понедељак, 15.07.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 20:31

Мајка и ћерка трговале дро­гом, помагали им поп и вероу­читељ

Аутор: Гвозден Оташевићсреда, 14.03.2018. у 22:00
Се­ди­ште Ви­шег јав­ног ту­жи­ла­штва у Чач­ку (Фото Г.О)

Ча­чак – Ви­ши јав­ни ту­жи­лац у Чач­ку, Иван За­рић, са­слу­шао је ју­че мај­ку и ћер­ку из око­ли­не По­же­ге, С. П. (46) и А. П. (24), ко­је је по­ли­ци­ја ухап­си­ла под сум­њом да су ор­га­ни­зо­ва­ле тран­спорт 27 ки­ло­гра­ма ма­ри­ху­а­не (скан­ка), и на те­рет им се ста­вља нео­вла­шће­на про­из­вод­ња и тр­го­ви­на дро­гом.

Ту­жи­лац нам је са­оп­штио да не мо­же да го­во­ри о по­је­ди­но­сти­ма слу­ча­ја, као и бра­ни­лац окри­вље­них же­на. Оно што смо са­зна­ли од дру­гих са­го­вор­ни­ка, зва­нич­но укљу­че­них у овај до­га­ђај, на­го­ве­шта­ва да би мај­ка и ћер­ка мо­гле би­ти на­ло­го­дав­ци за тран­спорт дро­ге са Ко­со­ва и Ме­то­хи­је у Швај­цар­ску, а да су ку­ри­ри би­ли пра­во­слав­ни поп и ве­ро­у­чи­тељ. Наиме, по­ли­ци­ја је у Мр­ча­јев­ци­ма 27. фе­бру­а­ра ухап­си­ла све­ште­ни­ка Ми­ла­на Ј. (41) и ве­ро­у­чи­те­ља Зо­ра­на М. (43), из По­же­ге, ко­ји су у пре­пра­вље­ном бун­ке­ру ауто­мо­би­ла „па­сат” пре­во­зи­ли 27 ки­ло­гра­ма ка­на­би­са раз­вр­ста­ног у 52 па­ке­та. 

Ис­по­ста­ви­ло се да су поп и учи­тељ по на­ло­гу, за ко­ји се те­ре­те мај­ка и ћер­ка, се­ли у ауто­мо­бил и кре­ну­ли да оба­ве ку­рир­ски по­сао. До­шли су у Ко­сов­ску Ми­тро­ви­цу и во­зи­ло пре­да­ли озна­че­ној ве­зи, са­че­ка­ли је­дан сат и са дро­гом ко­ја је у ме­ђу­вре­ме­ну сме­ште­на у ауто­мо­бил по­шли на­зад. За­да­так им је, по до­го­во­ру, био да сканк пре­ба­це на од­ре­ди­ште у Швај­цар­ској.

Ме­ђу­тим, ни­су до­пр­ли да­ље од Шу­ма­ди­је. Све­ште­ник је па­рох у Са­вин­цу код По­же­ге док је ве­ро­у­чи­тељ не­дав­но из­гу­био то упо­сле­ње јер ни­је имао до­вољ­но шко­ле. Од љу­ди ко­ји су упу­ће­ни у по­је­ди­но­сти из ис­тра­ге, до­зна­ли смо да се је­дан од њих дво­ји­це бра­нио ћу­та­њем, док дру­ги не спо­ри да је знао да су би­ли ку­ри­ри за ма­ри­ху­а­ну. 

У пре­тре­су ста­на и оста­лих про­сто­ри­ја у ко­ји­ма жи­ве осум­њи­че­не С. П. и А. П., из­вр­ше­ном по­чет­ком сед­ми­це у са­рад­њи ча­чан­ске и ужич­ке по­ли­ци­је, про­на­ђе­но је 1.035 аме­рич­ких до­ла­ра, 280 евра, 28.060 ди­на­ра, 50 ка­над­ских до­ла­ра, 70 кон­вер­ти­бил­них ма­ра­ка и 40 швед­ских кру­на, за ко­је се сум­ња да су сте­че­ни про­да­јом нар­ко­ти­ка. Та­ко­ђе, од осум­њи­че­них је од­у­зе­то и шест ауто­мо­би­ла. 

 


Коментари2
a03a0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

nikola
s božijom pomoći... :D
gari
Šta ti je "porodični biznis"...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља