уторак, 17.07.2018. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:34

Добитак Комерцијалне банке у првом кварталу ове године - 2,5 милијарди динара

среда, 19.04.2017. у 11:04

Комерцијална банка у периоду јануар – март 2017. године остварила је добитак у износу од 2 милијарде и 483 милиона динара (односно око 20 милиона евра), што је за 1 милијарду и 524 милиона динара више од добитка планираног Бизнис планом за ову годину

„Ово су први резултати реорганизације Комерцијалне банке коју је у протеклих нешто више од годину дана реализовао нови менаџмент, у циљу даљег јачања позиције Комерцијалне банке на тржишту Србије али и региона”, изјавио је председник Управног одбора Комерцијалне банке др Владимир Круљ.

У односу на први квартал 2016. године, остварени позитиван резултат у пословању Комерцијалне банке бољи је за 1 милијарду и 80 милиона динара. Комерцијална банка очекује да ће овако позитивни трендови у пословању бити настављени и током 2017. године.

„На овај начин је Комерцијална банка показала да је веома стабилна банка и један од лидера на банкарском тржишту како у Србији, тако и у региону”, изјавио је председник Извршног одбора Комерцијалне банке Александер Пицкер.

По висини акционарског капитала, Комерцијална банка заузима другу позицију на тржишту, показатељ адекватности капитала износи 26,97 одсто, што је знатно изнад регулаторног лимита од 12 одсто који прописује Народна банка Србије.

По нивоу билансне активе, према последњим објављеним подацима, Комерцијална банка заузима око 13 одсто српског банкарског тржишта и задржала је високо друго место међу пословним банкама у Србији.

По висини штедних улога Комерцијална банка је дугогодишњи лидер на домаћем финансијском тржишту и та позиција је још једном потврђена. У току 2016. године забележен је пораст штедних улога у вредности од 21 милион евра, и на крају године ниво штедње у Банци износи 1,59 милијарди евра.

Комерцијална банка А. Д. Београд


Почетна / Специјални додаци /

Архива Импресум О нама Контакт Претплата Оглашавање Правила коришћења Бизнис Клуб

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља