понедељак, 06.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 07.07.2017. у 10:00

„Рециклирајте и ви – Артиклажа 2017“

Представљени први сунцобрани и клупе од рециклажног материјала
(Фотографије: Апатинска пивара)

Београд, 5. јул 2017 – Апатинска пивара, у сарадњи са Факултетом примењених уметности, а у оквиру едукативног пројекта „Рециклирајте и ви – Артиклажа 2017” представила је прве сунцобране и клупе направљене од рециклажног материјала. Идејни творац поставке је професор Марко Лађушић који већ годинама уназад, заједно са својим студентима, кроз стваралаштво у оквиру овог пројекта спаја уметност и рециклажу.

„Ово је наш четврти заједнички пројекат којим желимо да укажемо на важност рециклирања амбалаже и очувања животне средине. Овога пута смо желели да направимо предмете који имају и уметничку и употребну вредност и покажемо шта је све могуће направити од рециклажног материјала”, изјавио је Марко Лађушић, професор Факултета примењених уметности и аутор поставке.

Након поставке у Београду, намера је да се сунцобрани и клупе направљене од рециклажног материјала поставе код скулптура од ПЕТ амбалаже у Апатину, како би и грађани Апатина могли да их уживају у њима.

(Фото: Апатниска пивара)

„У Апатинској пивари посебну пажњу посвећујемо одрживости и заштити животне средине, рационалнијем коришћењу ресурса и смањењу количине отпада. Компанија Молсон Цоорс и ми као њена чланица, остварујемо значајне уштеде кроз програме за уштеду воде и енергије. Циљ нам је да кроз управљање отпадом, рециклажу и поновну употребу до 2020. године постанемо компанија која неће правити отпад” изјавила је Слободанка Цуцић, менџерка корпоративних послова Апатинске пиваре.

Кроз кампању „Рециклирајте и ви” која се реализује од 2008. године, Апатинска пивара настоји да подигне свест јавности и едукује грађане указујући на корист коју сви имамо од рециклаже, али и да покаже употребну вредност амбалаже. До сада су реализоване акције попут „Рециклажног триатлона, „Коша за рециклажу”, акције прикупљања лименки на Беер Фест-у и Гучи, као и едукативне радионице на којима су се грађани упознали са предностима рециклаже. Осим тога, реализоване су и изложба уметничких дела од рециклираних ПЕТ боца „Десет за 260” и изложбу радова од рециклираних лименки студената Факултета примењених уметности у оквиру манифестације „Априлски сусрети”.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља