Политика Online - Београд ће од „Фајнал фора” зарадити између 18 и 20 милиона евра
понедељак, 20.08.2018. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 00:41

Београд ће од „Фајнал фора” зарадити између 18 и 20 милиона евра

субота, 19.05.2018. у 11:05
Навијачи Жалгириса у Београду (Фото Бета)

У Београду тренутно борави око 15.000 страних туриста због Фајнал-фора кошаркашке Евролиге и град ће због организовања тог такмичења само од тих туриста приходовати између 18 и 20 милиона евра.

Весић је рекао да је то један од најважнији спортских догађај код нас, али и у Европи.

Каже да је Београд од 2014. покушавао да добије организацију тог турнира, као и да је циљ да сваке године имамо по једно велико спортско такмичење у Београду.

„Данас у Београду има око 15.000 страних туриста. Сви остају три или четири дана, што је по 300 евра дневно пошто кошаркашки туристи мало више троше од фудбалских. Тако да имамо најмање приход за град и целу економију града између 18 и 20 милиона евра. Имамо пренос у више од 200 земаља света, а на почетку сваког преноса се емитује промотивни филм о Београду”, каже Весић.

Он је нагласио да је то добро за имиџ престонице Србије.

Према његовим речима, тренутно у Београду борави око 2.500 туриста из Литваније, који нису код нас тако често, као и да су ту и Шпанци и наравно Руси и Турци.

Имамо, додаје, повећање броја туриста из Турске за више од 20 одсто у прва три месеца у односу на исти период прошле године.

Весић је најавио и да ће Београд следеће године бити домаћин европског првенства у кошарци за жене.

Како каже, добили смо организовање Фајнал фора управо зато што смо од 2014. изградили велики број хотела и инфраструктуру у Београду како би могли да будемо домаћини тог такмичења.

„Организација је одлична, то не кажем зато што ми организујемо, већ зато што је то такмичење стварно ретко овако добро организовано и то кажу други”.

Говорећи о Спасовданској литији, Весић је рекао да Београд слави Спасовдан као своју славу од када је деспот Стефан Лазаревић 1403. године граду дао статус престонице и да је литија обновљена 1992. године.

Он каже да тај празник симболизује Христову победу над смрћу, али и подизање Београда из пепела који је кроз историју често током ратова био уништаван.

Весић наводи да је то слава нашег града и да је велики број људи тада на улицама, као и да је то за стране туристе била права атракција.

„Неки критикују литију, али када виде то у Риму, онда се сликају и пишу на друштвеним мрежама зашто то нема код нас”.

Весић је поручио да је Спасовданска литија део наше традиције и да ће град наставити да је одржава. (Танјуг)


Коментари3
07eea
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Branislav A. Boskovic, dipl. inz. elektrotehnike
Људи, шта ће мо са толике паре? Ко ће то све моћи потрошити!?
dr Slobodan Devic
Tooooooooooooooooooo ... Turizam: istorijski, rekreativni, banjski, medicinski, konferencijski - a eto sada i sportski!!! Ali, pamet u glavu - mora malo i da se ulaze u sve to. A dobit je ogromna. Ali, ne moze preko noci - mora na duge staze. U turizmu je obrt kapitla najbrzi; imamo sve povoljnosti - samo je pitanje da li imamo pameti i snage ...
Muradim Rebronja
Mora da se počne od novih kadrova za novo doba. Da konobari budu prodavci hrane i pića, kao biznismeni, a ne posluga. Prodavci su u a la carte restoranima a posluga u pansionskim restoranima. Tamo nema mogućnosti zarade i zato takvi hoteli imaju velikih problema da privuku dobre konobare.
Препоручујем 4

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Архива Импресум О нама Контакт Претплата Оглашавање Правила коришћења Бизнис Клуб

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља