Meni

Život i stil

Kad se zaljubite u moćnika

Ako hoćete muškarca koji će stalno biti uz vas i imati vremena da vas sasluša, on verovatno neće imati para. Ili obrnuto – kaže Jelena Golubović, glumica i rediteljka komada „Gnev anđela” čija premijera je večeras u Teatru „Kult”

Jelena Golubović (Foto Mladen Leskovac)

Šta se dešava kada se mlada i ambiciozna advokatica istovremeno zaljubi u jednog predsedničkog kandidata i šefa mafije, glavna je tema komada „Gnev anđela“ po romanu čuvenog Sidnija Šeldona, koji će premijerno biti prikazan večeras u Teatru „Kult“. Oko ovog projekta okupila se proverena ekipa glumaca, među kojima su Milan Bosiljčić, Bojan Serafimović, Nebojša Đorđević i Dubravko Jovanović.

Jelena Golubović, rediteljka i glavna glumica, kaže da komad  pokazuje kako svaka žena može da upadne u klupko „strasti, ljubavi i mržnje“. Prema njenom mišljenju, roman na nepogrešiv način odslikava ono što se dešava u svakodnevnom životu mnogih žena, tražeći odgovor na večitu dilemu: šta odabrati – moral ili ljubav?

– Dilema „zabranjenog voća“ je nešto što tišti većinu žena. Da li se odlučiti za moral i norme koje nam diktira društvo, ili tražiti ljubav. Kada ženi zatreba zaštita, pomoć, podrška, ona se, možda i podsvesno, obraća muškarcu koji ima moć, čoveku koji ima „petlju“, ličnu harizmu, uticaj u društvu kako bi mogao da je zaštiti. Međutim, tu mogu da nastanu problemi. Glavna junakinja u ovoj predstavi shvata kako njena ljubav prema izuzetno moćnom čoveku, predsedničkom kandidatu, nije „porodila“ dovoljno strasti, ali i da joj, sa druge strane, erupcija strasti prema šefu mafije nije uspela da donese ljubav i emocije – objašnjava Golubovićeva.

Rediteljka je mišljenja da današnja žena koja hoće da se oseća srećnom i sigurnom pored sebe traži muškarca koji će uspešno „igrati“ nekoliko uloga. Od njega se očekuje da bude uspešan ljubavnik, i psihoterapeut, ali i finansijer sa zavidnim računom u banci.

– Ako hoćete takvog muškarca koji će uvek biti uz vas i imati vremena da vas sasluša, on verovatno neće imati para. Ili obrnuto. Možete sresti ekonomskog moćnika, tajkuna kome ne manjka političke moći i uticaja, ali on neće biti samo vaš. O tome govori i naša predstava – napominje rediteljka.

Bez obzira na to što je današnja žena uspela da postigne nezavisnost i samostalnost, što ume sama da zaradi novac, to ne znači da se ne susreće sa teškim krizama i izazovima. Pitamo Jelenu Golubović kako žena da ne klone duhom u takvim situacijama.

– Celog života mi nešto gubimo i dobijamo. Glavna junakinja predstave, kao i većina žena, pokušava da shvati koji je to trenutak u njenom životu kada nestaje radost. Kada postaje prinuđena da poklekne pred „gnevom anđela“, u stvari, pred sudbinom koja nas vrtoglavo nosi, menja i stavlja u „paklene“ situacije. Od uspona u karijeri do ljubavnih jada koji nas nemilosrdno bacaju na zemlju. Bitno je da naučiš da nastaviš svoj život iz početka, kao što smo u životu neprestano prinuđeni da počinjemo od nule. Jedanput, dvaput, sto puta. Onaj ko to ne ume, prepušta se kolotečini i vremenu koje nepovratno teče – smatra Jelena Golubović.

Aleksandra Marković
objavljeno: 24/06/2009

Poslednji komentari

Milan Nish | 02/09/2013 14:33

Slazem se sa ovim tekstom. Ako je muskarac na nekoj funkciji nece imati vremena za vas jer su takvi muskarci uglavnom u velikom poslu na putu i zauzeti su. Mada bas takvi muskarci nekimn zenama bas i odgovaraju jer ga vide samo nekiliko puta godisnje a imaju sve druge povoljnosti.

Za Vaš uređaj postoji Andorid aplikacija, želite li da je instalirate?

Instaliraj Kasnije