субота, 24.08.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 10:25

Лидер СНС: Ићи ћу докле треба

уторак, 19.04.2011. у 22:00
Конференција за новинаре у болници Фото Бета

„Наставићу са штрајком и ићи ћу докле је потребно”, поручио је јуче Томислав Николић, председник Српске напредне странке, који од суботе штрајкује глађу и жеђу. Лидер напредњака, који лежи у болничкој соби Београдског  клиничко-болничког центра, примио је јуче бројне новинаре домаћих и страних редакција.

Новинари и сниматељи су окружили болнички кревет у којем лежи Николић. Видно исцрпљен, прикључен је на апарате који прате рад срца и свих виталних функција, говори тихим гласом и испрекидано.

Патријарха Иринеја моли да му опрости ако га није добро разумео. Не покушава да се убије:

– Молим Његову светост да ми опрости. Ја нисам самоубица. Ово доживљавам као мало ригорознији пост. У четвртак ћу се причестити – кратко и тихо је рекао Николић.

– О чему сте причали са Миланом Беком – интересовало је новинаре.

Николић је одговорио да га је ових дана посетило више од 200 особа, а да је Беко само један од њих.

– Он је мој стари пријатељ којег нисам видео годину дана. Зашто ме не питате шта ми је рекао владика Иринеј – упитао је Николић.

Какву терапију у Београдском КБЦ-у добија, било је следеће питање новинара.

– Овде имам добар третман као и у било којој другој здравственој установи у Србији. Мислим да ћу у поподневним сатима морати да примим озбиљнију терапију, јер ми је погоршано стање бубрега и ЕКГ – рекао је Николић.

До сада је добијао једино лекове за срце и против згрушавања крви, додају страначке колеге.

Николић је рекао да га је од представника власти до сада посетио једино Зоран Станковић, министар здравља, као и да, за сада, нема никаквог наговештаја договора о прекиду штрајка глађу и жеђу.

Али нада се да ће се ситуација разрешити и да у Србији, како је рекао, више неће бити ни гладних ни жедних.

– Да ли постоји могућност да вас неко убеди да прекинете штрајк – постављено је питање.

– Ни моја породица то за сада није успела, а ја немам никог ближег од њих – рекао је Николић, док је у соби све време била његова супруга Драгица, која је забринута стајала у углу.

Томислав Николић је захвалио новинарима што прате његову борбу и одрицање од хране и воде.

– Хвала вам што коректно извештавате, а опраштам онима који од овога праве смејурију – поручио је Николић.

С. Деспотовић

-----------------------------------------

Ра­де­та (СРС): Бе­ко по­се­тио сво­ју ин­ве­сти­ци­ју

Шор­маз (СНС): Хва­ла бо­гу да је жив

Оштра по­ле­ми­ка из­ме­ђу ви­ше ра­ди­ка­ла, ко­ји су штрајк гла­ђу и же­ђу То­ми­сла­ва Ни­ко­ли­ћа, ли­де­ра СНС-а, на­зва­ли „обич­ном фар­сом и ко­ме­ди­јом за ТВ ка­ме­ре” и на­пред­ња­ка Дра­га­на Шор­ма­за, ко­ји је твр­дио да „го­спо­дин Ни­ко­лић штрај­ку­је же­ђу и то ни­ко­ме не тре­ба об­ја­шња­ва­ти”, ба­ци­ла је ју­че у сен­ку рас­пра­ву у Скуп­шти­ни Ср­би­је о ва­жним за­ко­ни­ма.

Вје­ри­ца Ра­де­та (СРС): „Ово што се де­ша­ва са Ни­ко­ли­ћем нај­о­бич­ни­ја је фар­са, то сви ви­де. Мо­жда с тим има­ју про­блем на­пред­ња­ци, ко­ји су схва­ти­ли да је Ву­чић на­сан­као Ни­ко­ли­ћа, са­мо за­то што же­ли да га се што пре по­ли­тич­ки ота­ра­си”.

Шор­маз (СНС): „Гра­ђа­ни зна­ју да Ни­ко­лић штрај­ку­је и да је си­ту­а­ци­ја мно­го кри­тич­на. Ако је је­дан вла­ди­ка био са го­спо­ди­ном Ни­ко­ли­ћем, а би­ће још зна­чај­них по­се­та, тре­ба сви то да узме­мо у об­зир и да се по­на­ша­мо при­стој­но”.

Мар­ти­но­вић (СРС): „Зна­те ли ви ко се бри­не о То­ми­сла­ву Ни­ко­ли­ћу, ко­ји пред ТВ ка­ме­ра­ма глу­ми штрајк гла­ђу и же­ђу? Је­дан је ле­кар со­ци­јал­не ме­ди­ци­не, а дру­ги је, да из­ви­ну да­ме, сек­со­лог. Ка­кве ве­зе има сек­со­лог са чо­ве­ком ко­ји на­вод­но штрај­ку­је гла­ђу и же­ђу? Ни­ка­кве. Сви смо ми сад у Ср­би­ји не­нор­мал­ни, не­при­стој­ни, ла­жо­ви, би­тан­ге, сви ра­ди­мо за ре­жим – са­мо је­дан чо­век ра­ди све су­прот­но. Из­ви­ни­те, дај­те да ма­ло бу­дем про­го­њен од ре­жи­ма, као Алек­сан­дар Ву­чић, па да се не ски­дам са РТС-а и Б 92”.

Шор­маз: „Имам ути­сак да је не­ки­ма баш по­тре­бан сек­со­лог, јер са­мо о то­ме ов­де зна­ју да раз­ми­шља­ју, а не та­мо где би тре­ба­ло, па се по­на­ша­ју ка­ко се по­на­ша­ју”.

Ра­де­та: „По­што вла­да­ју­ћи ре­жим да­је не­ве­ро­ва­тан пу­бли­ци­тет овој фар­си као да Ни­ко­лић ствар­но штрај­ку­је гла­ђу и же­ђу, би­ли смо у при­ли­ци да ви­ди­мо ко је све по­се­тио Ни­ко­ли­ћа, па смо ви­де­ли и Ми­ла­на Бе­ка. Ваљ­да је чо­век оти­шао да по­се­ти сво­ју ин­ве­сти­ци­ју, да ви­ди да му она слу­чај­но не про­пад­не. Што се ле­кар­ских на­ла­за ти­че, не­ка го­спо­дин Ни­ко­лић оде на ВМА, где се ни­шта не кри­је, не­ка му та­мо ра­де ана­ли­зе, па да ви­ди­мо ка­кве су. Сви ми зна­мо да се чо­ве­ку ко­ји го­во­ри де­сет ми­ну­та осу­ше уста и тре­ба му во­де, а Ни­ко­лић да­је из­ја­ве, при­ча са но­ви­на­ри­ма, ви­ди се да је чо­век жив и здрав”.

Шор­маз: „Хва­ла бо­гу да се ви­ди да је жив и здрав, јер ми се чи­ни да би­сте ви во­ле­ли да је дру­га­чи­је. Али, на­дам се, то­га не­ће би­ти”.

Ра­де­та: „Џа­бе вам цир­кус, џа­бе вам ко­ме­ди­ја, Ни­ко­лић се та­мо из­ле­жа­ва и глу­ми штрајк, а сва­ким да­ном из­гле­да све буц­ма­сти­је, из­гле­да да га до­бро хра­не и по­је у тој бол­ни­ци”.

М. Ч.


Коментари14
2454b
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Mica Ostracanin (USA)
Tomislav Nikolic ima pravo da ide na strajk glazu ali nije trebao ici na strjk zedji jer to je opasno za zivot bez hrane se moze dugo sve do 40 dana ali bez vode ne sme vise od 2 dana. Ja se secam kada sam ja i moj prijatelj iz Prokuplja pokusali da pobegnemo za Grcku u Junu 1963 godine i uhvatili nas i stavili u zatvor u Bitolju gde nas je Makedonska policija mucila da radimo teske poslove bez hrane,mi nismo hteli da radimo i Makedonska Policija nas je stavila u celiju mi smo poceli strajk gladju ali smo pili vodu,izdrzali smo 7 dana bez hrane i onda je Makedonska Policija popustilasu nam bolju hranu i nismo morali da radimo.
ММР .
Докле Томо ти мислиш да треба, вероватно то зависи од твојих потреба и дубине џепа.
katarina neka tamo
Jadno! Šarada! Zajebancija!!!! Kakav sraman rijaliti! I on bi da ima vlast. Pu! Ne bi mogao da bude ni predsednik kućnog saveta posle ovoga. Sram ga bilo. Kakav ucenjivač i podlac.
Slobodan iz Beča
Opraštam mu, jer nije razumeo hrišćanstvo. Drugo, obećao je svojima da će ići do "kraja" sa štrajkom, tražeći raspisivanje izbora, a u stvari navodno posti. Da li mu sada njegovi birači veruju? Dosta je! Ima nas koji smo normalni.
Duki Dukić
Podržavam odluku Tome Nikolića da svoj protest izdrži, ali da ne ugrozi svoj život. Takvi veliki ljudi nam trebaju da bi nas spasili od ovog ponižavajućeg stanja u koje nas je dovela ova vlast. Promene su već počele, narod svoje nezadovoljstvo i podršku Tomi iskazuje svakog dana širom zemlje, što mi uliva nadu da će se uskoro vlast dozvati pameti i raspisati izbore.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља