Meni

Društvo

Sto godina srpskog vojnog vazduhoplovstva

Prvi komandant srpskog vazduhoplovstva, major Kosta Miletić, školovao se kao naš prvi pilot balona u Rusiji, a prvi pilot na avionima, istovremeno i prva žrtva ratnog vazduhoplovstva, bio je narednik-pilot Mihajlo Petrović

Ko­sta Mi­le­tić

U samo predvečerje Prvog balkanskog rata, 24. septembra 1912, aktom tadašnjeg ministra vojnog vojvode Radomira Putnika, u srpskoj vojsci je ustanovljena komanda vazduhoplovstva sa sedištem u Nišu.

Srbija je tako pre sto godina ušla u red petnaestak država koje su imale vojnu avijaciju nepunu deceniju posle prvog avionskog leta koji su braća Rajt, Vilbur i Orvel, izveli 17. decembra 1903. godine.

U momentu kada je vojvoda Putnik potpisao rečenu naredbu, Kraljevina Srbija je već imala prvog vojnog pilota osposobljenog za let na avionima. Bio je to narednik Mihajlo Petrović, koji je pilotsku obuku završio u Farmanovoj pilotskoj školi u Etampu, u okolini Pariza, kao prvi u rangu. Pilotsku diplomu Međunarodne vazduhoplovne federacije s brojem 979 Petrović je dobio posle uspešno izvedenih letova 22. i 23. juna 1912. godine. Ova dozvola je u Srbiji nosila broj 1.

S grupom od šest oficira Kraljevine Srbije on je poslat na ovo školovanje krajem maja, a obuka je u njegovom slučaju, kao što se vidi, bila kratka i vrlo uspešna. Između ostalog i zato što su Petrovića očigledno krasili talenat i drugi kvaliteti, neophodni za uspešnog avijatičara, tako da je letačku diplomu dobio mesec dana pre drugih pilota iz svoje klase.

Letelo se u srpskoj vojsci i pre nego što su u sastav njenog naoružanja uvedeni avioni kao tehnički i tehnološki najrazvijenije sredstvo, ali su za letove umesto aviona korišćeni baloni.

Zahvaljujući tome srpsko vojno vazduhoplovstvo ima u stvari dva istorijska početka – onaj avionski iz 1912. ali i onaj balonski iz 1893. godine.

Srpska vrhovna komanda, na osnovu naređenja kralja Aleksandra I Obrenovića, donela je 15. avgusta 1893. akt u čijem je zaglavlju pisalo „Izmene i dopune uredbe o formaciji celokupne vojske”. Ovom uredbom je određeno da se u svakoj od divizija vojske Kraljevine Srbije formira po jedan balonski puk.

Dogodilo se to sto godina posle osnivanja prvog vojno-vazduhoplovnog odeljenja u istoriji sveta, osnovanog u francuskoj vojsci na osnovu odluke revolucionarnog Konventa, što je omogućilo da se 2. juna 1794. prvi ratni balon vine nad bojno polje.

Posle pet godina Napoleon Bonaparta je ukinuo, ko zna iz kojih razloga, aerostatske čete u francuskoj vojsci, ali je doživeo da njegove trupe, kada su se 1812. našle nadomak Moskve, budu bombardovane iz balona.

Pilotiranje balonima u ruskoj armiji naukovano je u vazduhoplovnoj školi u Petrogradu, u čije klupe je 1901. seo i kapetan Kosta Miletić, prvi školovani pilot vojske Kraljevine Srbije. Razni razlozi diktirali su da on ode u Petrograd tek osam godina pošto su na papiru, onom uredbom iz 1893, u srpskoj vojsci formirani balonski pukovi.

Osposobljen za upravljanje vezanim i slobodnim balonima, Miletić je u petrogradskoj školi morao da savlada i osnovna znanja o izradi i konstrukciji balona, ali i da nauči kako se neguju i koriste golubovi pismonoše i kako se organizuju stanice za prenošenje golubije pošte.

Ove ptice, drevni simboli mira, bile su u to vreme služinčad rata, teško uhvatljivi, neizostavni pripadnici vazduhoplovnih vojnih jedinica.

Ono što je kapetan Miletić naučio u Rusiji kada je reč o veštini pilotiranja, on je mogao praktično da pokaže tek 1909. kada je Srbija kupila prva tri balona. Biće da je s golubovima stvar stajala povoljnije i da se u tome Miletić ogledao odmah po povratku iz Petrograda.

U svakom slučaju, kada je vojvoda Putnik pre sto godina naredio osnivanje vazduhoplovne komande u Nišu, ona je imala Aeroplansko odeljenje (eskadre), Balonsko odeljenje, Vodonične centrale i Golubiju poštu.

Za komandanta je imenovan Kosta Miletić, u međuvremenu unapređen u čin majora. Pod komandom je imao 12 vojnih aviona, balonski tim i bazu. Prva dva aviona zaplenjena su od turske vojske u Prvom balkanskom ratu koji je počeo 8. oktobra 1912. godine, dok su u Rusiji kupljena dva, a u Francuskoj još osam aviona.

Prva dejstva srpske avijacije izvršena su tokom crnogorske opsade Skadra. Radi pomoći crnogorskoj vojsci, u februaru 1913. formiran je Primorski armijski korpus srpske vojske, a osnovan je i Primorski aeroplanski odred, za vazdušnu podršku kopnenim jedinicama. Bila je to prva borbena jedinica vazduhoplovstva vojske Kraljevine Srbije, čija su četvorica pilota letela na tri aviona, pod komandom majora Koste Miletića.

Vatreno krštenje jedinica je imala u martu, tokom dejstava oko Skadra, kada se vinuo u nebo i narednik-pilot Mihajilo Petrović. Tog dana, 7. marta 1913. godine, izvršavajući svoj prvi borbeni zadatak, Petrović je poginuo.

„Ne otkrivaju se novi delovi zemlje bez hrabrosti da se izgube iz vida sve obale”, napisaće mnogo godina kasnije Andre Žid.

Ove njegove reči svakako pristaju ne samo uz ime i nasleđe Mihajila Petrovića, nego i uz imena svih njegovih kolega-pilota koji su žrtvovali svoje živote, ili činili epske podvige, braneći nebo Srbije, onda Jugoslavije, pa opet Srbije, u proteklih sto godina.

Slobodan Kljakić
objavljeno: 02.09.2012.

Poslednji komentari

mojne to | 02/09/2012 08:47

Kako sto godina kad nemamo vojsku,pa ni vazduhoplovstvo vec godinama? Ako ne racunamo Gardu Ohaja...

Radomir Radinovic | 02/09/2012 08:56

Neka je slava i hvala našim hrabrim pilotima, pripadnicima Vazduhoplovstva i PVO koji su junački branili našu zemlju od svih zlotvora, od Balkanskih ratova, preko Prvog svetskog rata, Aprilskog rata, pa sve do odbrane od snaga Sotone 1999. godine. Nove generacije pilota imaju slavne primere na kojima treba da se uče kako se hvatati u koštac sa neuporedivo jačim protivnikom, bez mogućnosti za pobedu, al sa verom u podvig i činjenicu da je ono ispod tvoja zemlja. Ono što nas sve mora da zabrine je trenutak kada se srpsko vazduhoplovstvo, kako autor reče, jedno od 15 najstarijih u svetu, mora ponovo postaviti na noge u zemlji koja je iznurena krizom i političkim razmiricama. Avijacija i PVO se moraju obnoviti novim i avinima i sistemima odbrane, a novca jedva za lično bogaćenje... pamet u glavu, političari, ako je imate!

Предраг Миладиновић | 16/12/2012 21:54

Нико није споменуо да ове године своју стогодишњицу свог војног ваздухопловства славе Руси и Американци. Енглези су, такође, пре сто година основали своју ваздухопловну службу, али они као почетак свог војног ваздухопловства сматрају 1918. годину када је РАФ постао род оружја британске војске.

Срећан вам празник 24. децембар, дан потписивања наредбе о оснивању Ваздухопловне команде Српске војске!

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije