петак, 19.07.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 14:00

Хапшења због оружје и дроге

Аутор: П.О.четвртак, 13.12.2018. у 18:18
(Фото Н. Неговановић)

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у више одвојених акција ухапсили су 11 особa осумњичених да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, док су две особе ухапшене због недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја.

Одузето је 8,7 килограма дроге, од чега је 6,7 килограма марихуане, 1,9 килограма амфетамина, као и мања количина кокаина, хероина и екстазија. Одузето је и 11 пушака, од чега су две аутоматске, затим осам пиштоља и 425 комада муниције, саопштено је из МУП-а Србије. 

Заплењена три и по килограма марихуане

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала у сарадњи са полицијским службеницима из Сремске Митровице, ухапсили су С.Б. (1962) због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела око 3,5 килограма марихуане спаковане у 18 већих и један мањи пакетић. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

Никлован пиштољ и фантомке

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, ухапсили су Л.Д. (1997), због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и запленила пиштољ са оквиром и девет метака, кофер за оружје у коме је пронађен никлован пиштољ облепљен изолир траком, фантомка са апликацијом костурске главе, пар рукавица црне боје, оквир за пиштољ и два метка.

Такође, од осумњиченог је заплењено око 70 грама марихуане и 30 грама спида. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Амфетамин у аутомобилима

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су две особе и запленили око два килограма амфетамина. Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшени су М.П. (1966) и А.Ј. (1984).

Полиција је амфетамин пронашла приликом претреса аутомобила у коме су се налазили осумњичени, док је у стану и другим просторијама М.П. и А.Ј. пронашла мању количину хероина и марихуане.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Марухуана, кокаин и материја за разблаживање дроге

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици у сарадњи са полицијским службеницима из Новог Сада ухапсили су две особе и запленили око два килограма марихуане. Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшени су В.Д. (1987) и М.Р. (1987).

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог Д.Р.  пронашла више пакета са око два килограма марихуане, два пакетића са више од осам грама кокаина, око 900 грама материје за разблаживање дроге, седам таблета екстазија  и три дигиталнe вагице за прецизно мерење. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Садио и брао марихуану

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Н.С. (1992), због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога.

Сумња се да је Н.С. засадио неколико биљака марихуане, коју је након што је сазрела убрао, сушио на спрату у кући, а потом паковао у мање патекиће у намери да је касније прода. Полиција је приликом претреса куће осумњиченог запленила око 600 грама марихуане и мању количину амфетамина.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

Приликом претреса пружао отпор полицији

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Л.П. (1997), због постојања основа сумње да је починио кривична дела  неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога.

Сумња се да је Л.П. од дилера у Београду куповао марихуану у намери даље продаје. Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла око 550 грама марихуане. Осумњичени је приликом претреса пружао отпор полицијским службеницима и покушао да побегне, због чега му се на терет ставља и кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Кривична пријава у редовном поступку поднета је против још једне особе, којој је осумњичени омогућио да користи наркотике и њој се на терет ставља кривично дело неовлашћено држање опојних дрога. Осумњиченом Л.П. одређено је задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

Аутоматска пушка, карабин, пиштољ...

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су А.И. (1978), због постојања основа сумње да је починио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја и неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија које користи осумњичени пронашла и одузела аутоматску пушку, ловачки карабин, оптику, 11 комада ловачке муниције, пиштољ, 51 комад муниције и мању количину марихуане. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Алексинцу.

Одузета пушка са оптичким нишаном

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су И.С. (1972), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог на тавану пронашла аутоматску пушку са оквиром и оптичким нишаном. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Кикинди.

Заплењен пиштољ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу ухапсили су С.С. (1992), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Полиција је приликом претреса породичне куће осумњиченог пронашла пиштољ, оквир са четири метка, оквир без муниције, нож од аутоматске пушке и један „боксер“.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пријепољу.

Ухапшен због марихуане и кокаина

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су М.Б. (1997), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и запленила пакет са мањом количином марихуане и пакетић са пет грама кокаина. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

Пронађен БМВ за којим трага Италија

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетосмогодишње жене, због постојања основа сумње да је починила кривична дела прикривање и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса стана и других просторија које осумњичена користи, уз потврду привремено је одузет аутомобил БМВ 320, за којим је од стране Интерпола Италије расписана потрага, као и један пиштољ.

Поседовао делове за аутоматско оружје

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Основног јавног тужилаштва у Крушевцу, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетчетворогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађено је и одузето више делова за аутоматску пушку М70А, више делова за аутомат МП40, као и 31 таблета са листе психоактивних супстанци.

Кесица марихуане

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу Вишег јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетпетогодишњег мушкарца, збoг постојања oснoвa сумњe дa je починио кривичнo дeлo нeoвлaшћeнa прoизвoдњa и стaвљaњe у прoмeт oпojних дрoгa.

Полиција је код њега пронашла кeсицу са мањом количином мaрихуaнe.

Девет грама кокаина

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу Другог основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетпетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронађено је девет грама кокаина, мања количина марихуане и мања количина амфетамина.

Кривична пријава због марихуане

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесеттрогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађена је кесица са мањом количином марихуане.

Малокалибарска пушка са оптиком

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу Основног јавног тужилаштва у Смедереву, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетдеветогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивнихматерија.

Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађена је и одузета малокалибарска пушка са оптиком.

Марихуана и амфетамин

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу Основног јавног тужилаштва у Пожаревцу, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетпетогодињег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољено држање опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронађена је мања количина марихуане и мања количина амфетамина.

Код малолетнице пронађени пушка и пиштољ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу Основног јавног тужилаштва у Куршумлији, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против седамнаестогодишње девојке, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса стана и других просторија осумњичене пронађена је и одузета ловачка пушка и пиштољ.

 

 

 


Коментари0
6737e
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља