среда, 15.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
субота, 02.09.2017. у 21:45 А. К.

Новинари кували рибљу чорбу

Еки­пе „По­ли­ти­ке” и „Жур­на­ла” на „Фиш фе­сту” код Ку­ле Не­бој­ша (Фо­то Ж. Јо­ва­но­вић)

Без до­бре ва­тре не­ма пра­ве чор­бе. Има­ју­ћи ово на уму, ку­ва­ри так­ми­ча­ри на „Фиш фе­сту”, код Ку­ле Не­бој­ша, под ко­тли­ће су на­сла­га­ли су­ве це­па­ни­це и гра­ње. Ве­трић с Ду­на­ва пот­пи­ри­вао је пла­мен. Дим је у на­ле­ти­ма шти­пао за очи мај­сто­ре вар­ја­че. Исти­на, они  су ама­те­ри, али су се за ову смо­тру спре­ма­ли као за олим­пи­ја­ду. Пре­ма про­гра­му че­тво­ро­днев­не смо­тре, то је би­ло ВИП так­ми­че­ње.

Пет­на­е­стак еки­па чи­ни­ли су но­ви­на­ри и по­зна­те лич­но­сти. Ме­ђу њи­ма би­ли су и ти­мо­ви „По­ли­ти­ке” и „Жур­на­ла”. По­у­че­ни пре­ђа­шњим ис­ку­ством с ри­бљег фе­сти­ва­ла, с ко­га су се вра­ћа­ли као по­бед­ни­ци, они су за­чи­ни­ма да­ли пред­ност. Пу­сти­ли су и да цр­ве­на и зе­ле­на па­при­ка „ши­ља” за­јед­но са су­вом и љу­том ду­го пли­ва­ју ме­ђу ко­ма­ди­ма де­ве­ри­ке, ша­ра­на, со­ма...

„Ри­ба се за­час ску­ва, али је по­треб­но да упи­је аро­ме лу­ка, ми­ро­ђи­је, би­бе­ра и све­га оно­га што мо­же да јој обо­га­ти укус”, от­кри­ва­ју но­ви­на­ри на­шег ли­ста, сма­тра­ју­ћи да је по­треб­но стр­пље­ње ка­кво има­ју ала­си, да би се спре­мио ква­ли­те­тан ру­чак. 

До оце­не жи­ри­ја, уче­сни­ке је на за­ба­ван на­чин бо­дрио Жељ­ко Сте­фа­но­вић, уред­ник Пр­вог про­гра­ма Ра­дио Бе­о­гра­да. Жи­ри је имао те­жак за­да­так, јер је сва­ка ри­бља чор­ба има­ла не­ку сво­ју тај­ну, ко­ју ни­је би­ло ла­ко до­ку­чи­ти. Ку­ва­ри су твр­ди­ли да ту не­ма му­дрог сло­ва, већ са­мо же­ље да се уз дру­же­ње го­сти­ма отво­ри апе­тит. 

Ову га­стро­ном­ску ма­ни­фе­ста­ци­ју, ко­ја спа­да у ред нај­ве­ћих на Ду­на­ву, ор­га­ни­зо­вао је Не­над Жи­ва­но­вић, вла­сник ре­сто­ра­на „Во­де­ни­ца”.

Ку­ли­нар­ске ве­шти­не сутра, у за­вр­шни­ци фе­сти­ва­ла, по­ка­за­ће про­фе­си­о­нал­ци, а у 20 са­ти по­се­ти­о­це оче­ку­је кон­церт бен­да „Ђу­ра и мор­на­ри”.

Коментари0
7d5bf
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља