уторак, 27.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 03.09.2017. у 13:03 А. Куртеш

На Карневал бродова киша спустила завесу

У дефилеу учествовали ту­ри­стич­ки бро­до­ви и реч­на пло­ви­ла свих ка­те­го­ри­ја (Фо­то Танјуг/Сава Радовановић)

Ма­ни­фе­ста­ци­ја „Бе­о­град­ски кар­не­вал бро­до­ва”, ко­ја се одр­жа­ва 13. пут, од Бран­ко­вог мо­ста до „Га­зе­ле”, при­ре­ђе­на је у пред­ве­чер­је, али су пла­ни­ра­не про­гра­ме оме­ли обил­ни пљу­ско­ви.

Пр­ви на­лет ки­ше пра­ћен му­ња­ма био је око 18 ча­со­ва, на раз­о­ча­ре­ње свих ко­ји су још сат ра­ни­је до­шли на Сав­ску про­ме­на­ду да би за­у­зе­ли нај­бо­ље по­зи­ци­је за по­сма­тра­ње де­фи­леа бро­до­ва.

Тра­ди­ци­о­нал­ну смо­тру отво­рио је гра­до­на­чел­ник Си­ни­ша Ма­ли. Он је под­се­тио да је овај до­га­ђај по­стао је­дан од нај­по­зна­ти­јих брен­до­ва Бе­о­гра­да, ко­ји у свет ша­ље ле­пу сли­ку о срп­ској пре­сто­ни­ци. Ка­ко је ис­та­као, до­бар глас о Бе­о­гра­ду се на­да­ле­ко чу­је.

– У ју­лу смо има­ли 33 од­сто ви­ше но­ће­ња ту­ри­ста не­го у истом ме­се­цу про­шле го­ди­не, а од ја­ну­а­ра до ју­ла 20 од­сто ви­ше не­го у у пр­вих се­дам ме­се­ци 2016. го­ди­не. Дво­ци­фре­ни раст бро­ја ту­ри­ста не­ма ни­је­дан град у Евро­пи, што је до­каз да смо на до­бром пу­ту ка­да ор­га­ни­зу­је­мо ма­ни­фе­ста­ци­је по­пут ове – оце­нио је гра­до­на­чел­ник, а пре­но­си Тан­југ. 

Кар­не­вал бро­до­ва од сво­јих по­че­та­ка афир­ми­ше ре­кре­а­тив­но-спорт­ске ак­тив­но­сти и зна­чај пре­сто­нич­ких ре­ка. Ор­га­ни­за­то­ри су Ту­ри­стич­ка ор­га­ни­за­ци­ја Бе­о­гра­да под по­кро­ви­тељ­ством Скуп­шти­не гра­да и у са­рад­њи с број­ним град­ским слу­жба­ма и парт­не­ри­ма.

„Бе­о­гра­ђа­на су нај­бо­љи про­мо­те­ри ове ма­ни­фе­ста­ци­је”, ис­та­као је Ми­о­драг По­по­вић, ди­рек­тор Ту­ри­стич­ке ор­га­ни­за­ци­је Бе­о­гра­да. 

У му­зич­ко-за­бав­ном про­гра­му, пре ки­ше, на­сту­пи­ли су чла­но­ви Деч­јег кул­тур­ног цен­тра Бе­о­гра­да. Пред­ста­ви­ле су се и ма­жо­рет­ки­ње из Бе­ле Цр­кве, а умет­ни­ци из „Арт ма­слач­ка” из­ве­ли су пред­ста­ву под ма­ска­ма. Џет-ски са­вез Ср­би­је имао је свој на­ступ, ко­јим је на­ја­вљен де­фи­ле бро­до­ва. 

Па­ра­дом, у ко­јој су уче­ство­ва­ли ту­ри­стич­ки бро­до­ви и реч­на пло­ви­ла свих ка­те­го­ри­ја бе­о­град­ских ма­ри­на, ко­ор­ди­ни­ра­ли су струч­ња­ци Луч­ке ка­пе­та­ни­је. Они су за­јед­но с Реч­ном по­ли­ци­јом бри­ну­ли и о без­бед­но­сти. 

У пр­вом са­ту про­гра­ма ше­та­ли­ште, крај Са­ве би­ло је ре­зер­ви­са­но за из­ла­га­че су­ве­ни­ра и ста­рих за­на­та, кре­а­тив­не ра­ди­о­ни­це за из­ра­ду кар­не­вал­ских ма­ски и раз­глед­ни­ца, био је ту и де­чи­ји гу­сар­ски ку­так, штанд за осли­ка­ва­ње ли­ца… На­жа­лост, због по­гор­ша­ња вре­ме­на, ма­ни­фе­ста­ци­ја ко­ја је тре­ба­ло да тра­је до 22 са­та је скра­ће­на, па пред­ви­ђе­ни кон­цер­ти ни­су одр­жа­ни. 

Коментари0
e92e9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља