понедељак, 01.06.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 12.10.2014. у 22:08 Танјуг

Вучић: Немам никакве везе са неемитовањем Утиска недеље

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић одбацио је вечерас оптужбе да је на било који начин одговоран за скидање Утиска недеље са програмске шеме телевизије Б92.

„Ћутао сам 25 дана, нисам реч изговорио, пустио сам да говоре најружније и најлошије ствари о мени....Сад питам и вас и Европу - ко је својевремено продао Б92, да ли сам га ја продао, да ли сам ја узео новац, у чије време је продат, ко је посредовао, да ли Ђилас, Шапер, не знам која од тих агенција...„, запитао је Вучић у емисији Тешка реч на телевизији Пинк.

Он је такође упитао ко је купио Б92, да ли је „Србин из СНС куповао ту телевизију или човек из ЕУ”.

„Купио је човек из ЕУ, питајте њега да ли му се нека емисија свиђа или не. Да ли тражите од мене да питам некога да врати ту емисију на Б92 или да зовем оне на РТС да је емитују како бих показао да имам утицај. Е, па, нећу”, рекао је Вучић.

Он је, на опаску водитеља да се у медијима наводи да се питање Утиска недеље помиње у Извештају Европске комисије о напретку Србије, рекао да то није тачно.

Премијер је, такође, запитао да ли неко заиста верује да је државном врху сметала емисија „Срапин проблем” на Студију Б.

Он је навео да је за Србију важно да се имплементирају медијски закони, који су усвојени летос, и да је важно да се поштују.

Према његовим речима, неко је својеверемено решио да се поводом 5. октобра више не помиње линчовање некадашњег директора РТС Милановића, нити се емитује снимак паљења скупштине, као да то није био део демократских промена.

Вучић је запитао зашто се медији нису тада питали зашто се укида БК телевизија, иначе добра телевизија, зашто Данас или Наша борба нису о томе писали у време када је затворена та телевизија.

Он је подсетио да бивши директор РТС није смењен иако је био политички активан на супротној страни од владајуће странке, као што нико није дирао ни људе који воде Политику, Новости, као медије у којима држава има власништво.

Вучић је рекао да „друштвено-политички радници”, који би да се укључе у политику тако што издају саопштења, глуме еснафе, треба да изађу на изборе.

Упитан да ли га је неко са Телевизије Б92 звао, Вучић је рекао да је са главним и одговорним уредником Вераном Матићем разговарао о више питања, неколико пута, али да о приватним разговорима не жели да говори.

Путин је добродошао, ЕУ остаје стратешки циљ

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да се привредни и економски опоравак земље заснива на политичкој стабилности, те да је стога веома важна и национално одговорна и балансирана спољна политика.

Вучић је, поводом доласка председника Русије Владимира Путина у Београд, рекао у у емисији „Тешка реч” на ТВ Пинк да Влада Србије и председник Томислав Николић воде рачуна какве ће сигнале том пирликом послати.

Он је поновио да је позиција Србије јасна - да Србија иде ка ЕУ, да је то стратешки циљ, али и да не уводи санкције Русији из више разлога, а економски су међу значајнијим.

„Политика Србије није 'лелујава', већ јасна, чврста, одлучна и јасна, већ годину и по дана се не помера ни лево, ни десно”, рекао је председник Владе Србије, на питање о коментарима у медијима.

Добронамерни људи у свету и Европи то знају и разумеју, али не и они одавде којима је посао да критикују све, рекао је Вучић и приметио да је само данас на две телевизије био назван и прозападним и происточним политичарем.

Он је навео да долазак председника Русије у Београд није „најважније питање на кугли земаљској”, али да је важно да Србија покаже поштовање према свима који су ослобађали Београд.

Одговарајући на критике појединаца поводом Путуновог доласка, Вучић је рекао да у Србији не постоји ништа, осим победе спортиста, што не доводи до сукоба и подела и истакао да ће у Београд после руског председника, доћи и државници других земаља.

„Важно је да је Србија место у који сви долазе и на то смо поносни”, рекао је Вучић.

Он није хтео да одговори на питање да ли су постојали притисци да Путин не дође у Београд, прецизирајући да о томе не би говорио и да их је било.

„Нечасни су људи који приватне разговоре злоупотребљавају”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да верује да ће већина народа бити задовољна а парадом и истинском промоцијом српске војске и државе.

У том смислу Вуцичх је запитао ко ће да купи Петрохемију, МСК, Азотару. . .

Он је додао да ако то неко не узме и не обезбеди нижу цену гаса, неће бити добро, јер нам то поправља БДП и запитао како ћемо то да урадимо ако уведемо санкције Русији.

Са друге стране, додао је Вучић, како ћемо некога довести у Железару Смедерево ако нисмо „добри са” САД.

„За цео план економског развоја Србије је битан и важан потпуни мир и политичка стабилност да бисмо могли нешто да направимо” подвукао је премијер.

Премијер је уверен да ће Србија војном парадом 16. октобра показати, како је рекао, да има најснажнију армију у региону, да је војска снажан фактор стабилности земље и да се Србија поноси антифашистичком борбом.

„Грађани ће моћи да виде своју војску и за шта издвајају новац, то је војска која је увек била прва кад су се дешавале поплаве, која је релативно добро опремљена и наоружана, у поређењу са земљама у оркужењу”, рекао је Вучић за Пинк.

Почетак радова на Београду на води на пролеће 2015.

БЕОГРАД – Београд на води почеће да се гради у априлу, најкасније мају следеће године, а први део чишћења и припрема за тај посао својим новцем покриће шеик Мухамед бин Зајед, рекао је вечерас премијер Александар Вучић.

Вучић је гостујући на ТВ Пинк рекао да је до сада уклоњено 70 објеката, 13,9 км пруге и да ће за припрему и рашцишћавање терена за изградњу прве фазе бити потребно око 140 милиона долара.

Како је рекао, шеику Мохамеду бин Заједу је причао о томе да у пројект Београд на води „нико не верује”, на шта је шеик рекао да ће својим новцем покрити те радове.

Већ 2015. видеће се озбиљност тих радова, а 2017. биће завршена кула.

Чекам резултат истраге,желим да верујем да је била грешка

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да жели да верује да је инцидент у којем је његов брат Андреј претучен био грешка.

Вучић је у емисији Тешка реч рекао да надлежни органи раде на том случају и да ће сачекати да види резултате истраге и шта ће тужилаштво рећи.

„Нисам видео никакве резулате и сачекаћу шта ће тужилаштво рећи”, рекао је Вучић.

Андреј Вучић неће се прикључити кривичном гоњењу жандарма, поновио је.

„Андреј је тог дана тим људима опростио верујући да је то наш посао - његов, јер воли свог брата и увек је уз мене, а мој, јер водим владу и моје је да будем на страни дрзаве и државних органа”, рекао је Вучић.

Вучић је захвалио већини грађана Србије који се, како је навео, нису радовали туђој несрећи и чињеници да је Андреј Вучић зверски претучен без разлога, те истакао да међу полицајцима има 90 одсто добрих људи који се не баве криминалом и који желе да штите и бране своју земљу.

Вучић: Седам месеци се смањује број незапослених

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да су приче о изласку из кризе без смањења плата и пензија и тешких резова лажне и подвукао да сада по први пут Србија има план за свеукупни опоравак земље, наводећи да се седам месеци за редом смањује број незапослених.

Вучић је гостујући на ТВ Пинк рекао да има „чаробњака” који причају о томе да не треба смањивати плате и пензије и додао да су управо ти они који су до тога довели да су такви резови неопходни.

Он је рекао да има план и да жели да га спроведе, макар за то платио велику политичку цену и додао да свако од тих „политичких неспособњаковића” од којих се неки још на власти као у Војводини на пример су само причали и причају бајке.

Премијер је додао да ће, ако је идеја српског грађанина да му чаробњак буде тај који ће да га води, замолити напредњаке који су парламентарна већина да таквога изгласају па да се види да ли може да води државу без таквих реформи и смањивања плата, а да не банкротира држава за годину дана.

Вучић је рекао да, уколико нећемо да смањујемо пензије и плате и фискални дефицит посланици треба да изгласају за премијера било кога од њих и додао „Избраћемо Пајтића” пошто је чуда направио за 14 година у Војводини.

Како је рекао, идеја је да сви покушамо да направимо да у 2015. години Србија има значајан раст, а да у 2016. буде једна од три земље са највећим привредним растом у Европи.

Премијер је навео да је истина да ће Србија ове године имати мали пад БДП, али да је то због струје и угља.

„Они су ишли у минус 3,5 одсто 2009. године - истог секунда би поднео оставку када бих имао 3.5 минус БДП”, рекао је Вучић.

„Зидамо грађевину на рупи коју су нам други оставили и и непрестано се у њу урушавамо. Треба да градимо чврсте темеље да на њима градимо” рекао је Вучић.

Он је изнео податак да је за у последњих седам месеци за 45.076 лица, односно 5,78 одсто мање незапослених него у фебруару и да константно тих седам месеци траје тај тренд.

„Ништа не обећавам - све што сам рекао у експозеу то смо урадили и имамо план. По први пут имамо план” рекао је Вучић и додао да је једини план оних који упућују критике говорити све најгоре о Вуцићу и како смањује плате и пензије.

„Није тачно - они су смањили плате и пензије у Србији” рекао је он.

На питање да ли ће бити повећања ПДВ због смањења плата и пензија Вучић је рекао да се у овом тренутку то не разматра.

Како је навео, план који постоји је једини који ће подржати све институције у свету и Европи, рекавши и да очекује аранжман wса ММФ до краја године.

Вучић је рекао да услови из ММФ нису лаки, али да су поштени, истичући да се тражи реформа у свим сферама.

Премијер је, говорећи о напретку у 2015. и 2016. години, рекао да ће он доћи из Железаре и целог индустријског сектора, војне индустрије, пољопривреде... и да ће се резултат достићи ако и са Руском Федерацијом остваре уговори на пет до десет година.

Коментари48
6628f
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Makica M.
Strašno koliko ga sa svih strana napadaju! Opozicija, a posebno DS, nema konkretne planove i ideje kojima bi se predstavila narodu, pa sad rešili da opletu po premijeru, to im je najnovija strategija.
Ветеранка ,
Vuksana V. | 15/10/2014 13:31 Вуксана нису се они нашли у ономе у чему су били сви који су добијали нелегалне отказе а требали су о томе на сва звона и да спрече тако нешто , док су они радили емисије војска није била приватна фирма да дели отказе како им падне на памет а делили су , исти су доводили у своје емисије надлежне али питања су била смешна , сада је приватно све и приватник може да ради и да узме кога хоће и коју шему хоће да форсира , проблем је у нашој земљи да се буне онда када њих захвати нешто а када неког другог захвате онда ником ништа иако им је то задатак, опет се ради о томе да ми још немамо институције које се баве тиме , какав Вучић каква Оља само институција која ће да каже ово сме ово не сме и тачка крај, какав ко бре ко дође на власт , али ови сада , јединствена је прилика треба да направе такве институције где неће бити нико поткупљив , где ће бити све прописано како треба где ћесе све тумачити на један једини начин а не како дође неко тако мења правила
Jole Manojle
@Vuksana V Igor Mikić, član SNS, na utakmici je istrčao pred kamere RTS i uzviknuo uvredljive reči Vučiću! Ako postoji organizovana zavera protiv voljenog premijera(koji otima penzije) onda ona ide i od članova SNS-a.
Vuksana V.
Incident na sinoćnoj utakmici, jasan je dokaz da Vučić ne zloupotrebljava svoj uticaj na javni servis i medije, generalno. Toliko o medijskom mraku u Srbiji, i sputavanju slobode govora, kad svaka, da ne kažem budala, može javno da izvređa koga želi, pa makar i samog premijera.
jovana peric
Naravno da ima veze sa ukidanjem emisije...korak po korak i zavodi nam tiraniju...ne mogu da verujem ko je nama na čelu države

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља