Meni

Ekonomija

Registracija skuplja od automobila

Vlasnici vozila sa motorom jačim od 2.000 kubika od danas će plaćati i dvostruko više dažbine, dok će za pojedine kategorije starih kola iste zapremine motora biti potrebno više novca nego što vrede na tržištu

Većinu vozača u Srbiji neće ganuti što će vlasnici besnih automobila, koji imaju više od 2.000 kubika, od danas morati da plaćaju i dvostruko više za registraciju. Zaboleće ih, ipak, što je puno onih koji će zbog poodmaklog godišta svojih kola za registraciju izdvajati polovinu njihove vrednosti, u nekim slučajevima čak i više nego što bi za starog lepotana dobili kada bi ga prodali.

Novi propisi o registraciji u praksi će dovesti do paradoksa, pa će posednici najnovije luksuzne mašine imati manje dažbine od vlasnika dotrajalih automobila starih oko 16 godina, kakvi preovlađuju na drumovima u ovoj zemlji. Na primer, za registraciju taze proizvedenog džipa „hjundai tuson” od 2.000 kubika treba izdvojiti oko 27.000 dinara, dok za „mercedes” iz 1993. godine približno iste kubikaže treba platiti 39.000 dinara.

– Nova pravila najviše će pogoditi vlasnike starih polovnjaka koji ne vrede ni 1.000 evra, koliko će ih sada koštati registracija. Njih ima mnogo više nego onih koji voze besna kola i nije im problem da plate produženje registracije, bez obzira na to što je taksa dvostruko skočila – kaže Siniša Soldat iz agencije „Protekta M”, koja se bavi registracijom automobila.

I dobrostojećima će ovaj namet ipak probiti barem rupicu u džepu. Registracija prošlogodišnjeg„mercedesa C 500 lm” od 5.462 kubika, koja je do juče koštala 91.000 dinara, sada staje 180.000 dinara. Vlasnici takvih mezimaca nisu se mnogo uplašili novih poreza sudeći po tome što su ovih dana u redovima za produženje registracije (što je moguće 30 dana pre isteka prethodne) prevashodno bili oni koji voze „jugiće”, za koje je taksa mahom povećana za 30 dinara.

Mnogi Beograđani pojurili su prethodnih dana da produže registraciju pre nego što istekne. Najveće gužve bile su u policijskim stanicama na Čukarici i Vidikovcu, gde se na pečat u saobraćajnoj dozvoli čekalo u redu najmanje dva sata, pa čak i šest časova – kaže Soldat.

Ako nisu mogli da iskoriste tu pogodnost i ako ne budu hteli ni da plaćaju nove takse, vozači će možda pokušati da izvrdaju zakon. Za to postoje dva načina, pretpostavlja Milan Božić, direktor centra za motorna vozila Auto-moto savezu Srbije.

– Svi koji mogu da izbace neku pregradu ili sedište iz vozila nastojaće da ga registruju kao teretno. Verovatno će neki i proceniti da im se više isplati da ugrade novi motor manje kubikaže – navodi Božić.

Nije daleko od pameti ni računica vlasnika auto-otpada, koji već procenjuju da će mnogo „matoraca”, pošto su u lošem stanju i teško da bi ih iko kupio, završiti pod njihovim šrafcigerima i let-lampama. Bilo bi šteta da takav kraj snađe i oldtajmere, koje je ionako naporno i skupo održavati. Božić napominje da džip iz 1944. godine, i dalje u voznom stanju, koji se ne može prodati za više od 50.000 dinara, ubuduće neće moći da bude registrovan ako se ne izdvoji 150.000 dinara. Takve mere ne može da razume Sava Dimitrijević, predsednik kluba „Veteran Voždovac”, koji okuplja vlasnike starih vozila.

– Oldtajmeri su tehničko i kulturno blago. U inostranstvu je za njih predviđena olakšica da registracija važi deset godina, dok u međuvremenu moraju da prođu samo tehnički pregled. Već sada se odričemo mnogo čega da bismo ih održavali. Sreća što većina oldtajmera ipak ima manje od 2.000 kubika – požalio se Dimitrijević.

Osim države, jedini vozači koji će profitirati jesu oni koji su četvorotočkaše uzeli na lizing i firme koje poseduju vozila do 2.000 kubika. Njihova registracija biće u proseku jeftinija za oko 10.000 dinara.

– Oni će registraciju plaćati kao da su fizička lica. Zato su pojedini vlasnici sačekali da stupe na snagu nova pravila jer će od danas, na primer, korisnik „renoa talija” iz 2004. godine keširati oko 16.000 dinara, što je za 10.000 dinara manje nego da ju je produžio juče – objašnjava Soldat.

Vozači u Srbiji već grcaju zbog sve češćih poskupljenja goriva, što može da utiče i na broj produženja registracija. Pre dve godine u Srbiji je registrovano oko 1,5 miliona putničkih automobila, a mnogi upućeni spekulišu da će ih zbog nove vladine ideje za punjenje budžeta ove godine biti manje.

-----------------------------------------------------------

Sve takse

Osim poreza na upotrebu vozila, da bi produžili registraciju automobila, vlasnici plaćaju tehnički pregled, polisu osiguranja, republičku, komunalnu, ekološku taksu i naknadu za puteve. Izuzimajući porez, sve to u proseku iznosi 14.000 dinara za vozila do 2.000 kubika. Registracija četvorotočkaša čiji motori premašuju tu zapreminu koštaće vozače i do 30.000 dinara, koliko staju ove takse ne računajući porez na upotrebu vozila.

D. Mučibabić – V. Vukasović

objavljeno: 08/05/2009

Poslednji komentari

fandjo  | 09/05/2009 14:44

Imam auto star 23 godine, do sada mi niko nije oduzimao procente na starost! Znaci, Dunav osiguranje me je plljackalo sve ove godine..

leone  | 09/05/2009 22:39

sjetih se kako je u kod nas u CG kad je skocila cijena hljeba,jedna dovitljiva politicarka izjavila. Najbolje je da gradjani kupuju brasno i sami prave hljeb. Tako ce vremenom da se smanjii cijena hljeba. QQ LELE

dejan  | 10/05/2009 16:09

KOla stara 25god sa 3-4.000cm3 su opasnost na putu i treba na ovaj nacin stimulisati vlasnike da ih se otarase ( reciklaza )

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije