Meni

Region

Kinezi grade autoput kroz Crnu Goru

Radove na autoputu Bar–Boljari su još 2009. presecanjem vrpce najavili crnogorski premijer Milo Đukanović, tadašnja hrvatska premijerka Jadranka Kosor i tadašnji premijer Srbije Mirko Cvetković

Od našeg stalnog dopisnika

Podgorica – Vlada Crne Gore izabrala je kinesku kompaniju za telekomunikaciju i infrastrukturu „CCCC internešenel” kao prvorangiranu za izgradnju deonice autoputa od Podgorice do Mateševa. Kineska kompanija CCCC, odnosno njena ćerka firma CRBC koju podržava Eksim banka, gradiće 42 kilometra autoputa Bar–Boljare, trasu Podgorica–Mateševo, za 800 miliona evra.

Crnogorski premijer Milo Đukanović pre nekoliko dana je i zvanično potvrdio ono što je „Politika” u nekoliko navrata pisala, da njegova vlada u tajnosti privodi kraju razgovore sa Kinezima i da je izvesno da će oni biti ne samo izvođači radova na autoputu već i da će ga kreditirati kineska državna banka Eksim.

Autoput od Bara do Boljara biće dug 165 kilometara, a ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović kazao je da će odmah sledeće sedmice pozvati Kineze kako bi nastavili razgovore, i da očekuje da se ugovaranje „detalja” završi u naredna četiri meseca. On je rekao da vlada neće odustati od zahteva da kompletna domaća operativa bude angažovana tokom izgradnje autoputa, kao i da će se skupština izjasniti o ovom projektu.

„Politika” iz izvora bliskih vladi saznaje da pored postojećih građevinskih mašina i opreme neke građevinske firme bliske vlasti kupuju nove mašine u vrednosti od preko 20 miliona evra, uverene da im je već obezbeđen posao na izgradnji autoputa.

„Kineska ponuda je vredna 809,5 miliona evra. Nastavak razgovora podrazumeva da se definiše konačni tekst ugovora sa kompanijom i Eksim bankom oko utvrđivanja kreditnog aranžmana. Ne mogu da preciziram kada će početi gradnja deonice, ali očekujemo da će se to desiti do kraja godine. Vreme gradnje te deonice autoputa je 48 meseci od početka radova”, rekao je Brajović.

Posao veka – autoput Bar–Boljari, imaće od kineske Eksim banke, kako je rekao Brajović, „povlašćeni, a ne komercijalni kredit i podrazumeva rok otplate od 20 godina, petogodišnji grejs perioda i dva odsto fiksne kamate”.

„Eksim banka trebalo da dâ kredit od 85 odsto, odnosno 688,16 miliona evra, dok bi doprinos države bila 121,44 milion evra”, dodao je Brajović. „Drugi ponuđač, turski ’Dogus Gulsana’, ponudio je iznos od 770,29 miliona evra, ali bi u slučaju njegovog izbora trebalo da se formira posebno preduzeće za finansiranje čiji bi vlasnik bila vlada. Jedan od uslova je da se obezbedi imovina koja je duplo veća od ponuđene cene projekta. Turci bi u tom slučaju imali ulogu menadžera.”

Gradnja autoputa u Crnoj Gori počela je u martu 2009. godine, kada su na tender ponude dostavila tri konzorcijuma i jedna kompanija. Prijavili su se konzorcijum koji su činile grčka kompanija „Aktor” i izraelski „Hausing end Konstrakšn holding”, austrijski „Štrabag”, hrvatski „Konstruktor” i konzorcijum koji je predvodila austrijska kompanija „Alpine”.

Konstruktor koji je proglašen za prvorangiranog za izgradnju kompletnog autoputa ponudio je 2,77 milijardi evra, od čega bi učešće države bilo 1,74 milijarde evra. Predstavnici crnogorske vlade i „Konstruktora” potpisali su početkom juna 2009. ugovor o koncesiji za gradnju autoputa, a radovi su počeli u selu Gornje Mrke, na trasi najkomplikovanije deonice od Podgorice do Mateševa.

Radove na autoputu Bar–Boljari tada su presecanjem vrpce najavili tadašnji i sadašnji predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor i bivši premijer Srbije Mirko Cvetković. Vrpca je presečena, ali od tada nije izgrađen ni milimetar autoputa.

Novica Đurić
objavljeno: 06.07.2013.

Poslednji komentari

Problem prenaseljnosti | 06/07/2013 17:20

CG je bila saveznik Rusije u ratovima protiv Turske ali i kad je Rusija zaratila sa Japanom 1905.g. Pošto se rat vodio na teritoriji tadašnje Mandžurije (Kina), razgovaraju dva Crnogorca:
Filip: - "Jesi čuo Stevane da je Crna Gora zaratila sa Kinom?
- "A đe ćemo ih kopat", - odgovori Stevan...

Maganik Rovčanin | 07/07/2013 09:58

Dvadeset miliona E$URA košta "Milov" kilometar autoputa. Kažu da je skup jer ide kompletna pozlata.
IDIOTIZAM.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije