петак, 22.02.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:30

Бенабад остао без злата због скидања мајице

Аутор: Бетапетак, 15.08.2014. у 11:02
(Фото Бета/АП)

Француски атлетичар Мехидин Мекиси Бенабад остао је без златне медаље коју је освојио на Европском првенству у Цириху у дисциплини 3.000 метара стиплчес, пошто је непосредно пред циљ скинуо мајицу и тако завршио трку.

Бенабад је био убедљив у финалу, а трку је завршио за осам минута, 25 секунди и 30 секунди.

Он је педесетак метара пре циља скинуо мајицу, кратко је држао и у зубима док је махао публици и на тај начин је прославио освајање трећег узастопног злата на првенствима Европе у тој дисциплини.

Француз је непосредно по завршетку трке добио жути картон због тога, али је потом делегација Шпаније уложила жалбу која је и усвојена, па је Бенабад остао без злата.

Пошто је Бенабад дисквалификован златна медаља је припала његовом сународнику Јоану Ковалу. По новој расподели медаља сребро је освојио Кристијан Залевски из Пољске, а бронза Анхел Мулера из Шпаније.


Коментари3
7071c
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Bonn Berlin
Pise u statutu; na svakom atleticaru moraju da budu vidljivo, ime, zemlja i njegov broj, celo vreme.
Nada Milovanovic
i ako! ovo mu nije prvi incident.
cile mile
jako glupo. pise li negde da se zbog skidanja majice dobija diskvalifikacija?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна / Специјални додаци /

Архива Импресум О нама Контакт Претплата Оглашавање Правила коришћења Бизнис Клуб Правила о приватности

Developed by: NewTec Solutions & TNation

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља