Meni

Društvo

Bez „Politike” i „Sportskog žurnala” na kioscima „Future plus”

Poštovani čitaoci, od danas „Politiku” i „Sportski žurnal” nećete moći da kupite na kioscima „Future”.

Naša izdanja normalno će se prodavati na svim ostalim kioscima. Razlog za ovakvu odluku su velika dugovanja „Future”.

Ovo je zajednička odluka Asocijacije medija u kojoj su pored Politike novina i magazina, Kompanija „Novosti”, „Ringer Srbija”, „Kolor pres”, „Pres pablišing grup”, „Adrija medija”, „Dnevnik” i „Ekonomist”.

Asocijacija je zaključila da „Futura plus”, kao jedan od najvećih distributera štampe, ozbiljno ugrožava poslovanje svih izdavača.

U saopštenju Asocijacije se kaže: „Pošto pojedinačna nastojanja poslovodstava svih izdavača da naplate ogromna dugovanja nisu uspela, članice Asocijacije medija jednoglasno su odlučile da od utorka, 15. septembra, ne isporučuju dnevne novine i magazine ’Futuri plus’”.

Moleći čitaoce za razumevanje i da svoje novine i magazine potraže na drugim prodajnim mestima, Asocijacija „poziva Vladu Srbije da, u okviru svojih nadležnosti, a u cilju obezbeđenja slobode informisanja, preduzme hitne mere kako bi se ovaj značajan deo tržišta uredio na zakonit način”.

objavljeno: 14/08/2009

Poslednji komentari

Ljiki  | 14/09/2009 15:57

Koristim priliku da zamolim redakciju Politike,da mi da obavestenje,naravno ukoliko je u mogucnosti.Od 28.februara 2009.god.na osnovu telefonskog poziva od strane Agencije za distribuciju Politike (kako mi je receno)"Progledaj" Bulevar despota Stefana br. 90 Beograd,pocela je dostava dnevnog lista Plitika na kucna vrata svakog jutra, s tim da se obaveza izmiri u roku od 5 dana po isteku meseca.U medjuvremenu sam u par navrata zvala i trazila da mi se dostavi ugovor kako mi je u prvom telefonskom razgovoru i receno.Medjutim ugovor nikad nije dostavljan.Racune sam izmirivala uredno svakog meseca.Od 01.septemba Politika se vise ne dostavlja,racun za protekli mesec nije dostavljen,a na cetiri tel.broja se niko ne javlja,do danas.Ja pored pracenja online izdanja,svakodnevno i dalje kupujem Politiku.Pa vas molim ako ste sa ovim upoznati i ako imate neke informacije,da me obavestite,jer mislim da je ovo krajnje nekorektan potez Agencije.

Ljiki  | 14/09/2009 16:02

Zelim jos da dodam da se ovaj cenjeni list u nasoj porodici cita vec vise od 50 god.da ga je citao moj otac,a takodje i roditelji mog supruga.Kroz sve promene kroz koje je kolektiv prolazio.Zelim Vam mnogo uspeha u radu i da nas i dalje detaljno i potpuno informisete.Hvala

Nikola Majetić | 15/09/2009 09:34

Gde onda mogu da kupim "Sportski žurnal" na Dorćolu?

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije