субота, 25.05.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:18

Мо­же и без стра­на­ца

среда, 05.12.2018. у 13:10
Луковска бања (Фото Б. Радомировић)

Би­ли смо већ не­ко­ли­ко пу­та го­сти Лу­ков­ске ба­ње, и сва­ки пут смо се при­јат­но из­не­на­ди­ли. Про­сто да не ве­ру­је чо­век да та­ко не­што по­сто­ји у Ср­би­ји. Ле­кар­ске услу­ге са ком­плет­ном те­ра­пи­јом за бањ­ско ле­че­ње, ком­фо­ран сме­штај, љу­ба­зно осо­бље и из­ван­ред­на хра­на, све је на европ­ском ни­воу. Ба­ња је у пла­нин­ском ам­би­јен­ту улеп­ша­на три­де­се­то­го­ди­шњим че­ти­на­ри­ма.

Све је ово де­ло при­ват­ног ак­ци­о­нар­ског пред­у­зе­ћа „Пла­нин­ка”, ко­је још др­жи Про­лом Ба­њу и тре­ба да до­би­је и Кур­шу­млиј­ску Ба­њу. Ко­лек­тив „Пла­нин­ке”, по­ред два по­сто­је­ћа мо­дер­на хо­те­ла у Лу­ков­ској ба­њи гра­ди још је­ден, са олим­пиј­ским ба­зе­ном. „Пла­нин­ка” пред­ста­вља при­мер ка­ко се мо­же, кад се на­ђу на­ши спо­соб­ни љу­ди, по­сло­ва­ти успе­шно без стра­на­ца. 

Др­жа­ва тре­ба да по­мог­не раз­во­ју ове вр­сте ту­ри­зма сле­де­ћим ин­ве­сти­ци­ја­ма, ко­је су пла­ни­ра­не или чи­ја је из­град­ња у то­ку: ауто пут Ниш – Мер­да­ре – При­шти­на, ко­ји ће про­ћи бли­зу ба­ња; за­вр­ше­так бра­не на То­пли­ци, чи­је ће је­зе­ро улеп­ша­ти при­род­ни ам­би­јент; мо­дер­ни­за­ци­ја пу­та Мер­чез – Бла­же­во – Бр­зе­ће, ко­ји ће обез­бе­ди­ти кра­ћу са­о­бра­ћај­ну ве­зу из­ме­ђу ски­ја­шког цен­тра на Ко­па­о­ни­ку и Лу­ков­ске ба­ње, слич­но ве­зи Лур­да и Пи­ри­не­ја у Фран­цу­ској. 

Све ово има по­се­бан зна­чај за овај део Ср­би­је, ко­ји се гра­ни­чи са Ко­со­вом, а ко­ји је са­чу­ван од ин­ва­зи­је Ал­ба­на­ца му­дром по­ли­ти­ком ло­кал­ног ру­ко­вод­ства и Вла­де Ср­би­је. По­ред ових ду­го­роч­них, тре­ба ре­ши­ти и не­ке хит­не про­бле­ме у Лу­ков­ској ба­њи, а то је отва­ра­ње апо­те­ке и ки­о­ска за штам­пу. За де­сет да­на бо­рав­ка у ба­њи, је­два смо до­шли до че­ти­ри бро­ја „По­ли­ти­ке”. 

 

Ср­ђан Та­на­ско­вић, Бе­о­град 

 

 


Коментари0
ac167
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља