четвртак, 22.08.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 18:21

У влади осам нових министара

Без министарске фотеље остају Никола Селаковић, Кори Удовички, Жељко Сертић, Иван Тасовац, Снежана Богосављевић Бошковић, Велимир Илић и Срђан Вербић
понедељак, 08.08.2016. у 12:49
Кандидати за председника, потпредседнике и министре нове владе Србије (Фото Танјуг)

Мандатар Александар Вучић понео је председници парламента Маји Гојковић предлог за избор чланова Владе Србије, на којем се налази осам нових имена у односу на претходну, док је шест министара из претходног кабинета остало без те функције. Нова влада имаће 18 министара, од који су три без портфеља и тру потпредседника.

Без министарске фотеље остају Никола Селаковић, Кори Удовички, Жељко Сертић, Иван Тасовац, Снежана Богосављевић Бошковић, Велимир Илић и Срђан Вербић. Нови предложени министри су Горан Кнежевић (привреда), Бранислав Недимовић (пољопривреда), Нела Кубуровић (правда), Ана Брнабић (државна управа), Младен Шарчевић (просвета), Владан Вукосављевић (култура и информисање).

Места министара без портфеља добили су потпредседница СПС Славица Ђукић Дејановић и председник ПУПС Милан Кркобабић.

 

Вучићев кабинет ће изгледати овако:

- премијер Александар Вучић

- први потпредседник и министар спољних послова Ивица Дачић

- потпредседник и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић - потпредседница и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић

- потпредседник и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић

- министар финансија Душан Вујовић

- министар привреде Горан Кнежевић

- министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић

- министар рударства и енергетике Александар Антић

- министарка правде Нела Кубуровић

- министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић

- министар одбране Зоран Ђорђевић

- министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић

- министар здравља Златибор Лончар

- министар рада, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин

- министар омладине и спорта Вања Удовичић

- министар културе и информисања Владан Вукосављевић

- министри без портфеља Јадранка Јоксимовић, Славица Ђукић-Дејановић и Милан Кркобабић.

 

Ко су нова лица у будућој влади

Горан Кнежевић

Кандидат за министра привреде Горан Кнежевић је рођен 1957. године у Банатском Карловцу, 1982. је дипломирао на Економском факултету у Београду.


(Фото Танјуг/Сава Радовановић)

Радио је у Комбинату „Серво Михаљ” од 1990. до 2000. и био је генерални директор Серво Михаљ - Турса у Зрењанину. Изабран је 2004. за градоначелника и на тој функцији у Зрењанину је био у три мандата. Током његовог мандата је Зрењанин проглашен за Град будућности и најбоље место за инвестирање у Југоисточној Европи, а он за градоначелника са визијом.

Такође, обављао је функцију министра пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Србије од 2012. Од 2014. члан Одбора директора НИС-а.

Члан је Председништва СНС, више пута је биран за посланика у Скупштини Србије. Ожењен је и отац четворо деце.

Владимир Вукосављевић

За министра културе и информисања предложен је Владан Вукосављевић. Вукосављевић је 2013. године именован на функцију секретара за културу Града Београда.  Рођен у Београду 1962. године, где је учио у Једанаестој гимназији и дипломирао на Правном факултету, а похађао је и последипломске студије „Међународни уговори у спољној трговини”. Радио је у спољној трговини, бавио се продајом некретнина, пружањем правних услуга и односима са јавношћу.


(Фото Танјуг/Тања Валич)

Од 2004. године је члан Крунског савета породице Карађорђевић, а био је и потпредседник Управног одбора Задужбине Милош Црњански. Писао је текстове за „Правник”, „Студент” и НИН, говори енглески и француски језик, за који је у гимназији добио нагарду Француске алијансе на европском конкурсу за најбољи шастав на француском језику, и који је учио у Паризу и Дижону, а служи се и немачким језиком (био стипендиста Гете института у Београду.

Ана Брнабић

Ана Брнабић предложена је за нову министарку државне управе и локалне самоуправе, а до сада је била председница управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД).  Поседује МБА диплому из маркетинга са Хул универзитета, Енглеска и више од девет година искуства на менаџерским позицијама на различитим пројектима међународног развоја, као и у Влади Србије.

Извршни је директор Пеxим фондације од њеног оснивања 2010, а поред тога, ангажована у компанији Continental Wind Serbia (CWS), где ради на реализацији инвестиције вредне 300 милиона евра у ветропарк у општини Ковин.

Један је од оснивача консултантске фирме Девелопмент Цонсултинг Гроуп (ДЦГ). Водила је Регионалну стручну групу за комуникације и ПР за Девелопмент Алтернативес Инц (ДАИ). Такође, радила је као експерт на УСАИД-овом програму реформе локалне самоуправе у Румунији. У 2013. је добила признање „Бизнис дама године” у категорији друштвено одговорно пословање.

Активно је учествовала у оснивању НАЛЕД-а као виши координатор УСАИД-овог програма за економски развој општина, и од тада сарађује са Извршном канцеларијом на јачању капацитета.

Бранислав Недимовић

Кандидат за министра пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић је рођен 1977. године у Сремској Митровици. Дипломиорао је на Правом факултету у Новом Саду.


(Фото Танјуг/Сава Радовановић)

Изабран је за посланика у Народној скупштини Србије 2004. године и ту дужност је обављао до 2008. Градоначелник Сремске Митровице је био у два мандата од 2008. до 2016. године. Члан је Председништва СНС од 2016. године. Ожењен, отац двоје деце.

Младен Шарчевић

Кандидат за новог министра просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је генерални менаџер Образовног система „Руђер Бошковић”. Гимназију „Руђер Бошковић” основао је 2003. године, затим и прву приватну основну школу истог имена, а пре неколико година и Предшколску установу „Руђер Бошковић”, чиме је заокружен систем доакадемског образовања.

Завршио је Природно-математички факултет у Београду за три године, уз одобрење Научно-наставног већа због високог просека, а специјализовао је област „Заштита животне средине” на Центру за мултидисциплинарне студије Универзитета у Београду.

Радио је у школству као професор географије од 1979. године, био је директор ОШ „Никола Теска” у Раковици од 1991. године, а руководио је активом директора општине Раковица и града Беоргада у мандату од четири године.

Нела Кубуровић

Кандидаткиња за министра правде је Нела Кубуровић, досадашња помоћница министра у сектору за правосуђе, са дугогодишњим стажом у том ресору. Кубуровић је претходно у Министарству правде од 2008. године радила најпре као саветник за послове Високог савета правосуђа, а од априла 2009. године за пружање стручне помоћи Високог савета судства и Државном већу тужилаца.

У августу 2009. године засновала је радни однос у Административној канцеларији ВСС као саветник у Сектору за нормативне послове, а у мају 2013. године распоређена је за на место начелника Одељења за статусна питања судија у Административној канцеларији ВСС. За помоћника министра правде изабрана је 1. јула 2014. године, а у у августу 2014. године именована је за члана Европске комисије за ефикасност правосуђа.

Члан је радних група Министарства правде за израду нацрта закона и подзаконских аката као што су Закон о извршењу и обезбедењу, Закон о бесплатној правној помоћи, Закон о Правосудној академији, Закон о јавном бележништву, Закона о судијама, Закона о јавном тужилаштву и другим.

Кубуровић је била и члан заједничког стручног тима Адвокатске коморе Србије и Министарства правде који је пронашао решења за превазилажење спорних питања поводом Закона о јавном бележништву и пратећег сета закона, након чека су адвокати прекинули више месечну обуставу рада.

Због уцествовања у изради Нацрта Закона о извршењу и обезбедењу, Кубуровић је 2016. године добила признање Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕДА) за допринос реформама и спроводењу закона у Србији у току 2015. години. Рођена је у Сарајеву 1982, а основну школу Милан Ракић је завршила у Београду, а потом и Десету београдску гимназију.

На Правном факултету Универзитета у Београду дипломирала је 2005. године, а потом је завршила последипломске студије на смеру за привредно право. Правосудни испит је положила сам у јулу 2008. године, а јавнобележнички испит у јуну 2014. године.

Славица Ђукић Дејановић

Завршила је Медицински факултет у Београду, магистрирала и докторирала на истом факултету 1983. године, односно 1986. године. Редовни је професор и шеф катедре за психијатрију Медицинског факултета у Крагујевцу. Главни је истраживач великог броја клиничких студија, научноистраживачких пројеката.


(Фото Танјуг/Ненад Милошевић)

Члан јер Социјалистичке партије Србије од њеног оснивања 1990. године. У пет мандата била је посланик у парламенту,а од 2008 године до 2012. године била је председница Скупштине Србије.

Постаје вршилац дужности председника Србије када је Борис Тадић поднео оставку 2012. године, а од 2012. године до 2014. године била је министар здравља. Данас је директор Клинике за психијатријске болести „Лаза Лазаревић”.

Милан Кркобабић

Кандидат за министра без портфеља је Милан Кркобабић, један од оснивача Партије уједињених пензионера Србије - ПУПС за чијег је председника изабран 2014. године. Кркобабић је гимназију и Економски факултет завршио у Београду, а радно и стручно искуство стицао је радећи на финансијским и банкарским пословима - од банкарског приправника до директора финансијске организације.


(Фото Танјуг/Раде Прелић)

За заменика градоначелника Београда изабран је 2008. године и ту функцију је обављао до 2012. године, када је именован за директора ЈП ''Пошта Србије'' Београд. Кркобабић је 2008, 2012 и 2014 биран за одборника Града Београда, а 2012, 2014. и 2016. био је биран за народног посланика и председника посланичке групе ПУПС-а у Скупштини Србије. Ожењен је и има два сина.Танјуг

 

Вучић: Не занимају ме приватна опредељења Ане Брнабић

Ана Брнабић (Фото Танјуг)

Мандатар за састав владе Александар Вучић изјавио је да зна да је будућа министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић геј, али да га њена приватна опредељења не занимају, да га једино занимају њени пословни резултати и поручио да је Брнабићева добродошла у Владу Србије.

„Ана Брнабић и ја смо разговарали и о том аспекту. Она то не крије, с поносом то говори. Она је толико фина и љупка, и питала ме је, рекла је 'ако вам то смета, сигурна сам да ће о томе сада да говоре'. Одговорио сам јој 'мене интересује шта можеш да урадиш, а знам колико си стручна и вредна'“, рекао је Вучић на конференцији у Скупштини Србије.

Мандатар је рекао да је срећан што може да ради са неким као што је Брнабић, те да у њеној пословној биографији нема мрља. „Ако можете да ми кажете нешто лоше о њеној пословној биографији, реците. Мене само занима шта ће да буде њен резултат у тешком послу који је пред њом”, рекао је мандатар.

Он је подвукао да је Брнабић највише радила испред НАЛЕД-а како би Србија поправила свој пласман на Дуинг бизнис листи Светске банке. „Жена има изванредну енергију и веома се радујем да радим са њом”, поручио је додајући да је Брнабићева добродошла у Владу Србије.

Танјуг

Агенције о избору прве министарке хомосексуалног опредељења

Западне агенције известиле су да је мандатар Александар Вучић предложио саставн нове Владе Србије апострофирајући чињеницу да је, како наводе, по први пут у историји за министарку предложена кандидаткиња која не скрива своје хомосексуално опредељење. Српски мандатар каже да ће нова влада укључити министарку која је отворено геј, јавља АП уз напомену да је то први такав случај у „конзеративној балканској земљи”.

Америчка агенција наводи да је мандатар Александар Вучић данас рекао да његова будућа министарка државне управе и локалне самоуправе „не крије своје сексуално опредељење и да је свестан да би то могло привући пажњу”, али да га интересују једино њени резултати. Србија је обећала да ће ојачати права геј популације у тренутку када настоји да уђе у ЕУ. Протеклих година геј параде су одржане под заштитом полиције, подсећа агенција.

И агенција АФП известила је да је премијер Вучић данас најавио нови кабинет који укључује и првог отворено геј министарског кандидата. Агенција цитира Вучићеву изјаву да га лично опредељење Ане Брнабић не интересује и да је „она добродошла у српску владу. Француска агенција наводи да је у Србији и другим балканским земљама раширена хомофобија и напомиње да је Београд „под притиском” да побољша заштиту мањина укључујући ЛГБТ заједницу од кда је почела прговоре о приступању ЕУ.

Италијанска агенција Анса наводи да ће у новој влади Србије бити и један министар хомосексуалац што је „апсолутна новина за Србију и за остатак Балкана”.   
Танјуг

Експозе ћу читати стојећи из поштовања према грађанима

                                                            Александар Вучић (Фото А. Васиљевић)

Мандатар за састав нове владе Александар Вучић најавио је данас да ће у уторак у Скупштини изнети свој експозе, истакавши да ће то радити стојећи и да ће трајати више сати. Он је, након предаје предлога састава нове владе председници Народне скупштине Маји Гојковић, рекао да ће највећи део читати, да се ради о свеобухватном програму и да ће део говорити из главе.

„Говорићу онолико колико буде требало, а биће више сати. Ја сам се за то веома марљиво и озбиљно спремао, јер мислим, иако знам да добром делу грађана Србије, посебно део финансија, неће бити увек занимљив и јасан, да је то наша обавеза због грађана. Али и лично имам обавезу према историји, хоћу да остане записано у стенограмима да је неко приступио озбиљно програму владе”, рекао је Вучић.

Он је подсетио да је и прошли његов експозе био озбиљнији и да је валда успела доста тога да примени, и да је земља због тога поставља здравија него раније. На питање шта ће учинити ако опозиција буде напустила седницу он је одговорио да ако неко хоће да напушта нека то чини, јер он не може нити хоће било кога да задржава.

„Покушаћу да стојим, да ли два, три, четири или седам сати. То је одраз поштовања према грађанима и посланицима. Посао посланика требало би да буде да слуша експозе и изађе са предлозима. Знам да неки од њих не желе да чују шта ћу да изговорим”, објаснио је Вучић.

Он је рекао да би у Србији сви играли боље тенис од Ђоковића, или фудбал од Михајловића из Партизана. „Нека они раде свој посао, нека се шетају где хоће, пред новинаре, у ресторану”, указао је он додајући да ће да ради озбиљно и одговорно, тако да и његова деца могу да се поносе оним што је њихов отац чинио за нашу земљу.

Најавио је да ће бити спреман да одговори на свако питање и примедбу, да се неће уплашити псовки, увреда, клевета. Измишљотина, и да неће истрачавати напоље или да бежи од било кога. „Сигуран сам да су много бољег физичког здравља од мене, али мало ко ће моћи да стоји и ради више”, подвукао је Вучић.ТанјугАлександар Вучић обраћа се новинарима у Дому Народне скупштине (Фото Фонет)

Ово ће бити влада успеха, искуства и свежине

Нова влада биће влада напретка и просперитета, у њој ће бити шест или седам нових министара, а посланици, а пре свега грађани сутра ће моћи да чују одговоран и озбиљан и свеобухватан план и програм те нове владе, поручио је данас мандатар Александар Вучић.

На прес конфенерцији у Скупштини Србије, након што је председници тог тело предао предлог за састав нове владе, Вучић је рекао да ће влада званично бити представљена на сутрашњем заседању парламента, али да је много важније од тога да ће народни посланици и грађани моћи да чују одговоран, озбиљан и свеобухватан план и програм нове владе.

Пре свега се тај план и програм , како је рекао, односе на стварање услова за бољи стандард, за бољи живот грађана Србије у нарендом периоду.

„Тај план не може сам да се испуни, иза њега мора да стоји итекако посвећна група људи која је то пуним срцем и која жели да грађани Србије живе боље”, рекао је Вучић додајући да је предао листу министара у складу са одлукама политичких странака.

Рекао је и да не зна тачно број нових људи, али да ће их бити шест или седам, те да доста има оних који не припадају ниједној странци, али су познати као стручни у областима из којих долазе.

„Ово ће бити влада успеха, искуства и свежине”, поручио је премијер објашњавајући каква ће комбинација бити заступјена у његовом новом кабинету.

Танјуг 
 

Гојковић: У уторак седница о новој влади

„Пошто је предлог пре неколико минута службено предат и на писарници саопштавам да сам сазвала прву посебну седницу у овом сазиву за 9.август у 14 часова, са дневном редом избора владе. На овој седници, која почиње сутра у 14 часова, мандатар ће изнети свој експозе и усмено образложити састав владе”, објаснила је она.

Након тога очекује да ће уследити садржајна и озбиљан расправа, после чека очекује полагање заклетве чланова владе, која ће, према њеном уверењу, бити изабрана великом већином. Гојковић је изразила уверење да ће Србија крајем недеље добити нову владу

Она се захвалила мандатару што је испоштовао законске рокове и предао свој предлог одлуке о избору Владе, са предлогом да се у складу са пословником Скупштине сазове што пре посебна седница.

Танјуг

Нова влада месец дана пре истека рока

Нова Влада Србије, чији је састав данас предложио мандатар Александар Вучић, биће формирана за мање од месец дана од истека законског рока. Седница Скупштине Србије на којој ће мандатар образложити предлог за чланове свог кабинета и изнети план и програм нове владе заказана је за уторак, а према Пословнику о раду парламента, након тога се отвара расправа.

Мандатар је најавио да ће сутра говорити „онолико колико буде требало, а биће више сати”, додајући да се за то веома марљиво и озбиљно спремао те да је уверен је „то наша обавеза због грађана”. По завршетку расправе о избору нове владе, председник парламента заказује дан за гласање о програму нове Владе, избору председника и чланова његовог кабинета.

Скупштина Србије одлучује о избору Владе у целини, тајним гласањем, осим ако се не одлучи да се гласа јавно, а Влада је изабрана већином гласова од укупног броја народних посланика. Мандат Владе тече од полагања заклетве пред Народном скупштином, а заклетва гласи:

„Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије”. После положене заклетве, председник и чланови Владе потписују текст заклетве и предају га председнику Народне скупштине.

Нови сазив републичког парламента конституисан је 3. јуна, након ванредних парламентарних избора одржаних 24. априла, а по закону, нова влада треба да буде изабрана најкасније до 3. септембра.  Председник Србије Томислав Николић дао је мандат за формирање владе Александру Вучићу, а његова кандидатура је стигла у парламент 9. јуна.

Танјуг

(Фото А. Васиљевић)                                 

Сигуран сам да ће тужилаштво истражити случај Савамала до краја

Мандатар Александар Вучић рекао је да је сигуран да ће тужилаштво у случају рушења неколико објаката у Савамали истрагу спровести до краја и да то нема никакве везе са формирањем нове Владе Србије. Одговарајући на питање да ли ће нова Влада у пуном капацитету, за разлику од Министарства правде и Министарства унутрашњих послова у техничкој влади, успети да реши случај, Вучић је објаснио да ни министарство правде ни МУП нису надлежни да се баве тим случајем.

„Не дај боже да они то раде, ово је правна држава и истрагу води јавно тужилаштво. Можа је раније било тако да министри одредују ко би требало да буде оптужен. Ја сам сигуран да ће тужилаштво спровести истрагу до краја”, рекао је Вучић, додајући да ће након тога он моћи да реагује политички. Приметивши да је много новца уложено у кампању протеста због рушења објеката у Савамали, а с циљем да се, како је оценио, влада представи као криминална, Вучић је рекао да био то требало испитати.

Предистражни поступак поводом рушења нелегално изграђених објекатана углу Херцеговацке и Мостарске улице у ноћи између 24. и 25. априла води Више јавно тужилаштво у Београду, које се још није изјашњавало о постојању било чије кривичне одговорности у том случају.

Танјуг

Нова Вучићева влада биће 14. од обнове вишестраначја

Нова влада Александра Вучића биће 14. по реду од обнављања вишестраначја у Србији. Кандидат за премијера Александар Вучић данас је председници парламента предао предлог за састав нове владе, за коју је рекао да ће бити влада напретка и просперитета.

И ова влада биће, као и претходна, најмања по броју министарстава и чланова од 1991. године, с обзиром да неће бити предложене измене закона о влади и о министарствима. Будућа влада ће, наиме, имати 16 министарстава, као и претходна.

Пре прве Вучићеве владе, формиране крајем априла 2014. године, премијер је био Ивица Дачић, а та влада, из јула 2012. године, имала је 17 министарстава. Његов реконструисани кабинет, формиран у септембру наредне године, имао је 18 министарстава.

Прва влада Србије после распада СФРЈ, на чијем је челу био Драгутин Зеленовић, формирана је јануара 1991. године, а имала је 20 министарстава, потом је исте године изабрана влада Радомана Божовића, док је наредна влада Николе Шаиновића, која је оформљена фебруара 1993. године, имала 23 министарства.

Влада Мирка Марјановића, која је уследила 1994. године, имала је чак 27 чланова, а следећа Марјановићева влада, која је функционисала од 1998. до 2000, имала је 23 ресорна министра и седам министара без портфеља.

Крајем 2000. године, после петооктобарских промена, Србија добија прелазну републичку владу на челу са Миломиром Минићем, која је била веома гломазна због увођења коминистарских функција у поједине ресоре, тако да је СПС имала 15 потпредседника и министара, СПО девет, док је ДОС имао 10.

После петооктобарских промена 2000. године српске владе имале су од 19 до 27 чланова. У влади изабраној 25. јануара 2001, поред председника Зорана Ђинђића било је шест потпредседника и 16 министара, укупно 23 члана. После убиства премијера Ђинђића, парламент је за председника владе, 18. марта 2003., изабрао Зорана Живковића, а његова влада је имала једног члана више (24).

Следећа републичка влада, на чијем челу је био Војислав Коштуница, изабрана је 3. марта 2004. године, имала је једног потпредседника и 17 министара, односно 19 чланова. Пре избора друге Коштуничине владе, 15. маја 2007. године, парламент је донео Закон о министарствима, којим су формирана 22 министарства, а укупан број чланова је био 25.

Влада Мирка Цветковића изабрана је 7. јула 2008. године и имала је укупно 24 министарстава и 27 чланова.  Она је 14. марта 2011. године реконструисана, тако да је имала 17 министарстава и 21 члана. Цветковићева влада била је поред прве Марјановићеве владе једина која је потрајала цео мандат, односно четири године. Најбројнија влада у Србији од 1991. године била је друга влада Марјановића, која је имала рекордних 35 чланова. Танјуг


Коментари148
a8f42
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Ivan
Погрешан избор погрешног премијера.
miroslav
Gospodo neka vam je sretno! Poverenja glasača vam daje mogućnost da radite, za dobro svih nas i to očekujemo. Žao mi je da se neki članovi opozicije ponašaju tako destruktivno. Neki od njih su vladali i sve prokockali, pocepali se u nekoliko stranaka, odustali od ideje DS, samo da bi bili lideri.
Александар Бабић
Да није тужно било би смешно.
Зека Поповић
Ene, jedva čekam ekspoze. Spremio sam kilo boze i ne mrdam od TV sve do kraja. Očekujem da na kraju bude sve u roze!
Mala
bolje je spricer boza + limunada. Inace divim se svakom ko moze da slusa av i pet minuta ..ja ne mogu, odmah prekidam; tv mi ne radi vec dve god. a i sta ce mi; kako sta okrenes iskoci AV..to je zaista uruznjavanje mog ziv. prostora necu to ..hocu da gledam na pr Hju Dzekmena sto da ne ..mnogo je bolje nego ...jos je rano za ekspoze ..kad zavrsi sta je napisao ako slusaoci nisu popadali ili se razbezali ono vec sept. deca se spremaju u skolu a udzbenika nema ...
Препоручујем 5
Славиша Милошевић
Што би народ реко"Од зла оца и још горе мајке".

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља