Meni

Region

Elvis rođen za gradonačelnika Šutke

Prvi čovek lokalne samouprave u najvećem naselju Roma na Balkanu, Elvis Bajram posle susreta sa američkim ambasadorom obećao da će se ove godine upisati u gimnaziju

Elvis Bajrami

Od našeg dopisnika
Skoplje – Na nedavnim lokalnim izborima za gradonačelnika opštine Šuto Orizari izabran je Elvis Bajrami, mladić u čijoj biografiji piše da od obrazovanja ima samo osam razreda osnovne škole. Gradonačelnik najvećeg urbanog naselja Roma u Evropije sin poznatog makedonskog biznismena i narodnog poslanika Amdi Bajrama i svoje konkurente za prvog čoveka slavne Šutke do nogu je potukao i u bukvalnom smislu.

Ni on ni njegov otac ne kriju da sve zasluge za politički uzlet mlađanog Elvisa pripadaju njegovom ovde zaista slavnom ocu Amdiju. On je sav svoj uticaj i pozamašna sredstva uložio kako bi najstarijem sinu obezbedio političku karijeru, te izjavio kako „Elvis nema adekvatnu školsku spremu ali je rođen za gradonačelnika”.

I kad je gradonačelnikovo obrazovanje palo u zaborav a on počeo da kormilari opštinskom administracijom Šutke, makedonski mediji su, bez i trunke ironije objavili da je američki ambasador Filip Riker boravio u radnoj poseti Šutki gde se sa gradonačelnikom zadržao u jednoipočasovnom razgovoru.

Američki ambasador je posle susreta sa Elvisom Bajramijem izjavio da je zadovoljan kako se realizuje američka pomoć ovom trojezičnom naselju (u njemu pored Roma žive Makedonci i Albanci) i da će sa takvom praksom biti nastavljeno i ubuduće.

Šta su gradonačelnik Šutke i njegov otac Amdi rekli američkom ambasadoru nije obelodanjeno, ali je procurela vest da su se pohvalili da je Elvis čvrsto rešio da se doškoluje, odnosno da će se već ove jeseni upisati u neku od skopskih gimnazija.

Tu vest potvrdio je i šef gradonačelnikovog kabineta, Adnan Memed, naglašavajući da će gradonačelnik sigurno ispuniti ono što je obećao.

Izvesno je da će se Bajram vanredno doškolovati jer za pohađanje redovne nastave nema vremena. Zauzet je prečim poslovima u opštini koja kuburi sa komunalnom infrastrukturom i sa velikim brojem nezaposlenih.

Mile Radenković
objavljeno: 19/08/2009

Poslednji komentari

Харалампије  | 19/08/2009 06:52

Каква школа какви бакрачи, важно је да он разуме "америчку помоћ", а они су се већ доказали као добронамерни за свакога. И себе су "заборавили" због бригe за друге. А прича се да и у Америци једва чекају такве као што је градоначелник, да се уселе!

zlatko s petrovich | 20/08/2009 03:43

U bre kakva ironija,Amerika daje makedoniji 1,5 milion dolara za prosvecivanje Roma!Preko sto hiljada$[dolara] mesecno ,sto nije za bacanje!Sto se tice naobrazbe,niko nema Obraz,jer Obraz je; Domace Vaspitanje!A, Skolovanje je sasvim nesto drugo.Presednik Amerike Truman bio je samo Gimnazijalac, i Taj Gimnazijalac bio je predsenik Amerike sa preko 200.000.000 miliona naroda, Sto?[Zasto}? Elvis sa Osmogidisnom Skolom,ne moze biti Predsenik jedne Opstine?????? Proporcije su; 1 prema; 0,0002% u korist Elvisa! u odnosu na Trumana!

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije