Meni

Srbija

Robin Hud iz Gadžinog Hana

Dalibor Gmitrović ni posle hapšenja ne odustaje od prodaje uređaja za poništavanje potrošnje na strujomerima

Skica uređaja sa Gmitrovićevog sajta (Fotodokumentacija "Politike")

Niš –Dalibor Gmitrović (24) iz okoline Gadžinog Hana, kod Niša, izazavao je pravi haos u oblasti elektroenergije ponudom preko sajta na internetu i prodajom uređaja (velikih i jakih elektromagneta) za poništavanje potrošnje struje. Gmitrović je od početka ove godine na zvaničnim sajtu svoje firme "Elektron", potrošačima struje nudio i prodavao uređaje koji blokiraju rad strujomera, ili vraćaju brojčanik unazad.

Dugo se tragalo za njim, i najzad je uhapšen. Doskočili su mu organi gonjenja, kada je svoj uređaj ponudio jednom od direktora niške Elektrodistribucije. poznato je da upravo distribucija u Nišu potražuje pet i po milijardi dinara na ime neplaćene struje i iskazuje gubitke zbog krađe električne energije.

Dalibor Gmitrović je uhapšen, saslušan i posle toga – pušten da se brani sa slobode. Očekivalo se da će to biti i velika opomena za njega i njegovu firmu, ali, "ne lezi, vraže"...

Na novom sajtu firme "Elektro-N" juče su se pojavili novi detalji o preduzeću, proizvodnji i servisiranju uređaja (malih i velikih, kako se posebno ističe) i o novousvojenom i novopatentiranom aparatu za vraćanje unazad ne samo električnih digitalnih brojila, već svih digitalnih uređaja. Novi aparat "digital 1", vraća, kada je struja u pitanju, jedan kilovat za jedan sekund, odnosno za pola sata 2.400 kilovata. I, ističe se, proizvodi "Elektrona" prodaju se veoma uspešno u celoj Srbiji, a odnedavno "već su dostupni za korisnike električne energije u Hrvatskoj".

U svojoj ponudi Gmitrović za sve aparate koje proizvodi njegova firma "Elektron" daje garanciju od 12 meseci i ne odustaje od daljeg rada na "ovom planu". Na kodu firme je upisano "Tehnika narodu", a u objašnjenju stoji da je "Elektron" mala, ali uspešna firma u selu pored Gadžinog Hana u Zaplanju, sastavljena od samo nekolicine stručnih ljudi i efikasno servisira i proizvodi uređaje i aparate koji "olakšavaju svakodnevni život".

Posebna napomena u ponudi odnosi se na tipove strujomera koji "podležu" uspešnom delovanju proizvoda "Elektrona". Aparati za blokadu digitalnih uređaja i vraćanje brojčanika na brojilima kojim se smanjuje potrošena struja efikasni su, ističe se, kod strujomera koji se najviše koriste u našoj zemlji, odnosno kod onih koji su proizvedeni u Elektronskoj industriji Niš. Ipak, da bi se "olakšao svakodnevni život" građanima u Srbiji, aktivnosti "Elektrona" podrazumevaju i usvajanje proizvodnje aparata za vraćanje potrošnje i na strujomerima slovenačke "Iskre", gde do sada nisu mogli da se primenjuju jaki elektromagnetni uređaji (zbog aluminijumskog diska na brojilima).

 Ipak, "genije" iz Zaplanja ne odustaje. I širi područje delovanja, i patentira nove proizvode kojima želi da pomogne i vlasnicima strujomera koji nisu napravljeni u niškoj Elektronskoj industriji...

Toma Todorović
objavljeno: 29.03.2007.

Poslednji komentari

momo radak | 09/07/2010 20:10

molim dalibora da mi sa javi i posalje adresu,yajednicki interesi.

zoran radicevic | 22/01/2015 13:56

dalibore javi mi se.

srboljub cerovina | 04/07/2015 20:17

Dalibore javise da bi te uhapsio .
Pozdrav sudki veštak el.teh.struke Cerovina Srboljub

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije