четвртак, 19.09.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 19:22

Недимовић: У Србији нема неисправног меса

среда, 21.03.2018. у 10:04
Бранислав Недимовић (Фото Танјуг)

У Србији нема неисправног меса, каже министар пољопривреде Бранислав Недимовић и истиче да грађани могу бити спокојни да у нашу земљу није стизало спорно месо белгијске компаније „Вевиба”.

Недимовић је рекао да у Србији није било пошиљки те компаније, која је фалсификовала податке о року трајања меса и продавала месо старо 12 година.

„Грађани могу да буду спокојни по том питању. Наше ветеринарске инспекције на граници раде у пуном капацитету 365 дана у години”, рекао је министар за ТВ Прва.

Појашњава да се у Србији производи довољно свињског меса најбољег квалитета за којим постоји велика потражња и за извоз.

„Имамо сталне контроле на граници и у сваком тренутку знамо одакле иде пошиљка. Постоји јединствен систем у Европи - Систем раног упозорења, све је транспарентно и ништа не може да прође испод радара”, закључио је Недимовић. (Танјуг)


Коментари1
0d0b4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Леон Давидович
Питање је шта ће неко држати месо 12 година јер трошкови лагера су скупи и довољни да месо "поједе" само себе.Памтим док је још Југославија била стабилна и одговорна држава да су имали Савезну дирекцију за робне резерве и чували су разне производе у значајним количинама. На пример месо и маст држали су на лагеру две године. За то време инструменти складиштара морали су непрестално регистровати температуру и релативну влагу и то се строго контролисало. Сваких неколико месеци узимали су узорке од меса и масти носили у лабораторију и тако стално контролисали стање квалитета у току лагера. Кад прође време лагера прво се узму узорци и лабораторија све испита , а потом проиизводи иду на дораду за тржиште.Примера ради разни производи у продавницма контролисани су и тако што инспектори по београдским продавницама узму разне производе скину етикете, а по том их са шифром дају лабораторији да утврди одговарају ли правилнику о квалитету. Контрола квалитета је најбоља заштита потрошача.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља