уторак, 14.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 27.04.2017. у 09:49

Чувајте се лажних кертриџа за HP штампаче

HP препоручује искључиво куповину од овлашћених продаваца

На тржишту потрошног материјала за штампаче тренутно су приметне значајне активности у продаји лажних кертриџа и тонера, као и робе из сивог увоза. Ово представља озбиљан ризик како за купце тако и за продавце. Немојте бити жртва превараната!

Фалсификовање и сива економија представљају стварну претњу

Иако лажни кертриџи можда изгледају исто као HP оригинали, они су обично лошег квалитета. Често их карактеришу лош квалитет штампе, мали број одштампаних страница, па чак и могућност оштећивања штампача. А уколико трговци продају овакве фалсификате, последице могу обухватити и акције органа власти, јер је фалсификовање противзаконито. Једна алармантна бројка показује колико је ова претња стварна: укупни глобални утицај фалсификовања и пиратерије у 2015. години процењен је на огромних 1,7 билиона долара1.

Поред тога, додатне ризике доноси сива економија. Ова непоштена трговачка пракса која је противзаконита у многим земљама, може послужити и за прикривање даљих злоупотреба, као што су избегавање плаћања ПДВ-а или фалсификовање. Трговци могу да измешају лажне кертриџе и оне који су доспели на тржиште илегалним путем или да користе сиву економију као објашњење за ниске цене фалсификоване робе.

HP вам помаже да се заштитите од преваранатаHP је прикупио корисне савете за безбедну куповину и проверу кертриџа ради уочавања евентуалних фалсификата. Осим тога, када су у питању велике и средње испоруке, HP нуди бесплатну инспекцију испоруке корисницима (CDI) у оквиру програма борбе против фалсификата и превара. Информишите се о детаљима на адреси hp.com/go/anticounterfeit

HP предузима одлучне кораке

HP се против ових ризика бори кроз свој наменски програм за сузбијање фалсификата и превара (ACF) у оквиру којег сарађује са органима за спровођење закона. Само у CEE/MEMA региону (Централна и источна Европа, Средоземље, Блиски исток и Африка), милиони лажних кертриџа и компјутерских производа са ознаком HP уклоњени су са тржишта у 2015. години. Посебно значајни успеси постигнути су у Бугарској, Египту, Русији, Саудијској Арабији, Турској и УАЕ.

„У претходних пет година, од 2011. до 2015, ACF програм компаније HP за Европу, Блиски исток и Африку (EMEA) пружао је подршку локалним властима у заплени скоро 12 милиона артикала. Истовремено, наши експерти су извршили око 4,000 провера код ауторизованих HP партнера, како би се уверили да је овлашћени канал безбедно место за куповину”, изјавила је Susanne Schowitz-Franchi, Менаџер ACF програма компаније HP за EMEA регион.

Како да се заштитите од лажних производа

Ово једноставно правило може послужити као добра мера предострожности: уколико понуда звучи превише добро да би била истинита, вероватно и није истинита! И још важније: HP вам препоручује да купујете само преко продајних канала овлашћених од стране компаније HP како бисте се заштитили. Локалне HP продавце можете лако пронаћи на hp.rs. Ако желите више информација, или желите да пријавите сумњу HP-овим ACF експертима, молимо посетите hp.com/go/anticounterfeit

Сазнајте више на адреси hp.com/go/supplies

Широке акције усмерене против фалсификата у Русији

Власти Русије и HP-ови експерти за борбу против фалсификата нанели су тежак ударац фалсификаторима у пролеће 2015. године, уклањајући око 4.700 илегалних артикала са руског тржишта. Надлежни органи су уз подршку HP-а у мају претражили већи број локација које су коришћене за велике операције фалсификовања. А у априлу и мају HP је поступио по извештајима огорчених  купаца којима су продати фалсификати и открио бројне лажне артикле у оквиру бесплатних HP ACF инспекција испорука клијентима (CDI).


Оригинални HP тонери, кертриџи и кертриџи великог формата, ка о и њихова амбалажа, увек су врхунског квалитета и испоручују се потпуно нови

 

HP сигурносне ознаке представљају добар начин за проверу да ли је потрошни материјал за штампање евентуално фалсификат

© Copyright 2017 HP Development Company, LP. Информације садржане у овом тексту подложне су изменама без обавештавања. Једине гаранције за HP производе и услуге су оне које су наведене у изричитим гарантним изјавама приложеним уз такве производе и услуге. Ниједан део овог текста не може представљати додатну гаранцију или се тако тумачити. HP неће бити одговоран за техничке или уредничке грешке или пропусте у овом тексту.

1Годишњи глобални економски и друштвени утицај фалсификовања и пиратерије процењен је на 775 милијарди долара у 2011. години – а очекује се да ће достићи 1,7 билиона долара до 2015. BASCAP: Процена глобалног економског и друштвеног утицаја фалсификовања и пиратерије, фебруар 2011.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља