среда, 16.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 11:05

Сме­ње­на ди­рек­тор­ка ГАК „На­род­ни фр­онт”

За са­да се као но­ви ру­ко­во­ди­лац нај­ве­ћег по­ро­ди­ли­шта на Бал­ка­ну по­ми­ње пр­оф. др Жељ­ко Ми­ко­вић
Аутор: Д. Д.-К. – Ј. П.петак, 15.09.2017. у 09:17
Породилише добија новог челника (фото Тома Јањић)

Од­лу­ком Вла­де Ср­би­је, пр­о­фе­сор др Сне­жа­на Ра­кић сме­ње­на је са ме­ста вр­ши­о­ца ду­жно­сти ди­рек­то­ра Ги­не­ко­ло­шко-аку­шер­ске кли­ни­ке „На­род­ни фр­онт” и на ту функ­ци­ју, по свој при­ли­ци, би­ће по­ста­вљен пр­о­фе­сор др Жељ­ко Ми­ко­вић, на­чел­ник Оде­ље­ња за ви­со­ко­ри­зич­не труд­но­ће и пред­сед­ник струч­ног са­ве­та у овој ку­ћи.

У Ми­ни­стар­ству здра­вља по­твр­ди­ли су за наш лист ову ин­фор­ма­ци­ју, на­гла­сив­ши да су у скла­ду са пла­ном бо­ље орга­ни­за­ци­је пре­на­тал­ног, на­тал­ног и пост­на­тал­ног пр­о­гра­ма пред­ло­жи­ли сме­ну док­тор­ке Ра­кић и име­но­ва­ње док­то­ра Ми­ко­ви­ћа.

Исто та­ко они ве­ру­ју да ће сме­ње­на ди­рек­тор­ка и убу­ду­ће да­ва­ти свој пу­ни до­при­нос у ре­а­ли­за­ци­ји но­вих пла­но­ва и пр­о­гра­ма кли­ни­ке на ко­јој ра­ди од 1989. го­ди­не. На ме­сту вр­ши­о­ца ду­жно­сти др Ра­кић је пр­о­ве­ла че­ти­ри го­ди­не, а вест да је сме­ње­на до­че­ка­ла је на кон­гре­су у ино­стран­ству. С дру­ге стра­не др Ми­ко­вић, пре­ма на­во­ди­ма ме­ди­ја, ју­че ни­је до­био зва­нич­ну ин­фор­ма­ци­ју о уна­пре­ђе­њу.

Пр­о­фе­сор­ка Ра­кић ју­че је из­ја­ви­ла да о сме­ни ни­је ни­шта ра­ни­је зна­ла. Ис­ти­че да ни­је би­ло не­су­гла­си­ца, ни пр­о­бле­ма у ра­ду. Ве­ро­ват­но ће уско­ро усле­ди­ти зва­нич­но са­оп­ште­ње о ка­дров­ским пр­о­ме­на­ма као и раз­ло­зи­ма за ње­ну сме­ну. За са­да се са­мо по­ми­ње у ле­кар­ским кру­го­ви­ма да је пр­оф. др Ми­ко­вић као из­у­зе­тан струч­њак одав­но ви­ђен за ди­рек­то­ра кли­ни­ке. Исто­вре­ме­но он је и пот­пред­сед­ник Удру­же­ња за ул­тра­звук у ги­не­ко­ло­ги­ји и аку­шер­ству, а у „Фр­он­ту” је за­по­слен 1986. го­ди­не.

Ка­да је реч о др Ра­кић, не­дав­но се ме­ђу ле­ка­ри­ма спе­ку­ли­са­ло да је че­ка ме­сто ди­рек­то­ра КБЦ „Др Дра­ги­ша Ми­шо­вић”. Ме­ђу­тим, ту ин­фор­ма­ци­ју ни­ко ни­је мо­гао да нам по­твр­ди. Сво­је­вре­ме­но су ме­ди­ји ње­но име­но­ва­ње на ме­сто вр­ши­о­ца ду­жно­сти ГАК „На­род­ни фр­онт” ис­пра­ти­ли ве­о­ма па­жљи­во. Би­ло је то у вре­ме ка­да је Вла­да Ср­би­је у ок­то­бру 2013. го­ди­не раз­ре­ши­ла ду­жно­сти ду­го­го­ди­шњег ди­рек­то­ра ове уста­но­ве пр­о­фе­со­ра др Ду­ша­на Ста­но­је­ви­ћа, а исто­вре­ме­но др Ра­кић пр­о­гла­си­ла вр­ши­о­цем ду­жно­сти. Овој од­лу­ци вла­де прет­хо­ди­ло је рас­пи­си­ва­ње кон­кур­са за ди­рек­то­ра „На­род­ног фр­он­та”, али овај кон­курс ни­ка­да ни­је спро­ве­ден до кра­ја. На­кон што је ста­ла на че­ло кли­ни­ке др Ра­кић је, у из­ја­ви за наш лист, при­зна­ла да има по­ли­тич­ку по­др­шку бу­ду­ћи да је члан СНС-а. 

Та­ко­ђе, др Жељ­ко Ми­ко­вић на­ла­зи се на ли­сти, пр­о­фе­со­ра, ле­ка­ра и ака­де­ми­ка ко­ји су, пре пред­сед­нич­ких из­бо­ра, по­др­жа­ли кан­ди­да­ту­ру ак­ту­ел­ног пред­сед­ни­ка Алек­сан­дра Ву­чи­ћа. То­ком свог ман­да­та др Ра­кић је уки­ну­ла пла­ћа­ње епи­ду­рал­не ане­сте­зи­је, ко­ја је до та­да на­пла­ћи­ва­на ви­ше од 20.000 ди­на­ра, као и на­кна­ду од пет хи­ља­да ди­на­ра за при­су­ство оца на по­ро­ђа­ју.


Коментари10
77b82
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Ivana
Ja sam se pre 3,5 godine porodila u Narodnom Frontu i imam samo reci hvale za sve zaposlene, doktora, mediscinskih sestara...itd. apsolutno svih. Nisam bila u apartmanu, trudnocu mi je vodio jedan od najvecih strucnjaka dr. Mikovic. Epidural me je kostao 12 ooo RSD, konac mi nisu nudili na prodaju, a bila sam usivana. I nisam lezala u apartmanu...I povrh svega ni doktor ni sestre nisu hteli da prime cast kad je sve bilo gotovo. Mislim da i mi pacijenti treba da spustimo malo loptu, ti ljudi primaju/lece/poradjaju zene iz cele Srbije, a i sire, u uslovima koji daleko od toga da podrazvaju pruzanje usluge tolikom broju pacijenata. Skidam kapu Narodnom Frontu kao instituciji, i kad bude bilo vreme ponovo cu se tamo poradjati.
Petar Jovic
Ja radim u Frontu, kao lekar i ovo sto govortite je potpuna glupost! Ocigledno je da u Frontu imate nekog poznanika, koji Vam je sredio porodjaj, anesteziju, pa Vam je porodjaj protekao uredno, za razliku od obicnih pacijentkinja koje prolaze uzasno, koje kao da su dosle na klanje, a ne na porodjaj. A Prof Z. Mikovic, je vrhunski strucnjak, koga nazalost mnogi ne uvazavaju, jer struja u Frontu ima mnogo.
Препоручујем 7
Ljiljana Pesic
Dr Mikovic je suvo zlato. Sve sto dodirne pozlati. Jako lepa vest.
maja
Vas navod o placanju hirurskog konca (?!!) je potpuni promasaj. Dva puta sam se tamo porodila, I odrzavala dve rizicne trudnoce. NIKADA nista nisam platila, niti ikakvu vezu imala. Usivanja je bilo, pa zamislite da se placa dok radjate?
Jagodinac
Sva strucnjak do strucnjaka a epidural i dalje 500 Eur.Sta se menja za jadne pacijente ?
Mihailo Bojovic
Opasno je da u jednoj tako ozbiljnoj oblasti bude vaznija politicka podobnost od strucnosti.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља