Meni

Hronika

Šaranović nudi novac ubicama svoga brata

Crnogorski biznismen spreman da izvršiocima likvidacije isplati šestocifren iznos u evrima ako mu otkriju imena naručilaca

Policijski uviđaj na mestu ubistva Branislava Šaranovića (Fotodokumentacija „Politike”)

Slobodan Šaranović rešio je da otkrije naručioce ubistva svoga brata Branislava (66), koji je početkom oktobra likvidiran u Ulici neznanog junaka na Dedinju. Putem oglasa koji je objavljen u crnogorskoj štampi, ali i na vebsajtu www.branislavsaranovic.com, on je poručio ubicama i njihovim pomagačima da ne samo da ih neće progoniti, već će ih i bogato nagraditi ukoliko mu ukažu na organizatore ovog zločina.

„Zaklinjem se svojom čašću i imenom da ću direktnim izvršiocima ubistva moga brata Branislava ne samo oprostiti nego, evo, ovako javno garantovati svojom glavom i životima moje uže porodice da ih neću prijaviti policiji niti progoniti na bilo koji drugi način, ukoliko se odluče da mi povere tačnu i provjerljivu informaciju: ko ih je prvi kontaktirao, na koji način su angažovani, ko ih je isplatio, ko je pravi nalogodavac tog posla, odnosno u čije ime i za čiji račun su to uradili? Za opisanu informaciju biće im isplaćena novčana nagrada u iznosu od šest cifara u evrima. Garancija se odnosi i na lica koja nisu bila direktni izvršioci, već su pružanjem neke logističke podrške (nabavka motocikla, oružja, opreme) ili pomaganjem izvršiocima prilikom bekstva postali saizvršioci tog čina”, stoji u ovoj nesvakidašnjoj ponudi Slobodana Šaranovića.

„Garancija važi za sve neposredne svedoke događaja koji su se tu slučajno zatekli, nešto videli ili čuli, kao i za sve druge osobe koje bi mogle i želele da mi dostave vrednu informaciju kojom bi pomogli da saznam ko je i zbog čega ubio Brana Šaranovića. Za ovakvu vrstu obaveštenja visina novčane nagrade je izražena u rasponu od pet cifara u evrima, zavisno od kvaliteta informacije”, poručuje Šaranović, napominjući da bi izvršioci ubistva i svedoci trebalo da kontaktiraju direktno njega, ali nipošto preko drugova Brane Šaranovića. Takođe, Slobodan Šaranović zapretio je svakom kome bi, eventualno, pala na pamet ideja da dođe do novca tako što bi ponudio lažnu informaciju, da će biti spreman da upotrebi sva sredstva kako bi takve osobe platile najskuplju moguću cenu.

Branislav Brano Šaranović važio je za nekrunisanog „kralja kocke”, a osim slot kluba u Beogradu, bio je vlasnik kockarnica u Kruševcu i Aleksandrovcu. Iako nije osuđivan, policija ga je još osamdesetih godina prošlog veka dovodila u vezu s kriminalnim poslovima. Pre likvidacije, Šaranović je u javnosti pominjan 2002. godine kao glavni organizator bekstva Željka Maksimovića zvanog Maka, optuženog za organizaciju i ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Njegov rođeni brat Slobodan Slobo Šaranović vlasnik je kazina „Partizan” u Beogradu.

M. Albunović

objavljeno: 21/12/2009

Poslednji komentari

marko pribojac | 21/12/2009 00:23

Neznam kako je i zbog cega izvrseno ubistvo.Nepoznajem nijednog Saranovica u zivotu,ali ako je ubijeni bio posten covek,njegov brat je u pravu jer samo on na takav nacin moze otkriti ubice.Drugi nema ko.Ministar nam koristi svaki tren da se pojavi na televiziji i daje nam neke toboze vazne informacije o svercu droge po belom svetu.A njegov posteni Veljovic smenjuje jedinu cestitu policajku u Sabcu,eto samo zato sto je nesto meznuo u kafancetu sa nacelnikom koji je neobavesten kako mu policija svercuje strane drzavljane.Ako je ubijeni bio upleten u kriminal bilo koje vrste,brat pokojnika bi to mozda jeftinije otkrijo placajuci jedan dobar rucak nekom.Do pravde samo na ta dva nacina.

vasa  | 21/12/2009 05:35

Nikada se mi te djeticke druzine necemo resiti ... Mogu oni i 10 puta da budu "nezavisni" ali im je Beograd i dalje glavna arena. E, moj Dacicu ...

mika  | 21/12/2009 07:54

Neka pita tajnu sluzbu, oni znaju sve jer imaju svoje saradnike svuda.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije