Meni

Hronika

Novi zakon o saobraćaju – vožnja sa nula promila

Radna grupa eksperata sprema nacrt zakona koji predviđa veću odgovornost putara, potpuno trezne vozače i dozvoljeno parkiranje na trotoaru

Posle nešto više od tri godine prilagođavanja i primene novih propisa u saobraćaju od decembra 2009. godine, kada je usvojen važeći zakon o bezbednosti u saobraćaju, građane Srbije očekuje potpuno nov zakon. Ministarstvo saobraćaja navelo je u jučerašnjem saopštenju da će radna grupa za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja, umesto izmena zapravo pisati potpuno nov zakon, jer je, prema njihovom mišljenju, potrebno promeniti više od 20 odsto odredaba u važećem zakonu. Planirano je da nacrt novog zakona o bezbednosti u saobraćaju bude završen najkasnije 1. decembra ove godine. Predlagač zakona biće Ministarstvo saobraćaja, što je novost jer je prethodni predlagao MUP Srbije.

Profesor Milan Vujanić, šef odseka za drumski saobraćaj na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu i šef radne grupe za izradu novog zakona o bezbednosti u saobraćaju rekao je juče za „Politiku” da će se najnovije izmene odnositi na odgovornost putara u saobraćajnim nesrećama i finansiranje bezbednosti saobraćaja. Pored toga, biće uvedena i takozvana nulta tolerancija na alkohol u krvi, odnosno sadašnja dozvoljena 0,3 promila biće svedena na nulu. Jedna od važnijih, olakšavajućih izmena je da će biti dozvoljeno parkiranje na trotoaru.

Damir Okanović, direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja i član radne grupe kazao je da će odgovornost putara biti podignuta na viši nivo.

– To podrazumeva da u slučaju saobraćajne nesreće i oni mogu da budu krivično gonjeni ukoliko se dokaže da je ona uzrokovana nebezbednim putem, recimo odronom ili rupom na kolovozu. Biće precizirana odgovornost putara i u slučaju sprečavanja nastanka saobraćajnih nesreća. Inspekciju, superviziju i analizu bezbednosti puteva obavljaće inženjeri. To su mere kojima može da se spreči saobraćajna nesreća, ali i da ukoliko krivicom vozača do nje ipak dođe, posledice ne budu teške – naglasio je Okanović.

On smatra da bi odredbe novog zakona omogućile bezbednije puteve i savesniji i bolji rad putarskih preduzeća.

– Prema važećim propisima, vozač ako naiđe na rupu na putu sa velikom mukom dolazi do naknade štete, jer u sadašnjem zakonu postoji famozna odredba o potrebi prilagođavanja brzine. Sada se dešava da kakav god propust da napravi putar, krivica se svaljuje na vozača jer navodno nije prilagodio brzinu – rekao je Okanović.

Pored toga radna grupa će insistirati da parkiranje vozila na trotoaru uz ostavljanje 1,6 metara mesta za pešake, bude dozvoljeno, što sada nije slučaj.

Okanović je naveo da se godišnje od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje prikupi do 85 miliona evra, što za tri godine iznosi oko 250 miliona evra.

– To je novac koji bi trebalo da se troši namenski za unapređenje bezbednosti saobraćaja, ali mi bitan pomak u tom smislu ne primećujemo. Postavićemo veći stepen odgovornosti onome koji troši novac namenjen spasavanju ljudi. Preciznije će biti definisan i način finansiranja onoga ko prima sredstva i postojaće sistem kontrole toka tog novca – objasnio je Okanović.

Nov zakon promeniće nedostatke važećeg i kada je reč o auto-školama, odnosno novom sistemu prvenstveno teoretske obuke i polaganja ispita i unaprediće sistem negativnih poena.

Saša Mirković, pomoćnik ministra saobraćaja naglasio je da će više od 40 eksperata iz svih saobraćajnih oblasti biti uključeno u pisanje finalnog teksta novog zakona o bezbednosti saobraćaja. Osnovi cilj, kaže Mirković, jeste da se drastično i u kratkom vremenskom periodu poboljša bezbednost na srpskim putevima. – Očekujemo da će efekti novog zakona već u prvoj godini biti uočljivi. Planirani procenat smanjenja saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom i materijalne štete u visini od 10 odsto bio bi sasvim adekvatan da opravda napore, koje sada ulažemo kako bismo dobili zakon čijom bi boljom primenom i kvalitetnijim rešenjima od sadašnjih ukupna crna slika, a koju svakodnevno viđamo na našim putevima, počela da se menja – naglasio je Mirković.

Radna grupa je odlučila da formira operativno radno telo sačinjeno od osam članova iz različitih oblasti saobraćaja kako bi pristupilo kompleksnom poslu izrade zakona, koji bi znatno uticao da se poveća bezbednost i smanji broj nastradalih, kao i obim materijalne štete koji se svakodnevno beleži na našim putevima.

Danijela Vukosavljević
objavljeno: 17.01.2013.

Poslednji komentari

Mihailo  | 19/01/2013 17:54

Parkiranje po trotoarima gde to dozvoljavaju tehničke mogućnosti, sasvim je normalna mera. Uz oštro kažnjavanje prekršilaca. Valjda je jasno da se neće dozvoljavati od strane Serretarijata za saobračaj signalizacijom parkiranje gde nisu ispunjeni uslovi propisani zakonom. I naravno, alkohol ne ide uz volan, pa dušebrižnici koji se plaše da će im neka teorija zavere(osveživači i 5 kila šljiva progutanih za tri minuta,glikemija i sl.) greškom oduzeti dozvolu samo pokazuju svoju zavisnost od pića.

laki laki | 26/02/2014 17:28

cudo koliko se svi razumemo u sve ..sve sami politicari savetnici.. a natalitet u klincu

Petar Petrovic | 02/07/2014 17:59

Jedno me jako muci pitanje iz ZOBS-a pa mozda neko odgovori a to je da li i trudnice u sestom mesecu smeju da upravljaju motornim vozilom?

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije