понедељак, 03.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 08.05.2018. у 10:32

Трансплантација косе АХТ методом номинована на Оксфорду

Проблем опадања косе је феномен који је познат колико и човечанство. Постоји неколико фактора који утичу на опадање косе али и даље се не зна како да се та појава трајно спречи. Једна од опција је да уколико коса опадне и заустави се у некој фази, да се тај део који је проређен надомести минимално инвазивном АХТ методом трансплантације косе. Кроз дугу праксу трансплантација косе се једина показала као делотворна и трајна како би се фоликули који су опали надоместили.

Пресађивање косе АХТ методом постиже се природан изглед због чега је АХТ метод номинован на Оксфорду, од председника Европске медицинске асоцијације Др. Винћенцо Костиђољи, као “најбоља медицинска пракса у трансплантацији косе”. Иначе ово је први пут да је нека ординација или метод трансплантације косе номинован за оваку престижну награду на Оксфорду.

АХТ метод се разликује од других метода применом БИО елемената који продужују виталност фоликула као и иновативним инструментима за вађење фоликула (HEX-панч). Инструмент има оборене ивице и специјално је дизајниран да “гурне” фоликул а не да га пресече или оштети при вађењу.

Пажљиво руковање фоликулима и употребом БИО елемената проценат успешности се подигао на преко 90% што је практично идеалан резултат.

ПРП третман (Platelet Rich Plasma) је обавезан корак у свакој АХТ процедури. Крв се након вађења у епрувету смешта у центрифугу где се при одређеним обртајима, уз помоћ сепаратора – гела, одваја крвна плазма (тромбоцити) која је додатни стимуланс за новоимплантоване фоликуле. ПРП третман може се применити за све типове коже, стимулише колаген и подмлађује кожу, па се овај третман често примењује у регији лица, врата, шака као и зглобова.

АХТ метод пресађивања косе је први метод који је донео појединачно пребацивање фоликула како у Србији тако и у целом региону. Применом иновација и БИО елемената постао је водећи на Балкану. Постоје разне друге методе и ординације па пацијент мора добро да се информише како би схватио разлику између ординација и метода. При доношењу одлуке у пресађивању косе, свакако ординација са најдужом традицијом, сертификатима и наградама као и светским признањима мора имати приоритет у односу на друге ординације. У естетској хирургији цена не сме бити пресудан фактор већ искључиво квалитет и крајњи резултат.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља