петак, 24.11.2017. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 15:40

Почело постављање калдрме у Скадарлији

понедељак, 13.11.2017. у 13:43
Скадарлија се поново калдрмише (фото Беоинфо)

Данас је почело постављање калдрме у Скадарској улици, на делу који је већ припремљен за те радове. 

Реч је о око 120 метара улице, а како наводе из ЈП „Путеви Београда”, у плану је да тај посао буде завршен 1. децембра уколико временски услови то дозволе.

Камен је по отпочињању радова очишћен, опран и припремљен за постављање, а тај посао се ради уз сагласност Завода за заштиту споменика културе Београда и уз конзерваторски надзор.

Сада је на том делу Скадарске улице постављен шатор, како би и по киши могао да се обавља посао, наведено је у саопштењу Секретаријата за информисање. (Танјуг)


Коментари8
f1bdf
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Teodor
Neverovatno, i na ovoj vesti dominiraju botovi hvalospevima gradskoj vlasti. A rekonstrukcija još nije dovršena. Ako ta oprana Skadarlija bude izgledala kao "Betonski (čitaj: Cvetni) trg" ili "Plato kod Crvenog petla", opet ćemo da se stidimo.
Милош Лазић
"Скадарлија" одавно није "боемска четврт" већ споменик кичу! Добро је што се мења калдрма, али њој би требало променити дух: од педесетак кафана и кафића нанизаних дуж двестотинак метара улице само десетак има "фирму" на српском језику, а у већини њих особље гледа госта да ороби, а не да га услужи, пре ће се у њима наћи специјалитети италијанске него наше кухиње, док се "боемијом" бави неколико професионалаца по службеној дужности. Свака част неколицини кафеџија који још покушавају да сачувају нешто од београдског духа, али све остало је јевтин циркус. И, да не буде забуне, мој коментар је добронамеран а не "дневнополитички", па се надам да ће стићи и до неког ко би то могао да промени?
Milos
Novi sjaj starom delu grada.
Saša
Biće to opet ona stara Skadarlija.Svaka čast za Beogradsku vlast.Treba nastaviti sa istim trendom.
Muradin Rebronja
Биће то, ако Бог да, већ на пролеће, када се заврше сви предвиђени радови, Скадарлија боља него икада. Бисер београдског, српског а богме и балканског угоститељства. Угоститељства где ће угоститељи моћи да покажу свету шта знамо и умемо. Садржај трпезе омогућује да се види на ком нивоу се налази неко друштво. Небезбедна и нездрава храна значе да је то друштво на ниском нивоу знања. У неким подсахарским земљама муве шетају по храни. Конзументи их само отерају и у сласт поједу. Да ли бисте Ви јели то? Наравно да не, јер видите муве. А да ли знате за невидљиве бактерије? А да ли знате како у развијеним земљама знају да ли ту има бактерија или не? На начин како угоститељи држе храну. Ако је хладна храна у хладним витринама на температури испод 5 С степени, заштићена и од спољне контаминације и/или топла храна у топлим витринама, на температури од 57 Ц степени, исто тако заштићена и од спољне контаминације. Приде, да ли је храна коректно нутрицијски избалансирана...? САЦЕН има решење!
Препоручујем 4
Olivera
Skadarlija daje Beogradu onaj sjaj boemskog grada, Beogradu takođe daje dušu, ta ulica je kultna i veoma značajna u smislu turističkog potencijala.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Архива Импресум О нама Контакт Претплата Оглашавање Правила коришћења Бизнис Клуб

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља