Meni

Србија

Дневно купање, а ноћно скијање

Врњчани пред новогодишње празнике гостима нуде ужитак на снегу, у затвореним базенима и бројним велнес центрима. Цене као протекле године

Скијање на Гочу је омогућено и ноћу

Врњачка Бања – Главна улица у Врњачкој Бањи, популарна променада, украшена је ових дана пред новогодишње празнике као никад раније. Светле хиљаде лампиона, а прави природни украс је и први снег. Ове године, међутим, неће бити организованог дочека 2011. на бањским улицама. Уместо да тако потроше 500.000 динара, ту своту Врњчани су уплатили на име помоћи комшијама у Краљеву.

Иначе, у Врњачкој Бањи, како нам је објаснио Горан Каравесовић, задужен за маркетинг у овдашњој туристичкој организацији, ове зиме а тако и током новогодишњих и божићњих празника нуди се дневно скијање а ноћно уживање у базенима. Додуше, може и обрнуто, јер на падинама планине Гоч, удаљене од Врњачке Бање 12 километара, осветљене су и добро утабане две скијашке стазе, дужине од по пет стотина метара. У самој Врњачкој Бањи, у хотелима „Звезда“, „Бреза“, у Специјалној болници „Меркур“, постоје затворени базени а недавно је отворен и посебан аквацентар. Тако ова комбинација дневне и ноћне забаве и активности многима је привлачна и добродошла.

Примамљиве су и цена, рецимо дневно коришћење ски-лифтова на Гочу, популаног „сидра“, стаје 400 динара по дану а сто динара више током вечерњих сати, док купање у поменутим базенима кошта од 500 до 800 динара.

Врњачка Бања, наравно, нуди и богат ноћни програм забаве у бројним кафићима, ресторанима, хотелским баровима... Биће задовољни и они који током новогодишњих празника буду желели да провере и своје здравствено стање, јер то могу учинити у Специјалној болници „Меркур“, где тродневни новогодишњи аранжман са дочеком, репризом, медицинским услугама и коришћењем велнес центра кошта 22.180, а седмодневни 32.180 динара.

У хотелу „Звезда“ и недавно реновираној „Фонтани“ дводневни новогодишњи аранжман, са дочеком и репризом, кошта 14.900, тродневни 17.500, а четвородневни 19.980 динара.

Најјефтиније је у хотелу „Железничар“, где је најскупљи дводневни аранжман девет хиљада динара.

Занимљива је и понуда, рецимо, пансиона „Вук“ у коме дочек Нове године и реприза, уз полупансионску понуду са излетом до манастира Љубостиње, стају 15.950 динара или само дочек у хотелу „Александар“ 80 евра...

Продаја ових новогодишњих аранжмана већ је у току, угоститељи се не могу баш похвалити тражњом али, како Каравесовић каже, „биће попуњени бањски хотели“. Међутим, додаје он, „питање је колико ће гости трошити. Јер, осећа се криза и беспарица, рецимо у Врњачкој Бањи је ове године посета, што се тиче броја гостију, била истоветна као лане, али се далеко мање трошило”.

М. Дугалић

објављено: 16.12.2010.

Последњи коментари

Muradin Rebronja, ugostitelj | 16/12/2010 10:29

Može neko da pomisli kako ja posebno preferiram Vrnjačku Banju, što i nije daleko od istini, s obzirom da sam tu načinio prve korake u ugostiteljstvu, pre ravno 50 godina.

Uz nadu da će se partnerstvo države sa Danubiusom završiti uspešno, te da će Vrnjačka Banja započeti novi koncept turizma (onaj sindikalni ide u istoriju), blizina Goča otvara neslućene mogućnosti za razvoj i zimskog turizma. Potrebno je samo da država više ulaže u žičare i skijališta, ugostitelji u ugostiteljske usluge, prevoznici (taksisti kombija) u transport, a postojeći hoteli u smeštaj (doručak, večeru i zabavu), i eto vam atraktivne celogodišnje turističke destinacije.

Doduše, moraju se obučavati drugačiji kadrovi za takav vid turizma, kako za ove koji već rade u ugostiteljstvu, tako i za one koji se pripremaju u tamošnjoj ugostiteljskoj školi. Za ove koji već rade treba opremiti hotel "Izvor" na samom Goču, da posluži kao model za obuku kadrova i koncept rada hotela. A ova ug. škola sa novim programom.

Иван М. | 16/12/2010 14:25

увек ме обрадују овакве лепе вести...само напред!

За Ваш уређај постоји Андроид апликација, желите ли да је инсталирате?

Инсталирај Касније