Чула гурмана радовала су се храни грчких богова. Чекало се у реду за додатак, а тражили су се и рецепти за једноставна, а укусна јела. Гастрономски маг Аристоменис Диму, учитељ у кулинарској школи на Халкидикију и заљубљеник у историју, био је за шпоретом на „Деликатесном понедељку” у Културном центру „Град”.
Његова „десна рука” била је Зорана Аризановић. Она је подсетила да је грчка храна лагана, лако и са пуно уживања се спрема. На менију су били цвекла са пилетином и орасима, мешано поврће и свињетина кувана у црвеном вину са сувим шљивама, смоквама и грожђем.
Диму истиче да посебну арому овим јелима дају грчки зачини и маслиново уље. Он и Зорана на позив љубитеља грчке хране долазе у домове Београђана и спремају им специјалитете дајући уједно и кулинарске савете.