Meni

Економија

Фијат 500-Л са седам седишта до краја јула

Копаоник – „Фијат аутомобили Србије” почеће до краја маја да производи нови модел „фијат 500-Л” са седам седишта, а на српском и европском тржишту нова верзија тог аутомобила појавиће се до краја јула, изјавио је Танјугу генерални директор ФАС-а, Антонио Ћезаре Ферара.

Нови модел, назван „фијат 500-XЛ”, производиће се у две верзије, рекао је Ферара на Копаоник бизнис форуму. Он је казао да је још рано говорити о цени по којој ће се ново возило продавати, као и да је реч о специфичном сегменту тржишта аутомобила.

Ферара је изразио очекивање да ће тај аутомобил учествовати са око 10 одсто у укупној продаји „фијата 500-Л”, који се ексклузивно производи у крагујевачкој фабрици. Он је казао да ће ФАС ове године извести 99 одсто произведених аутомобила, и то између 110.000 и 180.000 комада, а тачан број ће зависити од захтева тржишта.

На питање да ли ФАС планира производњу у Крагујевцу још неког новог модела у наредном периоду, Ферара није искључио ту могућност, истичући да „Фијатова” фабрика у Крагујевцу ради пуном паром и да за сада нема времена да размишља о новим моделима.

објављено: 14.03.2013.

Последњи коментари

rudi jelicic | 15/03/2013 11:49

Srbija, ne da je izvezla pamet , nego oterala u svet.Svetski umni i mocni biznismeni nisu mogli da ostvareo ono sto su ostvarili bez te nase oterane pameti, jer su shvatili da i medju tim oteranim ima mnogo pametnih ljudi i zato su ih iprihvatili. Danas se ti pametni ljud sirom sveta vracaju svome ognjistu ali uz pomoc onih bogatih jer nas nasi napravise sirotinjom, pa daj sta das da se samo prezivi, pa opet dokle.

branko pesic | 15/03/2013 14:58

Купио сам 31.01.2013. Пунто класик 1.3 Мултијет за само 7.745. Еура!!! Нема АБС, потребан је, али ја и ми сви који возимо преко 30 и више година, возили смо без АБС-а. За овај новац немате нигде ауто у свету, па ни код нас у Србији, са тим карактеристикама (дизел троши просек 4,0 л, има климу, има путни рачунар, запремина багажника 300 ццм, чврста и солидна конструкција аутомобила, металик) Све у свему одличан аутомобил усклађен са потребама просечног европског грађанина. Да ЕВРОПСКОГ грађанина, јер га у Европи масовно возе!!!. То што се ми заносимо са силним половњацима (сви прешли минимум 150.000 до 250.000 км), који су зрели са ГЕНЕРАЛНИ СЕРВИС, али пошто то нико не ради на друмовима Србије ови половни аутомобили су ОПАСНОСТ за саобраћај!! Ако желите да их доведете у технички исправно (безбедно) стање у овлашћеним сервисима са оригиналним деловима, то не можете да урадите без 3.000 до 7000 еура. То што смо економски слаби не значи да ФАС-ФИАТ производи лоше аутомобиле.НАПРОТИВ!!!

Sl.Đ.P. Sl.P. | 19/03/2013 22:22

Нов аутомобил је најбољи, па и нов "Пунто". Код нас је највише цењен "Голф", али треба подсетити да је Фиатов "Пунто" у Европи достизао чак и количинску продају "Голфа". У нашим условима "Пунто" је народно возило и по цени и по квалитету, али и по потрошњи горива.

За Ваш уређај постоји Андроид апликација, желите ли да је инсталирате?

Инсталирај Касније