субота, 17.04.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 06.01.2017. у 10:18

У ланчаном судару код Ниша повређено 17 особа, међу њима шесторо деце

Нормализован саобраћај на путу од Ниша ка Пироту код Трупалских шума , жандармерија помагала путницима. Министарство апелује: Не крећите на пут без преке потребе
Припадници жандармерије помажу путницима (Фото МУП РС)
(Фото МУП РС)
(Фото МУП РС)
(Фото МУП РС)
(Фото МУП РС)

На излазу из Ниша код Трупала догодио се данас ланчани судар у коме је повређено 17 особа од којих шесторо деце, потврђено је Танјугу у Ургентном центру КЦ Ниш.

Међу повређенима је 11 страних држављана.

„У Ургентни центар довезено је 17 повређених од тога шесторо деце и у току је дијагностика”, рекао је Танјугу начелник Ургентног центра Хаџи Бојан Марјановић.

Од укупног броја повређених три пацијента су са тежим телесним повредама, од тога су два пацијента задржана на Клиници за ортопедију ради даљег лечења, док је један пацијент пуштен кући.

Од повређене деце петоро је збринуто на Клиници за дечју хирургију са лакшим телесним повредама, саопштио је КЦ Ниш.

Због лоших временских услова свима је понуђено болничко лечење, родитељи троје деце одбили су хоспитализацију док се за двоје деце чека одговор родитеља.

На путу од Ниша ка Пироту код Трупалских шума, где је данас било блокирано тридесетак возила због ланчаног судара, саобраћај је нормализован, изјаво је в.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак.

Дробњак је рекао Танјугу да су све путарске екипе максимално ангажоване и у приправности.

Он је рекао да је ту био аутомобил са бебом коју је спасила Хитна помоћ.

Дробњак каже да је био застој саобраћаја и од Лесковца ка Нишу због судара три аутомобила јутрос око пола девет и ту је сада кренуо саобраћај.

„Када је ту кренуо саобраћај десио се застој од Ниша до наплатне стаинце Наис. Ту су три шлепера претекла камионе који посипају со и дошло је до застоја. Очекујем да и то буде отклоњено за двадесетак минута”, рекао је Дробњак.

Саобраћај на аутопуту Ниш- Београд био је заустављен јутрос неколико сати  у оба смера због ланчаног судара у коме је учествовало 30 возила и застој је на око 600 метара пре скретања за Ниш југ, изјавио је данас начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић.

Митровић: Возила ка Аеродрому „ослобођена”, Трупале се раде
НИШ  – Ослобођено је 30-ак возила која су била заглављена на ауто путу Београд - Ниш испред искључења за нишки аеродром, изјавио је данас начелник Управе за ванредне ситуације у Нишу Срђан Митровић, додајући да је један од највећих проблема закрчење код села Трупала.Митровић је навео да се догодио ланчани судар у коме је учествовало око 30 возила на око 600 метара пре скретања са ауто пута у правцу ка Београду.Како је рекао приоритет је управо на тој деоници ауто-пута и евакуација путника и ослобађање возила на том делу аутопута код Трупалских шума.„У помоћ ватрогасцима-спасиоцима прикључио се и одред Жандармерије а саобраћајна полиција је свуда на саобраћајницама”, рекао је Митровић који је додао и да је на ауто-путу теретни саобраћај обустављен.Митровић је на конференцији за новинаре рекао и да је пробијен путни правац од Ниша ка Скопљу, али да је још увек застој у другом смеру, односно на деоници од Скопља ка мотелу Наис,а да је обустављен саобраћај код Трупала.Он је навео да проблема има и на делу ауто пута од Ниша ка Софији и на прикључењу ка аеродрому Ниш.Градски штаб у сталном је заседању и формиран је Оперативни штаб и сва јавна предузећа са механизацијом укључена су рашцишћавање ауто пута и околних путева.Било је и проблема са снабдевањем електричном енергијом, рекао је Митровић прецизирајући да је у питању део насеља Булевар Немањића, Бубањ, села Горњи и Доњи Матејевац, Каменица, у општини Гаџин Хан у појединим селима...а екипе СПС-а су на терену.Како је рекао, Оперативни штаб предузима све мере и разматра се проглашење ванредне ситуације на територији града Ниша, али је и додао да ће се одлука о томе донети у складу са стањем које буде на терену.Он је истакао и да су четири лица за које се сматрало несталим око места Хум у шуми где су пошла да секу бадњак пронађена и да су здраво. (Танјуг)

Како је Марић рекао у оба правца био је заустављен саобраћај, на лице места одмах су упућене патроле саобраћајне полиције, екипе ЈП „Путева Србије” и Сектора за ванредне ситуације, како би се обишли сви људи који се тамо у колони налазе и чини се све да се ситуација санира.

„Очекујем да ће се стабилизовати стање на аутопуту код Ниша и да се након тога заиста још једном упути апел свим учесницима у саобраћају да прилагоде брзину кретања и да не иду на пут без зимских пнеуматика, што је, чини ми се, био проблем и код овог ланчаног судара који је догодио на аутопуту”, истакао је Марић.

Према његовим речима, колона јесте велика, али не ради се о возилима која се налазе у снежном наносу, већ је реч о обустави саобраћаја услед саобраћајног удеса.

„То је другачија ситуација од оне коју смо имали прилике да гледамо у Србији претходних година”, рекао је Марић и додао да суна  лице места  упућене и додатне снаге, као и да је било неколико интервенција на територији општине Сурдулица, Врање, како би се помогло старијим и повређеним особама.

Јутрос на територији Ниша путни правац Скопље- Ниш- Београд код Трупалских шума дошло је до прекида саобраћаја у оба смера због ланчаног судара око 30 возила, а застој је на око 600 метара пре скретања за Ниш југ. (Танјуг)

Шћепановић: Жандармерија успешно деблокирала пут

НИШ - Командант одреда Жандармерије у Нишу Ненад Шћепановић истакао је да су припадници Жандармерије били укључени у акцију ослобађања путника и уклањање возила са блокираног аутопута, те да се радило пре свега о повратницима са годишњег одмора који су на путу ка западној Европи.

Он је објаснио новинарима да је у 9.30 часова, по наређењу потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, а по одобрењу директора полиције генерала Владимира Ребића Одредба жандармерије у Нишу ангажован на спашавању завејаних лица на делу аутопут из правца Скопља према Београду.

Према његовим речима, било је ангажовано 35 припадника Жандармерије, који су притекли у помоћ полицијским службеницима саобраћајне полиције, као и припадницима хитних служби.

Припадници жандармерије, како је указао, учествовали су у евакуацији повређених у удесу, као и уклањању возила са дела коловоза који је био блокиран.

„Брзом реакцијом припадника жандармерија уклоњена су сва возила са коловоза и омогућен је проток саобраћаја. У саобраћајној незгоди учествовало је више од 30 возила, углавном се ради о путници који се враћају са годишњег одмора и новогодишњих празника према западној Европи”, објаснио је Шћепановић.

Он је додао да је повређено доста лица албанске националности, а жандармерија је прихватила једну породицу и извукла их из возила – преноси Танјуг.

Марић: Двадесетак интервенција, 22 особе евакуисане

НИШ– Сектор за ванредне ситуације данас је на југу Србије интервенисао двадесетак пута, а 22 особе су евакуисане и спасене, изјавио је данас начелник тог Сектора Предраг Марић.

„Овде ће бити упућене додатне снаге из Сектора заванредне ситуације. Жандармедија је већ ту и Војска Србије је потпуно мобилисана, све своје снаге, механизацију и људство је ставила на располагање”, рекао је Марић новинарима код мотела „Наис”.

Како је додао, ситуација ће се пратити и током ноћи и наредних дана.

„Југ Србије је под великим снежним наносима, имали смо данас 20-ак интервенција, 22 особе су евакуисане и спасене”, рекао је Марић.

Марић је рекао да снег и даље пада на територији Прокупља, Пирота, Врања и Сурдулице и апеловао на све да без преке потребе не крећу на пут и да, уколико већ морају, користе зимске гуме и осталу зимску опрему.

Марић је навео и да је обустављен теретни саобраћај, док се путнички одвија, али веома отежано и нема више чепова којих је било пре подне, додао је Марић.

Министарство апелује:Не крећите на пут без преке потребе

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре апелује на грађане да, због ниских температура, снежних падавина и поледице не крећу на пут без преке потребе, а уколико не могу да избегну вожњу, да имају зимску опрему и ланце.

Лакше повређено петоро бугарских држављана
НИШ– Петоро бугарских држављана лакше је повређено данас када им је аутомобил слетео са ауто- пута на изласку из Ниша, пре наплатне рампе.„Хитна помоћ збринула је бугарске држављане који су лакше повређени”, рекао је Танјугу лекар Хитне помоћи Славољуб Живадиновић.Он је додао да су данас појачане екипе Хитне помоћи због повећаног броја позива услед временских неприлика у Нишу.(Танјуг)

Грађани који се ипак одлуче за пут, требало би да возе опрезно и пажљиво, како би избегли несреће у саобраћају.

Министарство саобраћаја је од синоћ алармирало све службе из своје надлежности, које су у пуној приправности и раде 24 сата.

Данас је на путевима широм Србије ангажовано 553 возила и камиона, 329 машина, 903 радника,123 техничара, 246 машиниста и 553 возача на територији целе Србије.

Због ланчаног судара који се данас догодио у близини Ниша, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић упутила се, заједно са директором ЈП „Путеви Србије” Зораном Дробњаком на лице места.

Жандрамерија помогла албанским породицама са КиМ

НИШ – Припадници Жандармерије данас су у близини Дољевца, где је ситуација тешка због лошег времена и наноса снега, указали помоћ двема породицама Албанаца са Косова и Метохије чија су возила слетела са пута.

Реч је о две породице са укупно осам чланова, од којих је двоје, жена и дете једне од њих, повређено у удесу и пребачено за Ниш.

Оба возила су оштећена а једно је „одвукла” шлеп служба, јавља извештач Танјуга са лица места.

Жандармерија је друге чланове породица, који су пошли у Аустрију односно Немачку, пребацила у своја возила, збринула их, поделила им чајеве, воду, храну и пребациће их до болнице где је смештено двоје повређених.

Коментари4
b8d94
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

zoki
Ma mi imamo auto puteve samo za dva godišnja doba.Gde bre pade sneg usred zime.Kladim se da su svi direktori ovih vajnih službi sa porodicama na kopaoniku..
Zoran
Iznenadio vas sneg? A jel ste stavili zimsk egume? Hahahaah.
glas iz naroda
Bravo putari, bravo državo. Mehanizacija za čišćenje kolovoza iz 19. veka!
Ivica Nedeljkovic
Netrebaju nam zimske gume i oprema. Vozimo kao da smo iz ludnice pusteni na vikend. Telefoniramo u voznji,ne vezujemo se pojasevima... Sve drugo radimo,samo nismo usredsredjeni na voznju dok ucestvujemo u saobracaju. Mi smo nebeski narod! Brzo i stizemo na to nebo!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља