недеља, 01.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 26.02.2017. у 21:11 Снежана Ковачевић

Борислав Новаковић напустио ДС

Борислав Новаковић (Фото Танјуг / Јарослав Пап)

Нови Сад – Функционер Демократске странке Борислав Новаковић и некадашњи градоначелник Новог Сада напустио је ДС после 26 година, потврђено је „Политици” у покрајинском одбору ДС-а у Војводини.

Новаковић је одлучио да напусти странку и да „сву своју енергију и капацитете стави на располагање председничком кандидату Вуку Јеремићу”, пренели су поједини медији.

„То је његов лични гест. Засад никакве изјаве нећемо давати, то је став странке”, рекао је нашем листу председник покрајинског одбора ДС-а у Војводини Мирослав Васин.

Новаковић, који је предводио посланички клуб демократа у Скупштини Војводине, није се одазивао на позиве и поруке, након што је обелоданио да напушта странку јер је „ДС потпуно изгубио мисију”.

На питање упућено Васину да ли су се договорили око посланичког мандата који Новаковић има у Војводини, председник покрајинског одбора ДС-а кратко је за наш лист одговорио: „Ништа се нисмо договорили”, и поновио да странка засад нема коментара.

Недавно је главни одбор ДС-а одлучио да на предстојећим изборима за председника Србије подржи Сашу Јанковића, чему се успротивио Борислав Новаковић, заложивши се за Вука Јеремића.

Уочи те одлуке ДС-а, Новаковић је оценио да Јеремић има више шанси да уђе у други круг избора, „а можда и победи кандидата СНС-а”, али да ће уколико у том ставу остане у мањини поштовати став већине у странци.

Он је тада навео да је у странци 26 година.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља