уторак, 22.06.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Потписан уговор о кредиту између Комерцијалне банке Београд и Владе Републике Српске

Председник УО Комерцијалне банке Београд Владимир Круљ

Председник Управног одбора Комерцијалне банке Београд Владимир Круљ и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија потписали су уговор о дугорочном кредиту за Републику Српску у износу од 50 милиона КМ.

Министар Тегелтија је изјавио да је реч о задужењу на шест година, уз грејс период од годину дана и каматну стопу од 3,8 одсто, додавши да је ово први пут да Република Српска потписује уговор са пословном банком ван Босне и Херцеговине.

Комерцијална банка Београд у Републици Српској послује преко свог супсидијара Комерцијалне банке Бања Лука, а средства из овог кредита одобрена су из банке у Београду.

„Сматрамо да постоји довољно простора за развој и Комерцијалне банке Бања Лука, али и за јаче присуство Комерцијалне банке Београд на тржишту целе БиХ. То је потреба у првом реду да се пружи подршка привреди, а после у том делу посла биће и јавни сектор на пројектима који буду за нас интересантни”, навео је министар Тегелтија.

Комерцијална банка, Бањалука

Председник УО Комерцијалне банке Београд Владимир Круљ се нада да је данашње потписивање овог уговора само један од пројеката који ће Комерцијална банка моћи да подржи, као и да ће оваква сарадња бити настављена.

„Комерцијална банка изузетно брзо расте, брзо гради своју вредност, а у прилог томе говори и остварен резултат од скоро 50 милиона евра профита за осам месеци. Ово је и потврда регионалне присутности тамо где су њена природна тржишта као што је то Бањалука, Република Српска и БиХ”, рекао је Владимир Круљ.

Уговор је потписан на основу одлуке Владе Републике Српске о задуживању из јула, а Комерцијална банка била је најповољнији понуђач у процесу отвореног поступка јавне набавке.

Видео

Комерцијална банка Београд

Текстови објављени у Бизнис клубу имају промотивни садржај

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.