su u aprilu ove godine gradonačelnik Dragan Đilas i Tomas Majer, direktor EBRD-a, potpisali Memorandum o razumevanju, odnosno pismo o ulaganjima, gotovo svakog dana u najvećem gradskom prevozniku su eksperti ove banke, koji prate finansijsko stanje u preduzeću.

 -----------------------------------------------------------

Ponuđači čekali poslednji čas

Iako je tender za nabavku novih vozila bio raspisan 4. septembra ove godine, sve zainteresovane kompanije su čekale, jučerašnji, poslednji dan, kada su do 12 časova mogle da dostave ponudu. U 9.30 prva je pristigla ponuda češkog „Iveko irisbusa”, a „tačku na i” u 11.19 sati stavili su predstavnici poljskog „Solarisa”.

Primedba „Ikarbusa”

Primedbe na proceduru otvaranja tendera imali su predstavnici „Ikarbusa”, koji su zatražili da se otvaranje ponuda odloži. Komisija je zahtev odbila, ali je uvažena želja predstavnika zemunske firme da u zapisnik uđe kako komisija juče nije razmatrala ispravnost svih ponuda.

Finansijski deo ponude:

41.400.000 bez PDV-a – „Ašok Lejland” (Indija)

54.006.196 – „Iveko Irisbus” (Češka)

57.562.954,73 – „Solaris” (Poljska)

60.409.895,12 – „Man” (Nemačka)

62.994.231, 59 – „Volvo bus korporacija” (Švedska) 

                                                                        u evrima

nije dostavljena cena – „Ikarbus” (Srbija)

nepotpuna ponuda –  „Gaz grupa” (Rusija)

Dejan Spalović
objavljeno: 19.10.2012.

Poslednji komentari

Johnny K | 26/10/2012 10:15

Sramota je ovo što se radi sa "Ikarbusom". Još je Đilasov servis "Blic" izbacio danas takve laži da mi je ponekad muka od zemlje u kojoj živim.
Porediti "Japance" i "Ikarbusov" autobus je glupo, baš iz razloga što se autobusi "Ikarbusa" maksimalno eksploatišu na ulici, za razliku od "Japanaca" koji se voze 8 sati dnevno i imaju svog kontrolora svaki, pa ih vozači manje akaju i moraju da ih paze. "Ikarbusovi" autobusi i pored dvadesetčetvoročasovne vožnje po džombastim ulicama grada i dvadeset godina kasnije voze građane, a novi autobusi IK-112 i IK-218 su pored toga što su pouzdani i jako lepi, sa novim, izuzetnim dizajnom.
Mnogo je velika sramota to što žele da unište fabriku sa 300 zaposlenih koja ima kvalitet, služi gradu već nekoliko decenija i snabdeva poslom mnogo kooperanata i dobavljača širom čitave Srbije, samo zarad toga da bi Đilas i još poneki funkcioneri grada uzeli pare. Ajde to, nije ni bitno, nego mi je najžalije kada čitam kako nas pljuju i kako lažu ljude. Tužno.

Stari Znanac | 02/11/2012 19:55

Srbija ne moze da se takmici u proizvodima milionske proizvodnje ali moze u onim srednje i male kolicine proizvodnje. Ne moze da pravi konkuretne domace automobile i televizore ( sem sklapa tudje) ali moze traktore, kultivatore, tramvaje, vozove, autobuse, bagere, dizalice itd, kada bi htela...trebalo bi da za srbiju bude pravilo da se trudi da proizvodi sve sto joj treba za odrzavanje svakodnevnog saobracaja i ostalih funkcija zivota...posebno sto sve gorepomenuta vozila bi mogla da proizvodi ista fabrika, jer se radi o velikim vozilima zasnovanim na dizel agregatima razlicitih snaga...ovako tenderi sluze da se komisije podmazu a industrija truli. Drzava treba da se trudi da objedini srodne firme, cime bi postale jace, imale bi veci projektni tim, alate itd...

Dusan Barac | 20/11/2012 04:01

Ikarbusovi niskopodni autobusi su najblaze receno strava i uzas,osim pristojnog izgleda,nista drugo ne valja,motor je ok,MAN ali ''experti'' ikarbusa ne mogu da rese hladjenje istog,cim dodje leto,prokuva svaki,temp. motora je uvek,ali uvek oko 100.Elektronika je konstantno u problemu,gubi visinu i ''struze'' asvalt non-stop,''udara'' na rupe kao da nema amortizere i jastuke,limovi i plastike unutar vozila vibriraju i tresu se kao da ce sve da se raspadne,zavrsna obrada je KATAStROFA,sasija puca kao da je od stiropora,vetrobranka stakla ispadaju sa sve keder-gumom koja ih drzi,vozaceva vrata kabine i brava na njima su sramota...uostalom,pitajte vozace GSP-a,terenske majstore i radnike odrzavanja,bice vam sve jasno,ikarbusovi niskopodni autobusi vise vremena provode ''na kanalu'' na popravci i pored puta nego na liniji.Totalno nepouzdan i nekvalitetan autobus,cisto bacanje para...I NIJE DOMACI proizvod,SVE osim sasije na njemu je uvozno,na brzinu u fabrici sklepano i prodato GSP-u.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije