субота, 25.05.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:18

Стигле две понуде за градњу гондоле

За из­бор по­вољ­ни­је би­ће примењен кри­те­ри­ју­м „нај­ни­жа по­ну­ђе­на це­на”
уторак, 04.12.2018. у 12:09
Скејт парк код Ушћа биће померен на нову локацију (Фото Т. Јањић)

За из­град­њу гон­до­ле од Ушћа до Ка­ле­мег­да­на сти­гле су две по­ну­де, а про­це­ње­на вред­ност про­јек­та је 1.795.200.000 ди­на­ра.

– Струч­на ко­ми­си­ја ће нај­ка­сни­је у на­ред­них два­де­се­так да­на до­не­ти од­лу­ку да ли по­ну­де за­до­во­ља­ва­ју усло­ве ко­је про­пи­су­ју За­кон о јав­ним на­бав­ка­ма и тен­дер­ска до­ку­мен­та­ци­ја, и на осно­ву тих чи­ње­ни­ца утвр­ди­ти ко­ја од при­сти­глих по­ну­да је по­вољ­ни­ја – на­вео је Зо­ран Ра­до­ји­чић, гра­до­на­чел­ник Бе­о­гра­да. Из­бор по­вољ­ни­је по­ну­де би­ће из­вр­шен при­ме­ном кри­те­ри­ју­ма „нај­ни­жа по­ну­ђе­на це­на”. Тра­са гон­до­ле би­ће ду­га ки­ло­ме­тар, ста­ни­ца на јед­ној стра­ни би­ће у бли­зи­ни при­ста­ни­шта и Бе­тон ха­ле, а на дру­гој не­да­ле­ко од ПЦ „Ушће”.

Рок за из­ра­ду идеј­ног ре­ше­ња је 15 да­на од упла­те аван­са, а за из­ра­ду идеј­ног про­јек­та са сту­ди­јом оправ­да­но­сти 20 да­на од при­ба­вља­ња ло­ка­циј­ских усло­ва од над­ле­жног ор­га­на. Из­ра­да про­јек­та за гра­ђе­вин­ску до­зво­лу мо­ра би­ти за­вр­ше­на 30 да­на од до­би­ја­ња по­зи­тив­ног ми­шље­ња Ре­ви­зи­о­не ко­ми­си­је о из­вр­ше­ној струч­ној кон­тро­ли идеј­ног про­јек­та са сту­ди­јом оправ­да­но­сти. Рок за из­ра­ду про­јек­та за из­во­ђе­ње је 20 да­на од да­на из­да­ва­ња гра­ђе­вин­ске до­зво­ле. 

– Ка­да ови усло­ви бу­ду ис­пу­ње­ни, рок за за­вр­ше­так ра­до­ва је 275 да­на од до­би­ја­ња гра­ђе­вин­ске до­зво­ле – до­дао је гра­до­на­чел­ник.

Скејт парк код Ушћа би­ће по­ме­рен на но­ву ло­ка­ци­ју јер је на том ме­сту пред­ви­ђе­на из­град­ња ста­ја­ли­шта за гон­до­лу ко­је ће би­ти на сту­бо­ви­ма. На дру­гој стра­ни, у де­лу ста­ни­це „Ка­ле­мег­дан”, план пред­ви­ђа да про­стор око гон­до­ле об­у­хва­ти део ше­та­ли­шта и зе­ле­них по­вр­ши­на нај­ве­ћег град­ског пар­ка, па би ста­ја­ли­ште би­ло не­да­ле­ко од рас­кр­сни­це Ка­ра­ђор­ђе­ве и Бу­ле­ва­ра вој­во­де Бо­јо­ви­ћа. Старт­на по­зи­ци­ја на Ушћу би­ла би по­ста­вље­на на 75 ме­та­ра над­мор­ске ви­си­не, док би из­ла­зна ка­ле­мег­дан­ска ста­ни­ца би­ла ви­со­ка 106 ме­та­ра.

– Гон­до­ла ће мо­ћи да пре­во­зи 3.000 љу­ди на сат у оба сме­ра, а пу­то­ва­ње би тре­ба­ло да тра­је око пет ми­ну­та. Пре­ма струч­ној про­це­ни, уло­же­ни но­вац у из­град­њу гон­до­ле тре­ба­ло би да се вра­ти за око шест го­ди­на – ре­као је Ра­до­ји­чић.

У пла­ну је да жи­ча­ра бу­де опре­мље­на са 25 ка­би­на. Би­ће мо­гућ и пре­воз би­ци­ка­ла и при­ступ осо­ба­ма са ин­ва­ли­ди­те­том. 


Коментари13
be5b9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

GLAVNI MOST
Na Ušću se mora graditi saobraćajni MOST sa DVE trake i tramvajskim šinama i posebnom stazom za bicikliste i pešake !! Tako bi automobili, autobusi i tramvaji sa N.Beograda i Zemuna išli u Zapadni Beograd, BEZ prolaska kroz CENTAR
Дечак
Стигле две понуде ? Ко је дао понуде и за коју цену ?
dzordz
sramota, da se gradi zicara do trznog centra usce!? treba pokrenuti istragu oko korupcije. zicara moze, ali od kalemegdana do gardosa. vlast ne sme da baca narodne pare, idu izbori pre ili kasnije, ali idu
Зоран Матејић
Овај пројект је непорециви пример апсолутизма и безобразлука власти. Такође показује да комунизам у Србији нема краја. Потпуни неосећај за стварне потребе Србије, за поштовање својих споменика прошлости, уметност и културу. Искључиво бављење самим собом и својом моћи, у свој својој необразованости и себичности. И због тога, због залуђивања небитним (и промашеним) стварима, ми немамо данас никакав адекватан план, а још мање реакцију, ни на један од потеза вођа и спонзора такозване државе Косово. Због тога, због настављања са комунистичким начином мишљења, понашањем и манирима, због неодговорности, ми Срби још дуго нећемо да будемо у могућности да кренемо напред као народ и држава.
Minja
E da se ova vlast i sve idiotsko sto radi moze pravdati komunizom--ali ne moze. Ovo je kombinacija apsolutizma sa neoliberalizmom. Tu je savetnik Toni Bler i kompanija. Komunizam je bio ideoloski neodrziv, ali je imao petogodosnji plan pa se nesto ipak razvijalo i radilo za razvoj zelje, a ovo je samo njeno urusavanje u svakom pogledu.
Препоручујем 2
Mrgud
Dve MILIJARDE za zicaru! Nakon toga, treba da placamo odrzavanje, zaposlene i sl sto uopste nije jeftino. Delirijum.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља