Meni

Vesti kultura i zabava

Pola veka karijere i novi album Boba Dilana

Bob Dilan na koncertu u Francuskoj, jula ove godine

Iako je često tema retrospektiva i izložbi, Bob Dilan (71) neumorno nastavlja karijeru započetu pre 50 godina, i danas u SAD objavljuje novi album pod nazivom „Tempest”. To je prvi Dilanov album od „Zajedno kroz život” iz 2009, iste godine kada je objavio disk tradicionalnih božićnih pesama pod nazivom „Božić u srcu”.

Dilan, čije je pravo ime Robert Zimerman, preobratio se u hrišćanstvo 1979. godine, a za ovaj novi album želeo je da tema bude upravo religija.

„Ali, nisam imao dovoljno pesama. Mnogo više koncentracije je potrebno za deset pesama na istu temu nego za album koji sam na kraju snimio”, kazao je Dilan u intervjuu magazinu „Rolingston” povodom novog izdanja. „Tempest” je „zanimljiva gomila svega i svačega iz koje nešto može da ispadne”, dodao je popularni kantautor.

Album „Tempest”, koji je 35. studijski album Boba Dilana, spoj je roka, bluza, folka i džeza. Pesme na albumu bave se ljudskom prirodom, potragom za ljubavlju i osvetom, nasiljem i smrću. Naslovna numera „Tempest” traje čak 14 minuta i uz umetničku slobodu govori o brodolomu „Titanika”, dok je pesma „Roll on John” posvećena ubistvu Džona Lenona.

I. A.

objavljeno: 10.09.2012.

Poslednji komentari

Bratislav Cvetanović | 11/09/2012 08:49

Šta može istinski ljubitelj R&R nego da pozdravi novi album Boba Dilana.Dakle, hvala i živ bio.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije