уторак, 22.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 00:01
ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ У ПОНЕДЕЉАК ОДЛАЗИ У РУСИЈУ НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

За Крстајића Миленковић нови Видић

Голман Стојковић каже да је последња проба (5:1 против Боливије) била лепршава, убедљива, али да се нећемо залетати. – Весници лепших мундијалских дана у 10 ч крећу у Калињинград
Аутор: Зоран Стојадиновићнедеља, 10.06.2018. у 22:00
Репрезентација Србије у фудбалу учесник Мундијала у Русији (Фото ФСС)

Ср­би­ја тре­пе­ри од за­до­вољ­ства, по­сле осам го­ди­на, фуд­бал­ска ре­пре­зен­та­ци­ја уче­ство­ва­ће на Свет­ском пр­вен­ству. При­пре­ме су ар­хи­ви­ра­не, про­ве­ре од­ра­ђе­не, да­на­шњи лет ка Ка­ли­њин­гра­ду пр­ва је став­ка у но­вом по­гла­вљу срп­ског фуд­ба­ла. Тач­но у 10 ч пред­во­ђе­ни се­лек­то­ром Мла­де­ном Кр­ста­ји­ћем, ре­пре­зен­та­тив­ци Ср­би­је по­ле­те­ће ка фуд­бал­ској оази у ко­јој не­ма ве­ли­ка­на Ита­ли­је, Хо­лан­ди­је…У ко­јој сви има­ју пра­во на на­ду, ло­гич­но и Србија…

Ни­је са­мо 5:1 у Грацу, на по­след­њој про­ве­ри са Бо­ли­ви­јом, про­бу­ди­ло на­ду да Мла­ден Кр­ста­јић мо­же да из­ве­де на­ше ре­пре­зен­та­тив­це из гру­пе у но­ка­ут фа­зу… По­тен­ци­јал Ми­лин­ко­вић-Са­ви­ћа, ква­ли­тет Ма­ти­ћа, го­ро­пад­ност Ми­тро­ви­ћа, лу­цид­ност Ља­ји­ћа и Ми­ли­во­је­ви­ћа, по­у­зда­ност Стој­ко­ви­ћа и жар ко­јом но­си ка­пи­тен­ску тра­ку Ко­ла­ро­в, ар­гу­мен­ти су за оп­ти­ми­зам свих ко­ји­ма фуд­бал не­што зна­чи. 

Вла­ди­мир Стој­ко­вић је на по­след­ња два теста при­мио по гол, али ни­је по­ква­рио ста­тус по­у­зда­ног чу­ва­ра свих на­ших мон­ди­јал­ских сно­ва. „Пе­тар­да” про­тив Бо­ли­ви­је ни­је за­ва­ра­ла чо­ве­ка ко­ји ће у Ру­си­ји по­ста­ти уче­сник тре­ћег Мон­ди­ја­ла:

– Би­ло је ле­по, убе­дљи­во, ле­пр­ша­во, али не­ће­мо се си­гур­но за­ле­та­ти као да смо не знам шта ура­ди­ли. Ула­зи­мо у на­ред­них се­дам да­на као да ни­смо по­бе­ди­ли с 5:1 – и са до­зом скром­но­сти од­ла­зи­мо на Свет­ско пр­вен­ство – увер­љив је Стој­ко­вић.

При­мио је гол, али по­сла го­то­во да ни­је имао…

– Ме­ни при­ја кад се не ви­дим на те­ре­ну, то зна­чи да је еки­па на до­бром пу­ту и дај бо­же да бу­де  још та­квих утак­ми­ца.

Про­тив Бо­ли­ви­је све је де­ло­ва­ло мно­го бо­ље не­го у ме­чу са Чи­ле­ом:

– Те­шко је, сва­ко же­ли да се на­мет­не, нор­мал­но је да не­кад не иде као што је би­ло про­тив Чи­леа, али тру­ди­мо се да по­пра­ви­мо ства­ри…

При­зна­ње Мла­де­на Кр­ста­ји­ћа да му се ср­це це­па што је мо­рао да от­пи­ше не­до­вољ­но опо­ра­вље­ног Ма­ти­ју На­ста­си­ћа, на тре­ну­так је за­бри­ну­ло љу­би­те­ље фуд­ба­ла. „Тај тре­ну­так” ста­вљен је ад ак­та по­ја­вом у круп­ном пла­ну Ни­ко­ле Ми­лен­ко­ви­ћа. Се­лек­тор је по­сле утак­ми­це са Бо­ли­ви­јом не­дво­сми­сле­но по­твр­дио шта му је на ду­ши од­го­ва­ра­ју­ћи на пи­та­ње да ли у Ми­лен­ко­ви­ћу ви­ди се­бе с по­чет­ка ре­пре­зен­та­тив­не ка­ри­је­ре.

– Ви­дим Ви­ди­ћа – у две ре­чи је об­ја­снио Кр­ста­јић.

Не стра­ху­је се­лек­тор да би по­хва­ле мо­гле да бу­ду кон­тра­про­дук­тив­не:

– Не пла­шим се, знам до­бро ка­кав је.

Ка­кав је за­и­ста Ни­ко­ла Ми­лен­ко­вић? По­ре­ђе­ње са Ви­ди­ћем вра­ћа стра­ни­цу исто­ри­је на де­би у ре­пре­зен­та­ци­ји не­ка­да­шњег аса. Де­јан Са­ви­ће­вић, оспо­ра­ван још ви­ше не­го да­нас Мла­ден Кр­ста­јић, ви­део је у го­ло­бра­дом и бу­бу­љи­ча­вом Не­ма­њи Ви­ди­ћу ре­пре­зен­та­тив­ни по­тен­ци­јал иде­а­лан за де­би усред На­пу­ља про­тив Ита­ли­је (1:1). Пред Ми­лен­ко­ви­ћем је још ве­ћи иза­зов: Мон­ди­јал! 

– Ме­ни је у гла­ви са­мо да на­пор­но тре­ни­рам, да да­јем све од се­бе на утак­ми­ца­ма, а се­лек­тор од­лу­чу­је ко ће игра­ти на Свет­ском пр­вен­ству.

Ми­лен­ко­вић је на утак­ми­ци про­тив Бел­ги­је де­фи­ни­тив­но се­бе учвр­стио у пр­вој еки­пи…

– Од­и­гра­ли смо од­лич­ну утак­ми­цу и на­пра­ви­ли из­ван­ред­ну увер­ти­ру за Свет­ско пр­вен­ство и меч са Ко­ста­ри­ком. Пет по­стиг­ну­тих го­ло­ва нам зна­че за ства­ра­ње са­мо­по­у­зда­ња, али због тог јед­ног при­мље­ног мо­ра­мо да бу­де­мо ве­о­ма оба­зри­ви. Та­ква гре­шка и де­кон­цен­тра­ци­ја не сме да нам се де­ша­ва у Ру­си­ји, по­тру­ди­ће­мо се да то ис­пра­ви­мо – ре­као је по­сле ме­ча у Гра­цу.

Играо је и са Ива­но­ви­ћем и са То­ши­ћем у тан­де­му, био и де­сни и ле­ви што­пер:

– Ива­но­вић и То­шић су сјај­ни игра­чи и сјај­не осо­бе ко­је на­ма мла­ђи­ма мно­го по­ма­жу. За­до­вољ­ство је игра­ти са њи­ма у па­ру – за­кљу­чио је Ми­лен­ко­вић.

Ни­су са­мо Стој­ко­вић и Ми­лен­ко­вић ве­сни­ци леп­ших мон­ди­јал­ских тре­ну­та­ка од по­след­њих на ко­ји­ма је на­ша ре­пре­зен­та­ци­ја до­жи­вља­ва­ла те­шке уда­ре… Сви за­јед­но од То­ши­ћа до Ми­тро­ви­ћа има­ју пре­гршт мо­ти­ва и до­вољ­но зна­ња да дана­шњи лет на­кнад­но, за три, че­ти­ри, пет не­де­ља озна­че исто­риј­ским.

 


Коментари0
5bed9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна / Спорт /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља