Meni

Region

„Blek misteri” najbrži na „Zokijevoj regati”

Regata je okupila 36 jedrilica (Foto Ž. Komnenović)

Tivat – Krstaš „Blek misteri” sa skiperom Sašom Kekovićem bio je najbrži, a hercegnovski klub „Jugole Grakalić” najuspešniji učesnik 11. memorijalne „Zokijeve regate” koja je prošlog vikenda vožena na relaciji Bigova–Baošići–Tivat. Na regati koja je okupila 36 jedrilica iz Herceg Novog, Kotora, Zemuna, Kijeva, Bara, Tivta, Beograda, Podgorice, Pančeva i ruskog letovališta Sočija jedrilo je 190 zaljubljenika u ovakvu plovidbu. Među učesnicima regate bio je i Rambo Amadeus koji je na istoimenom brodu jedrio za matični klub „Jugole Grakalić”.

Major Zoran Radosavljević poginuo je trećeg dana NATO agresije na bivšu SRJ 26. marta 1999. godine, u vazdušnoj borbi sa brojčano i tehnički znatno nadmoćnijim neprijateljem. Njegov avion MIG-29, prema zvaničnoj verziji, oboren je u širem rejonu Loznice, ali su olupina i telo pronađeni nedaleko od mesta Teočak kod Bijeljine. Bio je strastven jedriličar, predsednik i osnivač kluba „Polaris”.

Organizator regate koja se svakog leta održava u Boki je udruženje „Zokijeva regata” u kome je aktivna Zoranova supruga Snežana Radosavljević Mažibrada, a suorganizatori su Jedriličarski savez Crne Gore, klubovi „Lamar” iz Beograda i Jovo Dabović iz Baošića.

Ž. K.
objavljeno: 08/09/2009

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije