Meni

Region

Dodik demantuje istragu protiv sebe i sina u Nemačkoj

Milorad Dodik, arhivski snimak (foto Tanjug)

BANJALUKA – Protiv predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika i njegovog sina ne vodi se postupak pred domaćim sudovima i tužilaštvima, a pogotovu ne u Višem tužilaštvu u Minhenu i bilo kojoj pravosudnoj instituciji u inostranstvu, kako je to iskonstruisao jedan portal iz susedstva, saopšteno je večeras iz kabineta predsednika RS.

U saopštenju se navodi da taj portal „očigledno uređuje novinarsko i obaveštajno podzemlje, budući da dopušta da se ovakve laži i konstrukcije javno objavljuju”.

Na portalu Seebiz je objavljeno da je u Minhenu protiv Dodika i njegovog sina Igora pokrenuta istraga zbog korupcije u koju je upletena i Hipo Alpe Adrija banka.

„Pomenuta, smišljeno plasirana neistina, pripada arsenalu specijalne propagande koja se vodi protiv RS i njenog predsednika uvek kad Srpska pokaže svoju stabilnost i vitalnost da prevaziđe probleme sa kojima se susreće. Predsednik RS nije učestvovao ni u kakvim aferama, a takve dezinformacije danas plasiraju lažni novinari koji se bave pokušajem ucene i reketa”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je sve bilo lako proveriti „pitajući predsednika Dodika ili banke koje se pominju”, da je, kako se ističe, „onima koji smišljaju diskriminirajuće konstrukcije stalo do istine”.

„Međutim, ovde se nije tragalo za istinom i činjenicama već za diskvalifikacijom i blaćenjem predsednika RS, njegove porodice, a time i RS, pokušavajući da se ona prikaže kriminalnom zajednicom”, naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da je Dodik angažovao tim međunarodnih advokata, koji će ispitati ko stoji iza iznetih konstrukcija, a nakon što se to utvrdi protiv njih će podneti tužbe zbog laži i pokušaja diskvalifikacije.

Dodik, navodi se dalje, poziva i Hipo banku da javno objavi da li on ima račun u toj banci.

„Tako će se ustanoviti i razotkriti nečasna urota i pokušaj diskfalifikacije predsednika RS”, zaključuje se u saopštenju.

Hrvatski novinar Domagoj Margetić objavio je 22. oktobra na portalu Seebiz tekst o tome da Dodikov sin Igor navodno ima račun u Hipo banci Banjaluka, na kojem se nalazi višemilionski iznos, te da to navodno istražuje tužilastvo u Minhenu.

Beta
objavljeno: 15.11.2012.

Poslednji komentari

Поздрав из Бања Луке | 16/11/2012 09:30

Шта је лоше у истрази!? Више вјерујем Њемачком тужилаштву него "додиковом", а резултати ће се видјети. Жалосно је чути Додика како наводи да је то напад на РС. Ако си заборавио Милораде, ти ниси РС!

Veci Srbin Od Tebe | 16/11/2012 09:47

Prvo citamo o odbrani, a tek onda o optuzbi. Zanimljivo...

Sinisa iz RS-a | 16/11/2012 12:00

Dragi moj prijedsednice, meni jasno s obzirom na Vasu platu i ostale prihode odakle Vam toliko bogastvo. RS nije Svicarska ili Svedska sa razvijenim bankarstvom ili privredom. RS je jedna mala drzavica u sklopu neke tamo BiH razorene ratom nikakve infra strukture siromasmog stanovnistva, a vi zaradjujete kao da ste suvlasnik Erikssona.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije