Тек што се завршило новогодишње празновање и таман док се мало одморимо од разних специјалитета предстоје Бадњи дан и Божић. По традицији, и они који не посте цео божићни пост дан уочи седмог јануара на трпези имају пасуљ пребранац, кромпир салату, неку пржену рибу.... И то је један од она два дана у години кад се код нас потроши највише рибе – Бадњи дан и Свети Никола. Најчешће се траже шаран, ослић, пастрмка или скуша, помало беле рибе за чорбу.
И кад се купи риба креће потрага за сувим воћем које је традиционално на божићном столу. Суве шљиве које стају од 350 до 600 динара како где и зависно да ли су са коштицом или без ње, смокве чија је цена од 400 до 700 одређена према поднебљу са ког долазе, затим суве кајсије по цени од 800 до 1.000, неки узимају и урме, лешнике, бадеме, кикирики, орахе...
У месарама и супермаркетима трговци су се потрудили да обезбеде прасеће месо, телетину, јунетину и цене су исте као и последњих дана прошле године. Припремају се и у печењарама јер наша је навика да за породични ручак на дан Божића не изостане печеница.
Већ су се појавили и бадњаци. Њихова цена зависи од величине и самих трговаца. Има их за 50 до 150 динара, али сутра и на сам Бадњи дан падаће цене.