Meni

Hronika

Novi zakon o saobraćaju – vožnja sa nula promila

Radna grupa eksperata sprema nacrt zakona koji predviđa veću odgovornost putara, potpuno trezne vozače i dozvoljeno parkiranje na trotoaru

Posle nešto više od tri godine prilagođavanja i primene novih propisa u saobraćaju od decembra 2009. godine, kada je usvojen važeći zakon o bezbednosti u saobraćaju, građane Srbije očekuje potpuno nov zakon. Ministarstvo saobraćaja navelo je u jučerašnjem saopštenju da će radna grupa za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja, umesto izmena zapravo pisati potpuno nov zakon, jer je, prema njihovom mišljenju, potrebno promeniti više od 20 odsto odredaba u važećem zakonu. Planirano je da nacrt novog zakona o bezbednosti u saobraćaju bude završen najkasnije 1. decembra ove godine. Predlagač zakona biće Ministarstvo saobraćaja, što je novost jer je prethodni predlagao MUP Srbije.

Profesor Milan Vujanić, šef odseka za drumski saobraćaj na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu i šef radne grupe za izradu novog zakona o bezbednosti u saobraćaju rekao je juče za „Politiku” da će se najnovije izmene odnositi na odgovornost putara u saobraćajnim nesrećama i finansiranje bezbednosti saobraćaja. Pored toga, biće uvedena i takozvana nulta tolerancija na alkohol u krvi, odnosno sadašnja dozvoljena 0,3 promila biće svedena na nulu. Jedna od važnijih, olakšavajućih izmena je da će biti dozvoljeno parkiranje na trotoaru.

Damir Okanović, direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja i član radne grupe kazao je da će odgovornost putara biti podignuta na viši nivo.

– To podrazumeva da u slučaju saobraćajne nesreće i oni mogu da budu krivično gonjeni ukoliko se dokaže da je ona uzrokovana nebezbednim putem, recimo odronom ili rupom na kolovozu. Biće precizirana odgovornost putara i u slučaju sprečavanja nastanka saobraćajnih nesreća. Inspekciju, superviziju i analizu bezbednosti puteva obavljaće inženjeri. To su mere kojima može da se spreči saobraćajna nesreća, ali i da ukoliko krivicom vozača do nje ipak dođe, posledice ne budu teške – naglasio je Okanović.

On smatra da bi odredbe novog zakona omogućile bezbednije puteve i savesniji i bolji rad putarskih preduzeća.

– Prema važećim propisima, vozač ako naiđe na rupu na putu sa velikom mukom dolazi do naknade štete, jer u sadašnjem zakonu postoji famozna odredba o potrebi prilagođavanja brzine. Sada se dešava da kakav god propust da napravi putar, krivica se svaljuje na vozača jer navodno nije prilagodio brzinu – rekao je Okanović.

Pored toga radna grupa će insistirati da parkiranje vozila na trotoaru uz ostavljanje 1,6 metara mesta za pešake, bude dozvoljeno, što sada nije slučaj.

Okanović je naveo da se godišnje od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje prikupi do 85 miliona evra, što za tri godine iznosi oko 250 miliona evra.

– To je novac koji bi trebalo da se troši namenski za unapređenje bezbednosti saobraćaja, ali mi bitan pomak u tom smislu ne primećujemo. Postavićemo veći stepen odgovornosti onome koji troši novac namenjen spasavanju ljudi. Preciznije će biti definisan i način finansiranja onoga ko prima sredstva i postojaće sistem kontrole toka tog novca – objasnio je Okanović.

Nov zakon promeniće nedostatke važećeg i kada je reč o auto-školama, odnosno novom sistemu prvenstveno teoretske obuke i polaganja ispita i unaprediće sistem negativnih poena.

Saša Mirković, pomoćnik ministra saobraćaja naglasio je da će više od 40 eksperata iz svih saobraćajnih oblasti biti uključeno u pisanje finalnog teksta novog zakona o bezbednosti saobraćaja. Osnovi cilj, kaže Mirković, jeste da se drastično i u kratkom vremenskom periodu poboljša bezbednost na srpskim putevima. – Očekujemo da će efekti novog zakona već u prvoj godini biti uočljivi. Planirani procenat smanjenja saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom i materijalne štete u visini od 10 odsto bio bi sasvim adekvatan da opravda napore, koje sada ulažemo kako bismo dobili zakon čijom bi boljom primenom i kvalitetnijim rešenjima od sadašnjih ukupna crna slika, a koju svakodnevno viđamo na našim putevima, počela da se menja – naglasio je Mirković.

Radna grupa je odlučila da formira operativno radno telo sačinjeno od osam članova iz različitih oblasti saobraćaja kako bi pristupilo kompleksnom poslu izrade zakona, koji bi znatno uticao da se poveća bezbednost i smanji broj nastradalih, kao i obim materijalne štete koji se svakodnevno beleži na našim putevima.

Danijela Vukosavljević
objavljeno: 17.01.2013.

Poslednji komentari

Petar Petrovic | 02/07/2014 17:59

Jedno me jako muci pitanje iz ZOBS-a pa mozda neko odgovori a to je da li i trudnice u sestom mesecu smeju da upravljaju motornim vozilom?

Miki . | 09/10/2014 16:50

Parkiranje na trotoarima je odavno dozvoljeno!
Kako u prošlom sa 0,8m, tako i u sadašnjem zakonu, samo niko ne čita zakon, član 66, tačka 13. gde je minimalno 1.6m širina ostavljena za pešake (koja je išla u korist pešacima u odnosu na predhodni).
Naravno bahato parkiranje nije samo problem ZOBS i kaznene politike, nego zakona o građevini i arhitekturi, koji su dali građevinske dozvole i zauzeli više od 70% parcele, i digli zgradu u visine, a realna situacija je broj stanova x 1,5 vozila = paking mesta, a oni predvideli greškom 0,25 vozila x broj stanova = parking mesta.
Tu fali odredba zanona, koja će ograničiti broj registrovanih vozila na jednoj adresi, ako zgrada nema svoj parking i garažu.
Obavezno treba povećati brzinu na tranzitnim putevima kroz grad na 70km/h, kao što je to preko.
Napraviti na svim regionalnim i magistralnim putevima žutu traku za spora vozila,(mopede i bicikliste).
Vratiti stare metalne (ležeće) koji odbijaju točkove, kako bi se usporilo tamo gde treba .

Miki . | 09/10/2014 17:31

0,3‰ na 0,0‰ nije normalno, predhodni komentari su objasnili i zašto.
Vratiti meru na 0,5‰ bez ove varijante od 0,3-0,5‰ napravio si prekršaj nema bodova samo 5 crvenih.!!! ili ako platiš u roku od 8 onda samo 2500.
Alko tester u kolima svako mora da ima! Kako je to kod nekih zemalja, sam se proveriš!
Ako te zaustavi policija, pokažeš alko tester i kada si se zadnji put kontolisao! A ko imaš preko 0,005% ili se nisi samokontrolisao, zna se, kolika kazna itd.
Preticanje preko pune linije, je velik ?, zašto!? Ono se mora dozvoli, u situacijama, gde je ispred vas sporo vozila, a nema posebnog dela puta gde bi se to sporo vozilo na trenutak isključilo i pustilo kolonu vozila da je zaobiđe. i naravno to mora biti bezbedno kao što je to npr za zaobilaženje.
naravno tu treba definisati šta je sporo vozilo, uvesti znakove minialne brzine i preporučene brzine.
znakove preporučene brzine (elektronski) mogu se uvesti između semofara, kako bi hvatali zelni talas.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije