понедељак, 18.01.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 23.12.2011. у 22:00

Ли­ди­ја Ни­ко­лић: Пам­ти­ћу у 2011.

Пи­ше и об­ја­вљу­је про­зу за де­цу и од­ра­сле, сце­на­ри­ја, ра­дио дра­ме, мо­но­дра­ме, књи­жев­не при­ка­зе, есе­је. За­сту­пље­на у чи­тан­ка­ма и ан­то­ло­ги­ја­ма, Ли­ди­ја Ни­ко­лић је до­бит­ник на­гра­де деч­јег жи­ри­ја „До­си­теј”. Аутор је збир­ки при­ча за нај­мла­ђе „Не­ћу ви­ше да ла­жем” и „Ани­но жи­во­тињ­ско цар­ство” и књи­га „Би­ти ни­чи­ји”, „Ду­ше ди­вље и са­мот­не” и не­дав­но об­ја­вље­не „Осе­ћа­ња. О. Се­ћа­ња.” о Мар­ги­ти Сте­фа­но­вић.

ДО­ГА­ЂАЈ ГО­ДИ­НЕ

Пам­ти­ћу ову је­сен по ра­стан­ку са зе­маљ­ским об­лич­јем бе­смрт­не Хе­ле­не Ре­бер­ни­шак.

ПЕ­СМА ИЛИ АЛ­БУМ ГО­ДИ­НЕ

Пр­ви ал­бум чу­де­сне Иза­бел Жо­фруа по­зна­те под умет­нич­ким име­ном Заз, ко­ји је об­ја­вљен про­шле го­ди­не, а нај­зад је и код нас у про­да­ји. У љуп­кој пе­ва­чи­ци са ули­ца Мон­мар­тра ви­де­ла сам, чим се по­ја­ви­ла, оте­ло­тво­ре­ње свог де­ти­њег сна. „Кад по­ра­стем”, го­во­ри­ла сам као ма­ла, „ја ћу сви­ра­ти и пе­ва­ти под про­зо­ри­ма, а љу­ди ће ба­ца­ти па­ре!”

 

КОН­ЦЕРТ ГО­ДИ­НЕ

Мла­ди зе­мун­ски хор „Ви­ва вокс” под ди­ри­гент­ском па­ли­цом Ја­сми­не Ло­врен оча­рао нас је 1. де­цем­бра из­у­зет­ним му­зич­ким спек­та­клом у „Са­ва цен­тру”. Сјај­на еки­па од 30 чла­но­ва при­ре­ди­ла је пу­бли­ци број­на из­не­на­ђе­ња, за­ко­ра­чив­ши зна­лач­ки у свет поп-рок му­зи­ке ко­ју об­ра­ђу­је и из­во­ди у соп­стве­ном аран­жма­ну без ин­стру­мен­тал­не прат­ње, ве­ру­ју­ћи у глас као нај­моћ­ни­ји ин­стру­мент.

 

РО­МАН ИЛИ КЊИ­ГА ГО­ДИ­НЕ

Ве­ли­ки мај­сто­ри пи­са­не ре­чи и бор­ци про­тив за­бо­ра­ва Пе­тар – Пе­ца По­по­вић и Ми­хај­ло Пан­тић ове­ко­ве­чи­ли су у књи­зи „Би­ти ро­кен­рол” све оне ко­је смо „по­ди­гли на ве­ша­ла сла­ве”. У вре­ме прог­на­них осе­ћа­ња, као и се­ћа­ња, сме­ло су отво­ри­ли сва­ко сво­ју ку­ти­ју са успо­ме­на­ма и по­зва­ли нас да за­ви­ри­мо у њих. С ве­ли­ким за­до­вољ­ством, то смо и учи­ни­ли!

ПО­ЗО­РИ­ШНА ПРЕД­СТА­ВА

Пле­сна хип­хоп пред­ста­ва „Ми де­ца са ста­ни­це Zoo” ко­ре­о­гра­фа Ане Узе­лац и Пле­сног клу­ба „Elyte” пре­ми­јер­но је из­ве­де­на у По­зо­ри­шту „Бо­шко Бу­ха”, а за­тим и на дру­гим бе­о­град­ским сце­на­ма. По­тре­сну при­чу о стра­хо­та­ма хе­ро­ин­ске за­ви­сно­сти опи­са­ним у исто­и­ме­ној књи­зи мла­ди ен­ту­зи­ја­сти ис­при­ча­ли су је­зи­ком му­зи­ке и пле­са, до­ка­зу­ју­ћи да је го­вор те­ла че­сто моћ­ни­ји од ре­чи.

 

ФИЛМ ГО­ДИ­НЕ

У ауто­би­о­граф­ском фил­му ре­ди­те­ља Ми­ло­ша – Ми­ше Ра­ди­во­је­ви­ћа „Ка­ко су ме укра­ли Нем­ци” као про­ду­цент и из­ван­ред­ни ту­мач глав­не уло­ге по­ја­вио се Све­то­зар Цвет­ко­вић. Оп­чи­ње­ни реч­ју, сли­ком и му­зи­ком, са су­за­ма и се­том пра­ти­мо при­чу о де­тињ­ству, љу­ба­ви и сло­бо­ди ко­ја још јед­ном по­твр­ђу­је Вор­дсвор­тов стих „Де­те је отац чо­ве­ка”.

ШТА ЋЕ ОБЕ­ЛЕ­ЖИ­ТИ 2012.

Бор­ба за оп­ста­нак, у свим ви­до­ви­ма... Тра­га­ње за на­чи­ни­ма да са­чу­ва­мо оно што је нај­дра­го­це­ни­је: жи­вот, здра­вље, зе­мљу, по­ро­ди­цу, при­ја­тељ­ство, по­сао, при­ро­ду, умет­ност, мир, љу­бав... А пре све­га ду­шу... 

Коментари1
aeabd
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Prodavači magle
To je kultura koju polaćaju poreski obveznici. Sramota.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља