петак, 19.07.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:32

СНС и СДПС иду заједно на републичке и покрајинске изборе

После састанка са Расимом Љајићем Вучић рекао да је СДПС најзначајнији партнер напредњака. Кампања СНС-а почиње у Лесковцу, а завршава се у Београду
недеља, 24.01.2016. у 11:41
(Фото Танјуг)

Српска напредна странка и Социјалдемократска партија изаћи ће заједно на републичке и покрајинске изборе, рекао је данас председник напредњака Александар Вучић и истакао да је СДПС Расма Љајића у овом тренутку најзначајнији партнер напредњака.

Вучић је на конференцији за новинаре након састанка са делегацијом СДПС рекао да су разговарали о томе шта треба да се уради за Србију, а не о томе кога и како да мрзе, а кад је реч о будућности Србије најважнији је економски развој и да се обаве сви послови који ће Србију до краја 2019. довести пред врата ЕУ.

„Ићи ћемо заједно на републичке и покрајинске изборе, а препоручићемо општинским и градским одборима да заједно иду на локалне изборе. Установили смо основне циљеве ако добијемо подршку грађана Србије и Војводине”, рекао је Вучић и додао да је до сад не мало тога постигнуто, али да можемо боље и више, те да ће наставити да раде на томе.

Он је нагласио да ће водити позитивну кампању.

Вучић је рекао да је основни циљ да не буде рецесије, већ да свака година буде година економског раста, као и да се незасполеност у наредне две године спусти испод 15 одсто.

Љајић је као главне разлоге за коалицију с напредњацима навео то што су са њима у влади добро сарађивали и што су испунили све што су обећали током предизборне кампање 2014. године.

Други разлог је, рекао је Љајић, то што је и једној и другој странци циљ да Србија добије стабилну владу која ће до краја спровести суштинске структурне реформе.

Трећи разлог је сагласност о спољној политици и приоритету да Србија на крају мандата будуће владе постане члан ЕУ, рекао је Љајић. (Танјуг)

Испоставило се да Удовички нико није рекетирао

Испоставило се да госпођа Удовички никад није разговарала са Николом Петровићем и да је нико није рекетирао, нити тражио новац, рекао је данас лидер СНС и премијер Александар Вучић.

Он је тај случај, као и тврдње о наводном његовом бборавку у Дубаију и низ других измишљених афера навео у прилог оцени да у изборе улази у условима веома прљаве кампање против њега и СНС.

Вучић је одбацио тезе да изборима жели да елиминише критике, јер, рекао је, све те афере нису ни настале на критикама, већ на најбруталнијим лажима. (Танјуг)

Да имају један глас више - сви би се ујединили

Лидер СНС и премијер Александар Вучић рекао је данас да је уверемн да би се све опоизиционе странке ујединиле, без обзира на међусобне анимозитете, само кад би имали један глас више од СНС.

„Сви би се они ујединили, чак и са СПС-ом, само кад би имали један глас више и формирали владу”, рекао је Вучић новинарима.

Он је рекао да је то зато што он не пристаје на реклете, не пристаје ни на какве дилове и никад ништа није украо.

Зато су сви они против мене, јер су због такве политике изгубили привилегије, закључио је Вучић. (Танјуг)

Избори право решење за потврду да смо на добром путу

Одлука о изборима била је добра и донета је у правом тренутку, јер једино на изборима можемо да се уверимо да људи у Србији верују да земља иде у добром правцу, изјавио је данас премијер и лидер СНС Александар Вучић.

Вучић је, након разговора с делегацијом СДПС, рекао да СНС у изборе улази знајући да се суочава са најпрљавијом кампањом о којој новинарска удружења ћуте, под најтежим могућим условима, у којима се сваки дан најгоре лажи измишљају.

У прилог томе навео је неколико примера ноторних лажи, односно афера које су у последње време пласиране с циљем да се докаже да је власт неуспешна, те да је у земљи ситуација несигурна, на прагу хаоса, попут оне у Приштини.

Он је одбацио тезе да изборима жели да елиминише критике, јер, рекао је, све те афере нису ни настале на критикама, већ на најбруталнијим лажима.

Оценивши да не верује да ће лажи престати, рекао је да му праве критике не би биле проблем, те да ће ће бројкама и резултатима и даље да доказује да ради добро за земљу, иако свакога дана има бар пет насловних страна против себе, због чега, приметио је, не може да у неким ситуација не покаже да је повређен.

Подсећајући на лажи које су пласиране против њега, рекао је да је Лидија Удовички сведочила да никад није разговарала са Николом Петровићем и да је нико није рекетирао, нити тражио новац.

Он је додао да је у „политичком” делу свог исказа приметила да је ЕМС монополиста, што је прокоментарисао речима:

„Не, него ће приватно предузеће да буде монополиста”, и додао да не схвата како неко може да помисли да било која држава своје ресурсе може да препусти на монопол тек тако, било коме.

Вучић је подсетио да су лагали и о логу СНС на ватерполо утакмици, али се испоставило да се лого на кратко појавио, али у 1 сат после поноћи.

Премијер каже и да су лагали о томе да је СНС купила 5.000 карата за финале ватерполо првенства, што такође није тачно.

„По том питању сам захвалан Б92, јер су нехотице рекли да су карте продаване и да није било партијске куповине карата”, рекао је Вучић.

„Једна лаж сустиже другу и никог није брига што су лагали”, приметио је.

Он је подсетио и да се данима причало о графитима „Смрт Пајтићу” да је то била велика тема, али да више није била у медијима кад се испоставило да је то писао човек из ДС.

„Говорили су да сам ишао у Дубаи, а нисам ни напуштао Србију, осим кад сам отишао у Давос”, рекао је Вучић.

Он је подсетио и на аферу прислушкивање, а да се испоставило да нико није прислушкиван, нити рекетиран.

Пребацивали су нам да је криминал што хоћемо да продамо Телеком, а затим да смо неуспешни јер га нисмо продали, да сам нудио 150 евра неком човеку кога нисам ни видео, што сам доказао и на детектору лажи, навео је Вучић и додао:

„Јуче су разбијена два прозора на просторијама СНС и на РТС је то било три секунде, дан пре тога на просторијама Куће људских права разбијенм је прозор и то је завредело више од два минута на јавном сервису. Да ли су наша два прозора добродошла, да ли треба да буду разбијене наше главе па да то заслужи време у дневнику... Прозори очигледно нису исти, волео бих да ми то неко објасни”.

Никад нико не каже „Извини што смо лагали”, приметио је Вучић, а сви су лагали и да је био сузавац у Белој Цркви, иако је министар изашао и рекао да га није било, већ је један човек због противзаконитог проваљивања у просторије употребио бибер спреј, поменуо је Вучић оценивши да се свакодневно износе лажи.

„Ја, међутуим, за разлику од других, нећу да молим да милост, нећу да идем из земље, нећу да бежим, нећу да молим за власт, ни за глас”, поручио је Вучић приметивши да му је јасно зашто мрзе њега, али не и зашто мрзе Србију.

Кад лажу о Ер Србији они не руше мене, већ нашу компанију, приметио је.

Зато, како је навео, и треба да се иде на изборе, да се на изборима реши да Србија иде у будућснот и да се никако не дозволи повратак у будућност.

„Зато су избори право решење, то је права и кључна одлука која је донета у веома одговорном и у правом тренутку”, закључио је Вучић.  (Танјуг)

Прокоп за два дана, помоћи ћемо фоторепортерима...

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да се очекује значајан суфицит у буџету за јануар, те да ће се о новом повећању плата и пензија говорити крајем године.

Најављујући да ће кроз два дана бити отворена железничка станица Проком, после 44 године колико је грађена, Вучић је на конференцији за новинаре поручио да је и то још једно обећање које је власт испунила рекавши да ће радови бити завршени до Светог Саве.

Упитан шта ће се догодити са Законом о ауторским правима, на чије су измене фоторепортери имали значајне замерке, одговорио је:

„Решаваћемо то да помогнемо фоторепортерима”.

Још једном су новинари питали кад ће бити смењен министар Братислав Гашић, а Вучић одговорио да ће бити како је већ најавио - до краја јануара. (Танјуг)

Кампања СНС почиње у Лесковцу, завршава у Београду

Предизборна кампања СНС почеће у Лесковцу, а завршиће се у Београду, најавио је данас премијер и лидер СНС Александар Вучић, додајући да ће он учествовати на малом броју скупова.

Оценивши да су договором о коалицији на свим нивоима са СДПС Расима Љајића, напредњаци данас завршили најважнији посао уочи избора, Вучић је додао да ће СНС разговарати са досадашњим партнерима у власти, али и са неким новим, не прецизирајући како би то могло да утиче на евенуталне коалиције.

Вучић је, коментаришцухи окупљање опозиције, рекао да је реално да они узму један број гласова СНС и да ће изборна трка бити неизвесна.

Он је рекао и да са многима од њих не би сарађивао, те да се њихов програм састоји само у томе да мрзе Вучића и да он треба да заврши као Гадафи, поручивши:

„Супер вам је програм, али шта са Србијом”.

Оценивши да они могу да победе, као што могу да победе и десничарске странке, Вучић је навео да су избори отворена тржишна утакмица, на којој ће се изјаснити грађани Србије.

Упитан шта је гарант да за две године Србија опет не изађе на биралишта, Вучић је рекао да за то никад не постоји гаранција јер то зависи од стања у друштву.

„Моја је жеља да немамо изборе до краја 2019. године, почетка 2020. године”, рекао је Вучић.

Он је рекао да избори нису ништа лоше, већ друштвена потреба, те да ће ванредни избори бити мали трошак и да је боље да буду одржани сад него 2018. године, кад ће Србија бити у средишту реформи за улазак у ЕУ.

Вучић је оценио да у Србији никад није било мирније ни стабилније и навео податак да је само на локалним изборима у Вождовцу 2011. године било више пријава о нападима на полтиичке активисте странака него у претходне три и по године.

Упитан да коментарише изјаву лидера радикала Војислава Шешеља да ће га подржати ако одустане од Европске уније, Вучић је рекао да је изашао са јасним програмом пред грађане, који неће мењати, а то је да је стратешки циљ Србије улазак у ЕУ и одржавање добрих односа са Русијом.

„Не идемо на изборе да бисмо имали већину и владали, већ да бисмо нешто урадили за земљу и ни за педаљ не одустајемо од те политике, а то је да идемо ка ЕУ и да сачувамо односе са Русијом”, рекао је Вучић.

Он је навео да неће мењати политику државе за коју је већ добио подршку, а да претходно не пита грађане.

Вучић је на питање како ће одвојити предизборну кампању од обиласка школа у својству премијера, Вучић је рекао да обилазак школа нема никакве везе са кампањом, већ да он само ради свој посао.

„То се у свакој земљи на такав начин ради, не могу да престанем да радим због избора, да седим и да ћутим”, рекао је Вучић.

На констатацију да ће у те сврхе користити државни новац, Вучић је рекао да тај новац јесте државни, али да је нека влада морала да га обезбеди.

Коментаришући критике председника Нове странке Зорана Живковића, коју му је поручио да би било „најпаметније да обилази тоалете по Србији”, Вучић је рекао да се ни тога не стиди и да ће и то радити, јер грађани Србије у домовима здравља и школама треба да имају чисте и сређене тоалете, што годинама нису имали.

„За мене то није срамота, већ част и то ћу са највећим поносом да радим до краја априла, почетка маја, а ако будем у прилици и после тога”, рекао је Вучић, наводећи да су те тоалете уништили они који су раније владали Србијом.

Ако је то неком смешно и служи за спрдњу, то много више говори о њима, рекао је Вучић.

„Живковић би да упристоји Србију. Пристојна Србија и тај човек (Живковић) су контрадикција”, рекао је Вучић. (Танјуг)


Коментари36
0674c
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

slobodan
Kaze mi komsija Sima:"Zna On da mu je pao REJTING cak i u njegovoj partiji ,pa se kaci za onu u stihu:"Brate Rasime,ako mozes,spasi me". A ja ga pitam: Simo ,bre ,sta ti je to rejtig? aon kaze: "Plati konsaltig uslugu,Malom, pa ce ti on,mozda reci".Ja slegnem ramenima kazem odakle mi bre pare,kad mi je zaradjena pemzija samnejena 22%,pa jos da placam konsaltig? SVASTA?!
Kvalitet vode na izvoru
Na republičkom novou ubedljivo će pobediti A.Vučić SA 50% glasova), jer su mu protiv-kandidati bivši KOMPROMITOVANI političari.. Na lokalu će iznenađenje napraviti stranka koje u VRHU izborne liste bude imala NESTRANAČKE ljude od UGLEDA u sredini u kojoj žive i rade , jer na opštinskom nivou SNS ima slabe kandidate !
NEUTRALNI su za NAJJAČE
Pored "matematičke" logike da 50% od 50% izšlih = 25% od ukupnog broja birača, u politici postoji RELATIVNA i APSOLUTNA većina od IZAŠLIH građana koji glasaju .. Relativna većina je ona koju ima prvi po broju glasova od IZAŠLIH (može i samo 20% od izašlih). Apsolutna većina je preko 50% od izašlih.. I kod Relativne i kod Apsolutne većine od izašlih, u demokratskim sistemima nije bitan broj građana koji su izašli , jer oni koji ne izađu da glasaju su POLITILČKI NEUTRALNI (oni tako faktički glasaju za stranke koje su osvojile NAJVIŠE glasova od izašlih).
Препоручујем 2
Рраша Поповић
Намера ми је да демантујем бројне коментаторе да Вучко неће победити на овим изборима.Послужићу се Математиком,природном науком где су увек 1+1=2.Ево како.Полазна основа је процена (и моје очекивање) да ће на изборе изаћи мање од 50% грађана бирача.По овој тези----нико није победио,упркос накарадној одредби Изборног Закона,коју су скројили управо они који се бирају.Здраворазумски,овакви Избори немају легитимитет.Устав каже да су права грађана једнака,и оних који гласају и оних који не гласају.Закон важи за све.Он је неуставан.Тачка.Погледајте ову варијанту: излазност 48%,за Вучка 24%+1 глас од ових 48%,што је,по неприродној Математици 51%,апс.већина и апс.власт.
Препоручујем 5
rodoljub
Svi bošnjaci-muslimani iz Sandžaka glasaće za stranku Rasima Ljaića - a ti glasovi istovremeno idu u korist SNS i Aleksandru Vučiću. Zatio Vučić prihvata koaliciju sa LJaićevom strankom, vrlo lukavo. Takodje je Vučić u velikoj meri pridobio sandžaklije kao glasačko telo skorašnjom posetom Novom Pazaru i predajom pet miliona evra pozajmljenih od Arapskih Emirata, koje su uložene u renoviranje i dogradnju škole, vrtića i bolnice sa namerom da se tim objektima promene nazivi-imena u imena (muslimanska) donatora Arapskih Emirata (na primer, da se zameni ime škole Sveti Sava u muslimansko ime(!), kao i spašavanjem bolesnog deteta iz N. Pazara (helikopterska tragedija)? Takodje se očekuje da veliki broj Albanaca sa Juga glasa Za Vučića pošto je predao Kosmet Albancima, a ima i buduća očekivanja...? Posebno se očekuje glasači SPS-a da se spoje sa SNS, Draškovićevci, demokrati-evropejci... svi za Vučića koji su za predaju teritorije KiM Albancima?
Neša (Glodur)
Koalicija SNS i SDPS je baš "iznenađenje". Što se struke tiče, izjava "rešavaćemo da pomognemo fotoreporterima" je čista obmana. Vučić je, ne zaboravite, ugasio Međunarodni radio Srbija i Tanjug.
Младен
На једној страни биће прокомунистичке странке,баштиници Брозовог лика и дијела, преформулисане данас као социјалисти .. спс, срс,снс и још по неко.У принципу ове снаге управљају Србијом од 1945. можда би требали бирати неку другу опцију.Можда Србија крене путем опоравка у сваком погледу..Поздрав из Српске!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља