уторак, 24.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 08.02.2019. у 10:51 Б.В.

Сплавови на попису

(Фото Д. Јевремовић)

Оно по чему многи туристи издвајају Београд од осталих престоница јесте ноћни провод, а посебно онај на сплавовима. Да би се и у ову област, која деценијама функционише у законском вакууму између надлежности различитих институција, увео ред, „Београдводе” ће до краја месеца пописати сплавове у зонама у којима је дозвољено њихово постављање. То је јуче најавио Никола Никодијевић, председник Скупштине града, гостујући на Студију Б.

– Желимо да знамо о ком броју сплавова је реч, да до јуна направимо нови план плутајућих објеката на територији града и да тада донесемо одлуку на седници Скупштине града да они који обављају привредну активност морају да плаћају одређену надокнаду граду, као и сви други кафићи и ресторани. До сада, власници сплавова нису плаћали надокнаду граду за привредну активност коју обављају. Сада ће се она плаћати по квадратном метру и сви сплавови који се налазе у зонама које су дозвољене наставиће да обављају делатност, нико неће бити померен, али ако се надокнада не буде плаћала, град ће расписати лицитацију за то место и издати простор следећем заинтересованом – истакао је Никодијевић, а пренео Беоинфо.

Он је нагласио да је бука из угоститељских објеката предмет посебног градског прописа којег морају да се придржавају сви објекти, без обзира на то да ли је реч о сплавовима, објектима ван стамбених објеката или у њима.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља