петак, 20.01.2017. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:50

Шарена страна

Почетна / Шарена страна
 
ИСХРАНА
19.01.2017 у 11:51
Аутор: Јасна Вујичић, нутрициониста
Скоро да нема детета које повремено или стално не одбија да једе поједине намирнице. Та пробирљивост свакако може да има одређене последице, али исхрана деце не мора да буде фрустрирајућа како за…
ФИЛАТЕЛИЈА
17.01.2017 у 13:49
Аутор: Р. С.
Пошта Србије ће у овој години објавити 21 издање пригодних поштанских марака, у складу са Планом издавања пригодних поштанских марака и вредносница, који доноси Министарство трговине, туризма и…
ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА
16.01.2017 у 12:08
1
Од првог јануара 2017. сви возови холандске железнице користе струју добијену од енергије ветра. Циљ је остварен годину дана раније него што је планирано. Холандска енергетска компанија „Енеко”…
Да ли знате?
Шта се мери Рихтеровом, а шта Меркалијевом скалом?
Количина ослобођене енергије приликом настанка земљотреса односно штета на објектима и промене у природи које настају као последице земљотреса: Рихтерова скала магнитуде потреса користи се као мера количине ослобођене енергије у хипоцентру приликом настанка земљотреса. То је у основи логаритамска скала са основом 10. Ради лакшег схватања, обично се уз степене ове скале везују и еквиваленти ослобођене енергије приликом експлозија. Рихтерова скала нема горњу границу, али пошто још није забележен земљотрес јачине 10, ова скала се обично представља до деветог степена. Меркалијева скала дефинише појаве и промене које земљотреси изазивају код људи и животиња, уз оцену величине штете на објектима и сагледавање промена у природи, које настају као последице земљотреса. Меркалијева скала има 12 степени.
Хороскоп
Дневни Хороскоп
За 20. јануар 2017
#
Ован

Даљи развој ваших планова зависи од особа са којима долазите у сусрет. Не будите пасивни, извуците максимум из онога шта вам се нуди. Ваше импулсивно понашање иритира вољену особу.

#
Бик

Немојте да одуговлачите решење проблема које зависи од вас. И пре тога не стварајте дугорочне планове. Крените у остварење оног неодложног. Неочекиван обрт догађаја на љубавном пољу.

#
Близанци

Немојте давати обећања за која унапред знате да не можете а и не желите да их испуните. Није ваш шарм увек довољан за испуњење онога што желите. На пословном пољу морате направити компромис.

#
Рак

Преоптерећујете себе обавезама на послу и код куће. Оно што није нужно, одложите за касније. Потребно вам је опуштање, приуштите га себи. Вољена особа не разуме ваше понашање.

#
Лав

Нове пословне понуде нису у сладу са вашим очекивањима. Не одбацујте их пре детаљног упознавања са потенцијалним могућностима. Јасно и на време поставите своје услове на видело.

#
Девица

Морате да направите компромис, попустите на пословном пољу. Не очекујте резултате одмах. Важно је да поставите своје услове пре настанка проблема. Неочекивани трошкови због кварова у кући.

#
Вага

Особе из ближе околине преоптерећујете својим захтевима. Нисте спремни за сарадњу, најбоље је да се повучете из расправе без ружних речи. Вољена особа очекује објашњење. Више се крећите.

#
Шкорпија

У провокативним ситуацијама, мада сте у праву, избегните сукоб. Тиме ћете само повећати могућност да све докажете. Вољена особа се не понаша онако како ви очекујете. Здравље добро.

#
Стрелац

Променом понашања постижете најбољи ефекат. Признајте себи недавне грешке. Желите бржи развој пословних планова. Та могућност није искључена. Да бисте то постигли, морате да направите уступке.

#
Јарац

Размислите да ли је све вредно крајњег циља. Сачекајте најповољнији тренутак за промену коју желите. Не журите, прилагодите се ситуацији. Пријатељ вам даје користан савет.

#
Водолија

Не будите сујетни. Не претерујте у трошковима. Оно што желите није вам неопходно. Будите економични и избегните непотребне позајмице било које врсте. Више стрпљења на љубавном пољу.

#
Рибе

Желите да се посветите активностима које опуштају, али обавезе то ремете. Уз добру организацију све можете да постигнете. Привлачи вам пажњу особа из ближе околине. Реагујте на време.

Шарена страна
МЕДИЦИНА
13.01.2017 у 12:05
Цирих – Највећа европска групација физијатара и медицинских специјалиста који се баве болестима кичме, „Јуроспајн”, са седиштем у Цириху, упозорила је на негативне последице претераног коришћења…
ИСХРАНА
12.01.2017 у 12:25
Аутор: Јасна Вујичић, нутрициониста
Здрави зуби нису само естетски одраз неке особе. Они су од велике важности за целокупно стање организма, јер покварен зуб може много да утиче на здравље. Ако вас боле зглобови, глава или можда имате…
ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА
11.01.2017 у 11:47
Пекинг – Висок ниво токсичног смога, који је захватио Пекинг, покушаће да смањи нови тим полиције за заштиту животне средине, најавио је вршилац дужности градоначелника кинеске престонице Цај Ћи.…
ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА
10.01.2017 у 13:18
Климатске промене које изазива човек, губитак станишта и криволов главни су узрочници све слабијег очувања дивљине и све интензивније угрожености животиња на многим меридијанима планете. Према…

Архива Импресум О нама Контакт Претплата Оглашавање Правила коришћења Бизнис Клуб

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља