Meni

Posao

Vaš pravni vodič

Prava zaposlenih koji su postali tehnološki višak

Višak zaposlenih može nastati u slučaju organizacionih promena u preduzeću, finansijskih teškoća i smanjenja obima poslovanja, ali je u našim uslovima veoma izražena pojava viška zaposlenih kod spajanja preduzeća ili pripajanja jednog preduzeća drugom i promena koje nastaju u postupku privatizacije, s jedne strane. Sa druge strane, višak zaposlenih se javlja kod ukidanja državnih organa i (ne)preuzimanja zaposlenih od strane drugog državnog organa ili ustanove, kao prateća pojava promene državnog statusa.

Zaposleni koji su proglašeni viškom ostvaruju prava po programu rešavanja viška zaposlenih. Pre donošenja ovog programa, poslodavac je dužan, po zakonu, da u saradnji sa reprezentativnim sindikatom kod poslodavca, i Nacionalnom službom za zapošljavanje preduzme odgovarajuće mere za novo zapošljavanje viška radnika. Takođe, jedna od bitnih stavki je određivanje kriterijuma za utvrđivanje viška zaposlenih, ali su bitna i merila za vrednovanje tih kriterijuma.

Umesto toga, u praksi, poslodavci stavljaju na spisak za otkaz zaposlene kojima je ostalo nekoliko godina do penzije i pozivaju ih da se sami prijave za program rešavanja, koji podrazumeva isplatu otpremnine i prijavu na biro, odnosno kod Nacionalne službe za zapošljavanje. Zaposlenima koji se prijave u prvom krugu nude se, navodno, povoljniji uslovi nego da čekaju da odu kasnije ili po odluci poslodavca.

Međutim, ovakvo uslovljavanje je nezakonito i neustavno, jer svi zaposleni moraju da budu jednaki pred zakonom i da imaju jednaka prava utvrđena zakonom i opštim aktima poslodavca u skladu sa zakonom, kako u toku trajanja radnog odnosa, tako i u slučaju isplate otpremnine i prestanka radnog odnosa zbog viška zaposlenih.

Zaposleni imaju pravo da im se pre otkaza ugovora o radu isplati otpremnina u visini utvrđenoj opštim aktom ili ugovorom o radu, a koja ne može biti niža od trećine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu. Otpremnina se utvrđuje u odnosu na prosečnu mesečnu zaradu zaposlenog isplaćenu za poslednja tri meseca koja prethode mesecu u kojem se isplaćuje otpremnina.

Mr Radmila Bosanac
objavljeno: 10/07/2008

Poslednji komentari

Mirjana Ciric | 09/02/2011 16:23

Uskoro cu da napunim 59 godina a ima 25 godina radnog staza. Kako je stanje u firmi tesko, preti mi se otkazom kao tehnoloskim viskom jer je kupljen kompjuterski program koji obavlja dosta poslova koje sam radila? Koja su moja prava dok ne steknem uslove za penziju a to ce biti za 14 meseci. Unapred zahvalan ... administrativna radnica.....

ANICA GRUBIŠA | 22/08/2012 17:52

Kako se u firmi već dijele otkazi ,prijavila sam se kao tehnološki višak i čekam da prođe na Radničkom vijeću.Ako mi ga odobre koja prava imam? Radim u istoj firmi 33 god. i još imam 1,5 god u drugoj firmi, 52 godine ću napuniti u 10. mjesecu. Koliko mogu biti na zavodu za zapošljavanje, s kakvom naknadom i koliko bih mogla dobiti otpremnine ako sam stalno imala minimalac?

Tибор Мурењи | 28/09/2012 09:25

Питање. Да ли постоји правни основ, да ако је неко пре три године био проглашен технолошким вишком на руководећем положају, примио отпремнину, у државној фирми, буде одбијен од стране оснивача, да данас у другој државној фирми буде именован за руководиоца с образложењем да ако је примио отпремнину нема права на руководеће радно место.Разлог проглашења технолошким вишком је био укидање радног места, ништа друго. На овај начин да ли сам дискриминисан и која су ми права? Хвала

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije