понедељак, 21.01.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 12:15

Лутрија у 2017. добитницима исплатила 3,22 милијарде динара

Промет увећан 23 одсто. – У државни буџет уплаћено две милијарде динара
Аутор: Ал. М.петак, 16.02.2018. у 10:30
(Фото Лутрија Србије)

До­бит­ни­ци­ма ига­ра на сре­ћу у 2017. го­ди­ни „Др­жав­на лу­три­ја Ср­би­је”ис­пла­ти­ла је укуп­но ви­ше од 3,22 ми­ли­јар­де ди­на­ра. Лу­три­ја је у про­шлој го­ди­ни оства­ри­ла уку­пан го­ди­шњи про­мет од 6,15 ми­ли­јар­ди до­ла­ра, што је 23 од­сто ви­ше не­го у 2016. У са­оп­ште­њу, ко­је је пот­пи­са­ла в. д. ге­не­рал­ног ди­рек­то­ра Си­мо­ни­да Ка­жић, ис­ти­че се да је за­хва­љу­ју­ћи од­го­вор­ном по­сло­ва­њу и ука­за­ном по­ве­ре­њу игра­ча, „Др­жав­на лу­три­ја” у бу­џет Ре­пу­бли­ке Ср­би­је упла­ти­ла го­то­во две ми­ли­јар­де ди­на­ра. На осно­ву на­кна­да за при­ре­ђи­ва­ње ига­ра на сре­ћу и по­ре­за на до­бит­ке, упла­ће­но је 1,81 ми­ли­јар­да ди­на­ра, док је на осно­ву од­лу­ке о рас­по­де­ли до­би­ти „Др­жав­на лу­три­ја” ла­ни упла­ти­ла 80 од­сто до­би­ти из 2016. го­ди­не у из­но­су од 119,39 ми­ли­о­на ди­на­ра. 

Сред­ства ко­ја упла­ти „Др­жав­на лу­три­ја” у бу­џет ко­ри­сте се за фи­нан­си­ра­ње Цр­ве­ног кр­ста Ср­би­је, ор­га­ни­за­ци­ја осо­ба са ин­ва­ли­ди­те­том и дру­гих удру­же­ња чи­ји је циљ уна­пре­ђе­ње со­ци­јал­но-еко­ном­ског и дру­штве­ног по­ло­жа­ја ли­ца у ста­њу со­ци­јал­не по­тре­бе, уста­но­ва со­ци­јал­не за­шти­те, спор­та и омла­ди­не, ло­кал­не са­мо­у­пра­ве и ле­че­ња рет­ких бо­ле­сти.

Уве­ћа­ње про­ме­та и по­зи­тив­но по­сло­ва­ње „Др­жав­на лу­три­ја” ви­ди као ре­зул­тат по­ве­ре­ња игра­ча. 

Нај­ве­ћи раст про­ме­та у од­но­су на прет­ход­ну го­ди­ну оства­рен је у игри на сре­ћу „ло­то”, а уку­пан раст из­но­си 24,7 од­сто, за­тим у про­ме­ту „ин­стант” срећ­ки са по­ве­ћа­њем од 40,8 про­це­на­та. 

Нај­срећ­ни­јим игра­чи­ма у 2017. го­ди­ни ис­пла­ће­но је укуп­но ви­ше од 3,22 ми­ли­јар­де ди­на­ра. 

Игра­чи­ма ига­ра „ло­то”, „ло­то плус” и „џо­кер” ис­пла­ће­но је нај­ви­ше до­би­та­ка: ви­ше од 2,1 ми­ли­јар­де ди­на­ра кроз пре­ми­је и 28,92 ми­ли­о­на ди­на­ра у роб­ним на­гра­да­ма. Игра­чи­ма „бин­го” и „бин­го плус” ис­пла­ће­но је 318,19 ми­ли­о­на кроз пре­ми­је и 9,47 ми­ли­о­на ди­на­ра у роб­ним на­гра­да­ма. До­бит­ни­ци­ма „ин­стант” лу­три­је ис­пла­ће­но је 761,46 ми­ли­о­на ди­на­ра, а од то­га је го­то­во 80 од­сто из фон­да но­вих срећ­ки.

У 2017. го­ди­ни „Др­жав­на лу­три­ја Ср­би­је” омо­гу­ћи­ла је игра­чи­ма „он­лајн” уче­шће у свим игра­ма на сре­ћу на зва­нич­ном ин­тер­нет пор­та­лу www.lu­tri­ja.rs, што је у скла­ду са трен­дом ома­со­вље­ња ко­ри­шће­ња елек­трон­ских услу­га. Због то­га се оче­ку­је да се по­ве­ћа број игра­ча у 2018. го­ди­ни, јер ин­тер­нет омо­гу­ћа­ва бр­зо и си­гур­но уче­ство­ва­ње у игра­ма на сре­ћу без од­ла­ска на уплат­но ме­сто.


Коментари5
f8c43
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Ana
Ma odlicno. Samo napred, sve neki imaginarni dobitnici. Da bar hocete taj novac da date za lecenje dece, a ne da se pune dzepovi partijskih drugova....
MP
Nego nista ne saznasmo ko nedavno dobi premiju od 4,3 miliona Eura.
Jeremija
@Лу­три­ја је у про­шлој го­ди­ни оства­ри­ла уку­пан го­ди­шњи про­мет од 6,15 ми­ли­јар­ди до­ла­ра------------ Ovo je glupost totalna. Toliko nije ukupan izvoz Srbije, a ne promet Lutrije. Ko ovo piše, majke vam?
Zoran Markovic
„Др­жав­на лу­три­ја Ср­би­је”ис­пла­ти­ла је укуп­но ви­ше од 3,22 ми­ли­јар­де ди­на­ра. Лу­три­ја је у про­шлој го­ди­ни оства­ри­ла уку­пан го­ди­шњи про­мет од 6,15 ми­ли­јар­ди до­ла­ра, - Znaci, ucesnicima igra na srecu se isplati MANJE OD 0,5 % ulozenog!!! Svuda u svetu, lutrija se i organizuje zbog zarade, ali da zarada bude 99,5 % prihoda, e to ima samo u Srbiji. Ovoj ovakvoj, danasnjoj.
Jeremija
Kocka pod patronatom države.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Архива Импресум О нама Контакт Претплата Оглашавање Правила коришћења Бизнис Клуб Правила о приватности

Developed by: NewTec Solutions & TNation

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља