Meni

Društvo

Domaći avion „kobac” prvi put u javnosti

PANČEVO – U pančevačkoj fabrici „Utva” danas je novinarima premijerno prikazan novi domaći avion „kobac”, koji bi prve letove trebalo da ima početkom naredne godine.

Letilica je konstruisana u saradnji Vojnotehničkog instituta, fabrike „Utva” i preduzeća SDPR Jugoimport, a promociji je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Šutanovac je izrazio očekivanja da će prodaja aviona „kobac” biti izuzetno značajna za srpsku odbrambenu industriju u narednoj deceniji.

„Očekujem da 'kobac' već početkom naredne godine ima prve promotivne letove”, rekao je Šutanovac, naglašivši da će ta letelica uz avion „lasta” u budućnosti biti najsavremeniji tehnički proizvod, koji će se prodavati u inostranstvu.

Šutanovac je čestitao svima koji su, sagledavajući domaće, ali i potrebe tržišta, radili na stvaranju letilice, koja prva probna letna ispitivanja treba da ima početkom 2013. godine.

Avion „kobac” je namenjen za školsku borbenu obuku i za protivteroristička dejstva, a nastao je iz osnovne verzije aviona „lasta” koji se takođe proizvodi u Pančevu.

Šutanovac je podsetio da je prošle godine izvoz naoružanja i vojne opreme srpske obrambene insustrije iznosio 250 miliona dolara, izrazivši očekivanja da će u narednim godinama biti i povećana.

On je rekao da se proizvodi srpske odbrambene industrije izvoze širom sveta od Indonezije, preko Kanade, do SAD.

Prema njegovim rečima, najveći partneri su bile države iz vremena nesvrstanih, ali u ovom trenutku, veliki deo izvoza ide na tržišta država EU i SAD.

Predstavnik Vojnotehničkog instituta Vojislav Dević je predsatvio tehničke karakteristike aviona „kobac” istakavši da ta letelica ima dve linije naoružanja, a da posadu čine dva pilota.

On je naveo da je „kobac” namenjen i za protivterorističku borbu, kao i da u horinzontalnom letu postiže brzinu od 500 kilometara na čas, a u obrušavajućem letu od 550 kilometara na čas.

Letelica „kobac” opremljena je svim savremenim navigacionim uređajima, kao i optonišanskim spravama, tako da će po zamisli konstruktora, bez ikakvih razlika moći da se koristi noću i danju.

Direktoe „Utve” Tomislav Bjelogrlić zahvalio se na podršci Ministarstvu odbrane, a zahvaljujući kojoj je to preduzeće, posle dve neuspele privatizacije, uspelo ponovo da uspešno posluje.

Tanjug
objavljeno: 02.03.2012.

Poslednji komentari

Gojko Bura | 03/04/2012 18:43

Neznam o avijonima, ali podržavam sve one komentatore koji podržavaju sopstvenu pamet. Koja postoji u Srbiji a ima ih dosta iz tehničkih struka. Samo nema ko da ih podrži, kako bi stvarali svoje svoje izume. To su praktičari u svojim strukaama, koji su omalovažavani od strane svih onih koji su na društvenim naukama. Znam da svaka tehnička struka u svakom vremenu može da se snađe da preživi započinjući sve ispočetka, ma u kom vremenu. Pored poljoprivrede i tehničkih nauka, se može izići iz svake krize.

Позиција и предизборна кампања... | 03/04/2012 20:57

Тајминг му је најбољи!
Мада, судећи по фотографији све је у зачетку...
Шта је следеће?

Bonn Berlin | 03/04/2012 22:33

@ Petar Njamculovic, verovatno smo imali dobre kadrove. Koliko se secam jedan nas inzinjer je bio kod Douglasa zaduzen za takozvane stajne trapove svih aviona ove firme. Jedan nas inzinjer je bio godinama glavni konstruktor motora kod Porsea. Nijedan jugoslovenski proivodjac volila, TAM,FAP,Zastava nisu nikad uspeli da naprave jedan " jugoslovenski " motor, sve same licence, Steier, Mercedes,Magirus, Renault, i Fiat su pokretali sva nasa vozila. Nista se nije promenilo, a to znaci da ostajemo u mogucnsoti da u slucaju neposlusnosti izgubimo liferovanje motora.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije