понедељак, 24.02.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 21:16

Че­му слу­жи апли­ка­ци­ја „иза­бра­ни док­тор”

петак, 09.11.2018. у 08:50
(Фото Д. Јевремовић)

Исте ве­че­ри ка­да је те­ле­ви­зи­ја об­ја­ви­ла да је до­ступ­на апли­ка­ци­ја из на­сло­ва, ин­ста­ли­рао сам исту у свој, као и у те­ле­фон сво­је су­пру­ге. Све је до­бро функ­ци­о­ни­са­ло док на­ша док­тор­ка В. С. ни­је оти­шла у пен­зи­ју, не­где по­чет­ком ле­та.

Пр­вих да­на сеп­тем­бра, обо­је смо иза­бра­ли као свог ле­ка­ра дру­гу док­тор­ку, ко­ја ра­ди у до­му здра­вља ко­ме нас дво­је при­па­да­мо. Ме­ђу­тим, ка­да укљу­чи­мо апли­ка­ци­ју у на­ме­ри да за­ка­же­мо пре­глед, и да­ље се по­ја­вљу­ју ини­ци­ја­ли пен­зи­о­ни­са­не ле­кар­ке, ко­ја, на­рав­но, не­ма тер­ми­не за за­ка­зи­ва­ње. Пре три сед­ми­це сам се обра­тио ад­ми­ни­стра­ци­ји до­ма здра­вља, осо­би за­ду­же­ној за ту про­бле­ма­ти­ку и до­био оба­ве­ште­ње да они сва­ког по­не­дељ­ка уред­но из­ве­шта­ва­ју Ре­пу­блич­ки за­вод за здрав­стве­ног оси­гу­ра­ња, над­ле­жну фи­ли­ја­лу у Зе­му­ну, у Го­спод­ској ули­ци, о евен­ту­ал­ним про­ме­на­ма ле­ка­ра ко­је су иза­бра­ли па­ци­јен­ти. Чак су обе­ћа­ли и да ће по­себ­но ур­ги­ра­ти да се ажу­ри­ра­ју ти по­да­ци, с об­зи­ром на то да је про­шло не­ко­ли­ко ме­се­ци од од­ла­ска на­ше док­тор­ке у пен­зи­ју.

Ка­ко и да­ље као наш иза­бра­ни ле­кар фи­гу­ри­ра­ју ини­ци­ја­ли пен­зи­о­ни­са­не В. С. уме­сто но­во­и­за­бра­не Ј. Н. то сам 7. но­вем­бра 2018. го­ди­не ушао на сајт фи­ли­ја­ле у Зе­му­ну. Сви по­ку­ша­ји да до­би­јем не­ко­га из фи­ли­ја­ле пре­ко озна­че­них бро­је­ва 011/2617-449 и 2617-670 оста­ли су без­у­спе­шни. Те­ле­фо­ни зво­не, али ни­ко не по­ди­же слу­ша­ли­цу!

Ми­хај­ло Са­вић, Зе­мун


Коментари9
5f949
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Stefan Petkovic
O aplikaciji "Moj doktor" gospodin Sabic na TV MARS Valjevo rece: "Ta aplikacija je opasna". 72. minut....
Olga Tvrtkovic
Pa valjda je svima jasno čemu služi aplikacija, da shvatimo da je mnogo jednostavnije otići u privatnu praksu. Zdravlje nema cenu. Ko nema para ne mora ni da se leči. Prirodna selkcija, zar ne?
Grigorije M Milićević Micko
Kod mene ta aplikacija uredno radi svoj posao, i ažurno i tačno. Nego, promene podataka (inicijala imena nove lekarke, npr.) ne unosi aplikacija nego osoba zadužena za taj posao. Prema tome, džaba nam najbolja tehnika na svetu, ako onaj ko je opslužuje ne radi valjano svoj posao. Valjda neko kontroliše rad programera u Ministarstvu zdravlja?
Lidija
Mi imamo situaciju da aplikacija nije usaglasena sa godisnjim odmorima lekara. Uredno zakazete termin, dodjete u zakazano vreme a onda vam saopste da vasa doktorka ne radi i da ukoliko zelite da vas druga doktorka primi morate prvo da sacekate njene zakazane pacijente. Napominjem da zs radi o pedijatriji i detetu starosti ispod godinu dana.
Zoran
Veliki ste vi pomodarci i ljuitelji tehnike po Srbiji. Nasa ordinacija placa kaznu jer ne koristi softver, posto je zeni brze da radi. Kartice ne primamo, samo cekove i kes, jer naplacuju upotrebu masine cak i kad ne provuces karticu nijednom u toku meseca. Izabrani lekar? Sta je to? Dodjite kod nas ako mislte da smo dobri, ako posle zakljucite da vam ne odgovaramo mozete kod drugog, mi saljemo svu sokumentaaciju novom lekaru. Placa se slanje dokumentacije, kao i kod svakog lekara. Sto jednostavno kad moze komplikovano?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља