петак, 27.04.2018. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 10:16

Мозаик

Почетна / Мозаик
 
ИСХРАНА
26.04.2018 у 20:00
Цинк је елемент у траговима који утиче на активност око стотину ензима у организму. Овај елемент је други иза гвожђа у својој концентрацији у телу. Цинк има битну улогу у ојачању имунолошког…
ФИЛАТЕЛИЈА
24.04.2018 у 17:16
Суботица – Град Суботица налази се на северу Републике Србије, дуж главних европских коридора и између две реке, Дунава и Тисе. Изванредно културно наслеђе, богато украшене грађевине у стилу…
ДИЗАЈН
22.04.2018 у 19:37
Ципела није само ципела већ може бити и ходајућа реклама за аутора дизајнера и његово дело„Не можете шетати унаоколо са пликовима на стопалима”, поручио је Кокс женама које су одмах и оберучке…
Мозаик
22.04.2018 у 19:02
1
КАИРО - Археолози су пронашли бисту римског цара Мака Аурелија у Асуану, граду на југу Египта, саопштило је данас египатско Министарство за антиквитете. У саопштењу се наводи да је биста пронађена у…
Мозаик
Мозаик
22.04.2018 у 18:08
ЛОНДОН - Мени првог оброка који је послужен на „Титанику” продат је на аукцији за 114.000 евра, а припадао је Другом официру Чарлсу Лајтолеру, највишем преживелом официру са чувеног брода. Ручак,…
Свуда у свету одлазак у зоо-врт је прави празник. Поготово за децу. Када сам први пут са десетак година обишао тај београдски „Врт добре наде” он је био само незнатно старији од мене. За само шест…
ЦРНИ НАПИТАК
19.04.2018 у 19:00
Црна кафа је освежавајући напитак којим многи од нас започињу дан, а који припремамо (са задовољством) кувањем самлевене пржене кафе у води. Време деведесетих је давно иза нас, као и онај опојни…
ФИЛАТЕЛИЈА
17.04.2018 у 19:43
1
Крагујевац је данас седиште Шумадијског округа, а у 19. веку, за владе кнеза Милоша Обреновића, био је престоница Кнежевине Србије. Историјски темељ модерне Србије представља Стара црква у…
Мозаик
ДИЗАЈН
15.04.2018 у 20:00
Дизајнер је ову столицу назвао једноставно „Секонда”, али су се критичари потрудили да јој, уместо…
АСТРОНОМИЈА
13.04.2018 у 20:00
Средином априла НАСА планира да пошаље у свемир нови сателит-телескоп чији ће задатак бити да…
Мозаик
13.04.2018 у 19:48
3
ТРЕНТОН, ЊУ ЏЕРЗИ - Американац Ричард Вол (47) из Вернона у Њу Џерзију освојио је 533 милиона…

Да ли знате?
Ко су Маври
Становници северне Африке – Маври је назив којим се од античког периода у западној Европи означавало становништво северне Африке, осим Египта. До ширења Арапа, у 7. и 8. веку, овај појам је обухватао берберско становништво, пре свега становнике Мауританије. Од 8. века, после продора Арапа на Пиринејско полуострво, појам се проширио и на све освајаче који су долазили из северне Африке. Када се ислам раширио по Пиринејском полуострву, од 9. века, под овим именом су се подразумевали муслимани који су говорили арапски. У 15. веку, када су муслимани потиснути са Пиринејског полуострва, појам је обухватао северноафричке Арапе муслиманске вероисповести. После 16. века, ово становништво су у Шпанији покрштавали, прогонили и, после једне побуне, потпуно истребили.
Хороскоп
Дневни Хороскоп
За 27. април 2018
#
Ован

Напети сте и склони исхитреним реакцијама, немојте почињати нове пројекте. Будите опрезнији у саобраћају на дужим путовањима и у комуникацији са особама из иностранства.

#
Бик

Исцрпљени сте и уморни, имате жељу за одмором. Будите толерантнији у комуникацији са колегама. Посветите више пажње партнеру. Избегавајте алкохол и смањите цигарете.

#
Близанци

Поједине пословне планове ћете морати да ускладите са новонасталим околностима, али немојте доносити исхитрене одлуке. Неопходан је већи опрез у саобраћају, спорије возите.

#
Рак

Прати вас променљиво расположење. Недостаје вам енергије на послу. Будите пажљивији са новцем, немојте се несмотрено задуживати. Неопходан је опрез са оштрим предметима.

#
Лав

Избегавајте расправе са колегама, могу прерасти у озбиљније неспоразуме. Ако сте слободног статуса, пожелећете да контактирате особу која вам је у прошлости била веома драга.

#
Девица

Будите опрезни са новцем. Није повољан тренутак за већу трговину и инвестиције. Осећате емотивно незадовољство. Имате утисак да вам партнер не поклања довољно пажње.

#
Вага

Преосетљиви сте и склони исхитреним емотивним реакцијама. На послу ће вам недостајати концентрација, будите пажљивији са документима. Пронађите више времена за одмор.

#
Шкорпија

На послу ћете бити веома ангажовани, али ће вас пратити неспоразуми са колегама. Посветите више пажње млађим укућанима, потребна им је ваша подршка. Смањите масну храну.

#
Стрелац

Имате жељу за пословним променама, али немојте доносити непромишљене одлуке. Будите толерантни у комуникацији са партнером, могуће су озбиљније расправе. Смањите лекове.

#
Јарац

Избегавајте расправе са претпостављенима и особама које симболизују ауторитете, можете угрозити професионални статус. Будите опрезнији у саобраћају у вечерњим часовима.

#
Водолија

Имате утисак да поједине колеге нису искрене према вама. Ипак, ако немате довољно уверљиве аргументе, немојте улазити у расправе. Будите опрезнији са техничким апаратима.

#
Рибе

Будите веома опрезни са новцем. Немојте се несмотрено задуживати. Ако сте предузетник, не улазите у пословне договоре са особама из иностранства. Уносите више витамина.


Архива Импресум О нама Контакт Претплата Оглашавање Правила коришћења Бизнис Клуб

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља